Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Orientuje się ktoś lub korzystał z takiej opcji.
Pytanie dotyczy routera mobilnego bez simlocka ZTE MF63. Chciałbym cos takiego zakupić na wakacyjny wyjazd (rozdzielać internet na kilka urządzeń) i korzystać z niego podczas wakacji w Bułgarii. Czy router bez simlocka (wszędzie piszą że działa u wszystkich operatorów w Polsce - a jak jest za granicą?) będzie również działał w Bułgarii np. jak włożę kartę Telenora bądź inną. Ktoś z Was może już korzystał z takiego rozwiązania. Jeśli tak to jak to wygląda od strony technicznej
Odpowiedz
А po co ci ruter?
teraz każdy smartfon ma funkcja hot spotSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
z hot spotów, to ja bym tak bez potrzeby nie korzystał, stąd pytanie o router jak najbardziej zasadne. Sam jestem ciekaw, więc się przyłączam do zapytania
Odpowiedz
na hot spocie zakładasz hasło i śmiga bez problemu
Odpowiedz
Otóż to.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(22.03.2017 14:17:58)dżek napisał(a): na hot spocie zakładasz hasło i śmiga bez problemu

Śmiga albo i nie Wink
W tym przypadku pytek pisał o wykorzystaniu karty SIM bułgarskiego operatora.
O ile nie ma problemu z włączeniem funkcji hotspot w smartfonie, to już bez telefonu z wolnym gniazdem SIM nie każdy ma ochotę przekładać karty i pozbawiać się dostępu do swojego numeru telefonu tylko dla udostępnienia netu innym
Odpowiedz
O szczęśliwi Ci co mają dualsim, nie tracą swojego numeru telefonu i dodatkowo udostępniają ,z hasłem oczywiście tethering przez wifi tym co je znają  Tongue Wtedy zwykły smartfon może robić za router .
Odpowiedz
No mam dual sima ale internet używam tylko przez wi-fi. W końcu to wakacje.
Odpowiedz
No to można do drugiego slotu na kartę załadować Telenor kupiony już na miejscu i na plaży masz już swój net, albo google maps w podróży online, ewentualnie możesz "podzielić" się ze znajomymi przez Twoje wifi (tethering)
https://support.google.com/nexus/answer/2812516?hl=pl
Odpowiedz
A tak z ciekawości zapytam: po co na plaży internet?
Odpowiedz