30.12.2016 13:53:41
Sozo must be!
|
Do Sozopola Dżeka i Ejdżi w 2017 roku podróż po Bałkanach
|
|
Zrypał mi się upload i coś fotasków nie mogę wrzucić w mój tem więc pochwalę się mym filmikiem poglądowym z moich badziewnych ujęć z Make z lat 2008/2010 z YT . /Datownikiem się nie sugerować/
Rolka ma 12 min+ 2 utworki śpiewane narodno Makedonsko! Raczej foteczki czmychają chyżo ))) Polecam Make strasznie Bardzo,bo warto! Mam dużo fotek czarno-białych z mojego średnio formatowego Pentax 645 z Make! Ale nie mam ich w żadnym hoście :-p
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
31.12.2016 16:03:29
Dzięki Aruś, Make powala. Niestety wyjazd ograniczony czasowo. Może 3 - ci dzień dorzucę ale coś trzeba okroić. Tylko co? Wiem, że Ty byś Sozo okroił ale my lubimy te bułgarskie Międzyzdroje.
![]() Jak posmakujemy Albanię i Macedonię to w przyszłym 2018 roku zrobimy taki trip połączony z Grecją (a Bułgaria już bez morza, tylko góry). A zresztą pożywiom uwidim jak mawiają nasi słowiańscy bracia zza Buga!
To może i ja dorzucę trochę miejsc, bo tamte rejony mam objeżdżone
![]() Widzę,że robisz napięty plan jak ja po Rumunii i Bułgarii ![]() Czarnogóra 1. Kanion Tary wraz z mostem 2. sw. Stefan 3. Kotor i wejście na mury wraz z zatoką Kotorską. Lovocen z mauzoleum i zjazd serpentynami do Kotoru (koniecznie) 4. Budva, stary Bar Macedonia 1. Miasto Ohrid 2. Neum 3. Stare miasto na wodzie na palach koło Ochridu (wszystko koło siebie koniecznie) Albania (północna) 1. Berat koniecznie 2. Szkoder i zamek Rozafa Chorwacja 1. Plitvice, KRKA 2. Split 3. Dubrownik, a zaraz obok zatoka umarłych hoteli 4. Może dwa kroki Tucepi, Baska Voda, Brela Słowenia 1. Postojna jama - jaskinia Węgry 1. Budapeszt co najmniej dwa dni/trzy noce Austria 1. Wiedeń koniecznie jw. Jest bardzo dużo fajnych miejsc, to tylko nieliczne, które można zobaczyć w tamtych rejonach ![]() Tylko czasu trzeba. Ja w zeszłym roku wracałem z południowej Albanii do Polski 6 dni ![]() Jakby co pytaj ... mam bardzo dużo zdjęć na FB do wyjazdu zdążysz wszystkie obejrzeć ![]() P.S. Jazda po Albanii trudna (brak przepisów ruchu drogowego) ale z chęcią bym tam wrócił jeszcze dopóki dziko ![]() Pozdrawiam Piotr
--
Pozdrawiam serdecznie Piotr
05.01.2017 18:33:26
golibroda
Ja też poproszę - "Daj na pw namiary na FB".
09.01.2017 23:20:15
Do spisu golibrody podpiąłem fotki.
CZARNOGÓRA: Kanion Tary: ![]() ![]() Sveti Stefan: ![]() Kotor: ![]() Budva: ![]() Stari Bar: ![]() MACEDONIA: Ohrid: ![]() Stare miasto k. Ohridu: ![]() Neum (Bośnia i Hercegowina): ![]() ALBANIA: Berat: ![]() Shkoder: ![]() Shkoder, zamek Rozafa: ![]() CHORWACJA: Jeziora Plitvickie: ![]() Split: ![]() Dubrovnik: ![]() Kupari, zatoka umarłych hoteli: ![]() Tucepi: ![]() Baška Voda: ![]() Brela: ![]() Słowenii nie planujemy, Wiedeń też odpada - przyczyna czasowa! W Chorwacji w tych miejscach byłem ale bez żony więc generalnie je kojarzę. Zdjęcia urywają d..ę, coś trzeba będzie niedługo zdecydować. Podoba mi się wszędzie! Aha - fotki z netu, może nie pójdę siedzieć za ich wykorzystanie bo kopyrajta nie mam...
10.01.2017 00:01:51
Fotki rewelacyjne
Lekka korekta:
1. Końskowola - Budapeszt 663 km 8 godz 24 min 2. Budapeszt zwiedzamy 3. Budapeszt - Jeziora Plitvickie 478 km 5 godz - (zwiedzanie ok 3 - 4 godz) - Szybenik 187 km 2 godz 4. dzień Szybenik - Split - Brela - Baška Voda - Makarska - Tucepi - Dubrovnik 300 km 4 godz 52 min 5. dzień Dubrovnik - Kotor - Budva - Szkodra 178 km 4 godz 15 min 6. dzień Szkodra - Tirana - Elbasan - Berat 228 km 4 godz tu pytanko , jaki stan nawierzchni na tych odcinkach w Albanii 7. dzień Berat - Pogradec - Ohryd 198 km 3 godz 23 min 8. dzień Ohryd - Vevcani - Kanion Matka - Skopje 9. dzień Skopje - Rylski Monastyr - Sozopol 233 km 3 godz 24 min 554 km 5 godz 43 min 10,11,12,13,14,15,16 nocleg Sozopol 17. dzień Sozopol - Ramnicu Valcea/Călimăne?ti 500 km 7 godz 18. dzień Ramnicu Valcea - Turda 244 km 3 godz 38 min 19. dzień Turda - Svidnik 448 km 7 godz |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|