Liczba postów: 1,035
Liczba wątków: 0
Reputacja:
18
Witam
Macie jakiś pomysł jak zweryfikować pośrednika bułgarskiego? Chcę zarezerwować 3 apartamenty przez stronę holidaylettinginbulgaria.com, co wiąże się z wpłatą zaliczki 30%. Do tej pory rezerwowałem przez booking.com i nie było problemu. Nie chcę utopić kasy, a wiadomo że jakieś ryzyko istnieje. Szukałem czegoś na necie o weryfikacji, ale wyskakują mi same tematy o polskich biurach podróży. Powinna być chyba jakaś baza firm w EU, gdzie można sprawdzić wiarygodność firmy?
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Po kilkunastu nieudanych próbach, zastanawiam się, czy mogę zapłacić kartą kredytową, którą mam w złotówkach za wakacje w euro? Bo opłata jest w euro. Może to ten błąd?
Pomożecie?...
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
A nie masz jakiegoś limitu dziennego przy płatności przez internet?
Liczba postów: 2,020
Reputacja:
138
Zadzwoń do swojego banku, bo wiem, że niektóre hotele nie przyjmują kart z kodem cvc. Dla nas to podstawa dla bezpieczeństwa transakcji - mi z powodu konieczności wprowadzania kodu CVC przy zapłacie kartą kredytową za hotel w Madrycie (zarezerwowany na booking.com) hotel odrzucał rezerwację. Podobno w niektórych bankach jest możliwość jednorazowego nieodpłatnego krótkotrwałego odblokowania konieczności użycia kodu CVC przy zapłacie. ING nie chciał tego zrobić bo to chyba nie jest wcale takie bezpieczne - zatem musiałam poszukać innego hotelu...
Ewentualnie napisz do właściciela jaki masz problem, może poda inną formę zapłaty, albo poda przyczynę takiego stanu rzeczy.
Na airbnb w całej Europie płacę normalnie z kodem bezpieczeństwa i polecam w 100% ten portal. Jeśli ktoś chce link polecający, który od razu przy pierwszej rezerwacji daje zniżkę i mi i nowicjuszowi, proszę o wiadomość na pv.
Liczba postów: 255
Reputacja:
16
Ja w ostatnie wakacje rezerwowałem w sumie 5 apartamentów, taka grupa się zebrała. Część przez holidayletting.co.uk , część przez airbnb. Obydwie platformy są pewne i bezpieczne, nigdy nie miałem żadnych problemów. Przez airbnb "brałem" dla kolegi apartament we Vlasie od Nowozelandczyka, a z letting zwyczajowo od angoli od kilku lat. Od jednego angola biorę apartament od 5 lat a i tak płacę zaliczkę bo "takie są zasady". Oni tych zasad przestrzegają, w obydwie strony. Nie mam konta walutowego. Do holidaya płaciłem przez Paypal, do airbnb kartą mBanku. Konto złotówkowe. Też na początku miałem problem z płatnością ale u mnie wynikał on z niepełnej rejestracji konta.
Pozdrawiam, Hary.
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
My na miejscu jesteśmy 24.07, na 2 tygodnie.