Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
Ja osobiście używam SYGIC

Dzięki aplikacji Sygic użytkownik może zamienić swój smartfon lub tablet w profesjonalne urządzenie do nawigacji wyposażone w mapy od firmy TomTom i innych dostawców. Aplikacja umożliwia zaplanowanie tras i prowadzi do celu zarówno tych, którzy podróżują samochodem, jak również pieszych.
Dzięki możliwości zapisania map na karcie SD lub w pamięci urządzenia, aplikacja może być wykorzystywana w trybie offline, bez połączenia z internetem. Umożliwia planowanie tras, prezentuje także oznaczenia użytecznych punktów (POI).
Powyższe funkcje aplikacji dostępne są za darmo, jednak Sygic występuje także w wersji płatnej, oferującej między innymi: mapy 3D, nawigację głosową „zakręt po zakręcie”, asystenta pasa ruchu, ostrzeżenia o ograniczeniach prędkości oraz widok skrzyżowań ze strzałkami pokazującymi rozjazdy pasów ruchu, informacja o fotoradarach, wiele funkcjonalności można też dodatkowo dokupić w sklepie aplikacji, takich jak chociażby funkcja wyświetlacza przeziernego (Head Up Display, HUD), która wyświetla dane nawigacji GPS na przedniej szybie samochodu.
Po zainstalowaniu Sygic użytkownik ma przez 7 dni darmowy dostęp do wszystkich funkcjonalności wersji premium. Po upływie tego czasu można zdecydować się na pozostanie przy wersji płatnej, której cena wynosi od 29,16 zł do 274,62 zł jednorazowo i zapewnia dożywotnie prawo korzystania ze wszystkich funkcjonalności aplikacji. Można także zdecydować się na dalsze korzystanie z ograniczonej funkcjonalnie, ale bezpłatnej wersji nawigacji.

GPS Nawigacja i Mapy Sygic dostępna jest na dwie najpopularniejsze platformy mobilne:

Android (ver. 16.0.12)
iOS (ver. 14.3.5)
Pozdrawiam i szerokości Kris
Odpowiedz
A może ktoś z forumowiczów jechał z Navitel E500 Rosyjska nawigacja , dożywotnie aktualizacje i cena przystępna , podobno korzysta z Rosyjskich satelit które są dużo bardziej dokładne
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Polecam HERE WeGo rewelacyjne pokrycie europy, azji i całej reszty. Apka darmowa w androidzie. Pobiera sie tylko te mapy które aktualnie są potrzebne.
Odpowiedz
Podobnie Maps.me. I co najważniejsze do poprawnej pracy nie wymaga przesyłania transferu danych.
Odpowiedz
Słuchajcie, nie wiem czy jest sens kombinować. W tym roku wykupiłem pakiet danych 500mb za 40zł netto. Pojechałem na google maps online i dzięki niej rewelacyjnie dojechałem. Prowadziła inaczej jak navi offlineowe w innych 2 samochodach. Omijałem korki, zamknięte drogi, prowadziła nowo otwartym odcinkiem autostrady w okolicach Sybina (już dokładnie nie pamiętam gdzie dokładnie), polecam z czystym sumieniem! W tle działał Sygic, aby ostrzegać o ewentualnych fotoradarach (przydał się na Węgrzech). Na miejscu korzystałem na plaży z neta, oczywiście nie odpalałem YT, ale wiadomości, forum, poczta, takie tam. Po powrocie okazało się że zużyłem 266mb.
Prawdopodobnie w 2017 ze względu na zniesienie roamingu w UE pakiety danych będą jeszcze tańsze. Ja na pewno za rok pojadę na tej samej navi.
P.S.
Ciekawe czy inne navi doprowadzą na parking przy plaży Karadere, google maps tak Smile
Odpowiedz
Tata, trzeba się zastanowić nad Twoją opcją...
Odpowiedz
Niestety przez serbie, nie ma taniego internetu Smile
Odpowiedz
Fakt. Trzeba o tym pamiętać. Tyle że nie wszyscy tamtędy jadą, a po drugie raczej ciężko się tam zgubić. A jak jednak bardzo potrzebujesz navi na Serbie to będąc jeszcze w strefie darmowego internetu pobierasz dany obszar do pamięci i dalej jedziesz tyle ze w trybie offline.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Omijanie korków offline? Big Grin
Odpowiedz
Кorki sie nie da ominąć- trzeba stać!
To nie są Niemcy Sad
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz