14.01.2017 02:16:22
Gdzie najlepiej kupić ich walutę w drodze do Bułgarii?
|
Waluta
|
|
14.01.2017 02:16:22
Gdzie najlepiej kupić ich walutę w drodze do Bułgarii?
14.01.2017 09:04:11
Zasada jest prosta, jeśli przy autostradzie -to kurs słabszy . Czyli by mieć tzw. Lepszy kurs trzeba zjechać do jakiegoś miasteczka . Cały czas tylko nie rozumiem Po co? - w sensie czy szukanie tego lepszego kursu ma jakiś sens.? Jeśli można kartą płacić.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
14.01.2017 09:55:33
Jeżeli jedziesz autostradą, to przy autostradzie. Oczwiście lepsze kursy w mieście.
Jeżeli wjeżdżasz Tompa-Subotica, to przy granicy gorsze kursy, a kantory są w mieście przy tej samej drodze i jest lepiej. To ciągle jest kraj, gdzie na niektórych stacjach benzynowych nie przyjmują karty i wtedy zaczyna się dyskusja - przyjmujecie euro tak/nie i po jakim kursie.
14.01.2017 12:15:08
No właśnie, przy kupnie 9 wagonów papierosów, każdy lepszy kurs będzie korzystniejszy, a tak jak doczytałem czasem są problemy z karta i terminalami i co wtedy ?
14.01.2017 13:25:39
No właśnie, przerabiałem taką dyskusję po zatankowaniu:
-karta nie przeszła -można w euro? nie -druga karta nie przeszła -trzecia karta nie przeszła -można w euro? tak -i zaczyna się dyskusja o kursie. Jeszcze są problemy na wsi, gdzie chcesz coś kupić, a bilonu mogą nie chcieć, bo większość kantorów przyjmuje bilon po niekorzystnym kursie. Skończy sie na sensownym kursie albo 30% w plecy (na wsi).
16.01.2017 11:42:31
No właśnie, dlatego chciałbym się być ubezpieczony wcześniej, i nie wiem czy zjechać na Subotica gdzieś.
Już zauważyłeś, że nie kupujesz 9 wagonów papierosów. Wymieniasz walutę na stacji benzynowej przy autostradzie i nie myślisz o kursie. Gorzej, jak nie wydasz tego i wrócisz z tym do domu. A w Polsce raczej nie wymienisz serbskiej/macedońskiej/albańskiej waluty. Więc masz na następny wyjazd. Albo wydaję kasę na ostatniej stacji benzynowej - wlewam to do baku. Albo celowo zostawiam coś na następny raz, bo mogę wjechać podrzędnym przejściem i tam nie będzie kantoru.
16.01.2017 13:33:05
O pozostałośc waluty się nie martwię. Zawsze coś z tym zrobię. Czemu nie kupię ? 1-wagon na osobę według przepisów mogę. Bankomat wyciągam kase, i jazda.
Myślę że karton na osobę - może nie przejść - chciałbym zobaczyć jak wytłumaczysz to bg lub węgierskim celnikom
że masz prawoDla przykładu na przejściu z obwodem kaliningradzkim dopuszczalne sa 2 paczki/os na wwozie do PL
Pozdrawiam,
Zagorkaman
16.01.2017 14:52:56
A ktoś to jeszcze sprawdza? Przez ostatnich 5 lat nigdy nawet gabażnika nie otwarłem...
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|