Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przekonaj mnie czyli pierwszy wyjazd do Bułgarii !
Pięknie, pięknie, pięknie !!!

Uwielbiam góry, proszę nie kusić !!!
--
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Odpowiedz
Piotrek napisz na ile dni chcesz jechać. Bo jak na 14 dni to zabraknie Ci czasu na zwiedzanie tego wszystkiego.
Hipotetycznie:
14 dni urlopu minus 2 dni na dojazd i 2 dni na powrót to daje już 10 na miejscu. Pewnie jeden dzień wcześniej niż skończy się urlop będziesz chciał wrócić do polski - czyli już 9 dni nam zostaje Piszesz, że 2 dni plaży i jeden zwiedzania to robi nam tylko 3 dni w sumie zwiedzania. W jeden dzień chcesz jechać do Bukaresztu i jeden dzień do Konstanty i zostaje do zwiedzania raptem jeden dzień. Też kiedyś chciałem zobaczyć wszystko i jak najwięcej zwiedzić - ale z doświadczenia wiem, że się nie da! Trzeba to rozbić na kilka wyjazdów. Pozdrawiam.
Odpowiedz
Ale w trakcie dojazdu też zwiedzamy, także Bulgarius nie odliczaj tych dni...
Odpowiedz
Bulgarius,

więcej niż 14 Smile

Na razie zbieram dane, potem popatrzę na trasę, kilometry, miejsca do oglądania i spróbuje dopasować wszystko do czasu urlopu ... na pewno coś wyleci.
Chęci są duże, możliwości mogą być mniejsze.

dzek,

Dobrze prawisz, część atrakcji można zaliczyć po drodze, niektóre dokładniej, niektóre powierzchownie ... Tongue

Dziękuje bardzo
Pozdrawiam
Piotr
--
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Odpowiedz
(04.01.2017 16:42:20)golibroda napisał(a): Jednak moje towarzystwo raczej woli zwiedzać kraje tranzytowe w kierunku tam. Trenowaliśmy podczas powrotu kilkudniowe trasy, ale jest to chyba zbyt męczące.
Kolega wspomniał, że woli jechać z Bułgarii do Bukaresztu niż zwiedzać po drodze dlatego wyeliminowałem 2 dni dojazdu i 2 dni powrotu.
Ale faktycznie kolega napisał, że w drodze do ....może zwiedzać więc dochodzi parę godzin zwiedzania na trasie bo sam Dżek wiesz, że za wiele się nie zwiedzi jadąc tranzytem do Bułgarii. Chyba, że kolega pojedzie 3 lub więcej dni.
Więc może zapytam ile dni chcesz mieć urlopu i ile dni przeznaczasz na dojazd i powrót.
Odpowiedz
Bulgarius, w drodze do BG da radę zwiedzić sporo. Sam planowałem po 3,4 noclegi na trasie a teraz mój 20 - dniowy wyjazd to tak naprawdę 12 - 13 dni dojazdu i zwiedzanie po drodze a 7 noclegów w BG, wiadomo gdzie - SOZOPOL. To już moje osobiste z Ejdżi zboczenie ale na przyszły rok szykujemy Bałkany bez Morza Czarnego. OOoops...tak będzie...
Odpowiedz
Najlepiej by było w kierunku tam być 3-5 noclegów ze zwiedzaniem w Rumunii z przejazdem np: Transfogarską lub Tranalpiną.
Jakby się dało to powrót tylko z jednym noclegiem z króciutkimi zwiedzaniami na trasie i przejazd np: Transfogarską lub Tranalpiną.
A całkowitym szczęściem byłby skok do Bukaresztu i Konstancy w trakcie pobytu z objazdem miasteczek wybrzeża bułgarskiego (oczywiście nie w jeden dzień).

Może uda się wygospodarować 20 dni Smile

Zaznaczam, wszystko jest płynne, dlatego zastanawiam się już teraz co, jak, i gdzie.
Dotychczasowe moje plany wakacyjne były realizowane bez kłopotu w 100%.

Moim problemem nadal jest miejsce pobytu i wybranie apartamentu
oraz
wybranie punktów do zwiedzenia i drogi przejazdu bo nie wiem ile każda atrakcja zajmie mi czasu.

Raczej zwiedzam z zewnątrz, bez muzeów chyba,że jakiś zamek, budowla będzie na tyle atrakcyjna aby zobaczyć środek.

Pozdrawiam
Piotr

P.S.
Nie wiem czy będzie widać ale w google maps zaznaczam ciekawe punkty:
https://www.google.com/maps/d/u/1/edit?h...142033&z=7
--
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Odpowiedz
Konstancę to bym zrobił jako nocleg po drodze do BG. Droga przez Warnę na wybrzeże BG trochę upierdliwa. Zakręty, serpentyny. Więc po co Ci jechać z BG do Konstancy jak możesz ją po drodze zaliczyć.
Odpowiedz
Może połączyć właśnie ze zwiedzaniem północy wybrzeża bułgarskiego ?

Ale z Bukaresztu droga jak strzała Tongue
--
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
Odpowiedz
Konstancę i Warnę można połączyć w jeden dzień
Odpowiedz