28.01.2017 23:38:46
Igi jednak w pierwszej kolejności wąwóz a kopalnia są radę bez nas...
|
Do Sozopola Dżeka i Ejdżi w 2017 roku podróż po Bałkanach
|
|
28.01.2017 23:38:46
Igi jednak w pierwszej kolejności wąwóz a kopalnia są radę bez nas...
A taka zamiana ("księżniczkę za żonę")
powodzenia w exploracji.
30.01.2017 18:17:07
Teraz muszę zebrać przepisy odnośnie przekraczania granic. Bo np. czy jadąc do Macedonii z Albanii muszę mieć na papierze potwierdzenie wjazdu z datą aby nikt przy wyjeździe się nie czepiał, itp...
Noclegi na boo....u zarezerwowane...z możliwością odwołania do początku lipca. Ciągle coś modyfikuję i znajduję lepsze miejscówki...ale jakieś już mam zaklepane. Najtaniej wychodzi w Macedonii i Albanii bo standardem jest pokój 2 osobowy z klimą, łazienką, śniadaniem i freeparkingiem za 25 € a najdrożej w Chorwacji bo 3 km od centrum Dubrovnika bez śniadań to koszt 250 zł za dwójkę...ale cóż Chorwacja marketingowo wysoko stoi. Pozostało jeszcze trochę czasu na eksplorowanie Czarnogóry, Macedonii i Albanii dopóki tam komercja nie dotrze. No i ofkorz Bułgarii...
30.01.2017 21:36:29
(30.01.2017 18:17:07)dżek napisał(a): Teraz muszę zebrać przepisy odnośnie przekraczania granic. Bo np. czy jadąc do Macedonii z Albanii muszę mieć na papierze potwierdzenie wjazdu z datą aby nikt przy wyjeździe się nie czepiał, itp... A jeżeli wszędzie wjeżdżasz na dowód osobisty, to jak to sobie wyobrażasz?
30.01.2017 22:28:37
Rozumiem, że na papierze...
Kiedyś było coś takiego na samochód. Teraz na Bałkanach to tylko Serbom chce się wbijać pieczątkę do paszportu. Poza tym sporadycznie. Lubią sprawdzać zieloną kartę - Albania i Macedonia.
Wjeżdżałem z Macedonii do Albanii na dowód. Nie było żadnego problemu. Myśle że w druga stronę tez nie będzie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
01.02.2017 08:52:14
Witam.
Wg mnie się nie wyrobisz czasowo. Na jeziora plitwickie potrzeba min 6h, zakup biletów,parkowanie itd. Split to cały dzień zwiedzania. Szybenik to tez kilka godzin. Do Budapesztu masz nie az tak daleko i można tam jechać na osobny wypad dlatego bym z niego zrezygnował tym bardziej ze jedzie się do niego długo przez góry i 8h możesz nie przejechać. Słowacy wiedza ze jeżdżą tamtędy polacy i często stoją z radarem. Wiele razy to przerabiałem. We wakacje korki na autostradach chorwackich na granicy i pod Zagrzebiem. Możesz stać nawet 2h w kazym korku, sam przerabiałem... Na to co chcesz zwiedzić w Chorwacji i Czarnogórze nie starczy ci czasu. Macedonia bardzo ciekawa. Skopje na cały dzień zwiedzania. Ochryd, kanion Matka itd warte zwiedzania. Półnona Albania malo ciekawa.Tirane bym odpuścił i ten czas przeznaczył na Macedonie. Pozdrawiam |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|