Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort
Na początku chciałbym wszystkich powitać i od razu przejść do sedna sprawy.
Otóż mam 5 dni na dokonanie wyboru pomiędzy dwoma hotelami, których nazwy wymieniłem w temacie. Mam w zasadzie spory dylemat, gdyż rezerwacja pierwszego (który pierwotnie wybrałem) wiąże się z dokonaniem przedpłaty i to 100% w terminie do końca tego tygodnia.
W ciągu ostatnich kilku lat dokonywałem rezerwacji różnych hoteli wielokrotnie, ale pierwszy raz spotykam się z takimi warunkami rezerwacji, żeby uiścić całą kwotę i to 3 miesiące przed planowanym przyjazdem. Oczywiście jest możliwość bezpłatnego anulowania rezerwacji do 24 czerwca, ale oczywiście ponosi się koszty manipulacyjne. W hotelu Iberostar całość płacilibyśmy dopiero na miejscu i oczywiście również istnieje możliwość bezpłatnego anulowania.

Dit Evrika wstępnie wybrałem w zasadzie z 3 powodów: aquapark dla dzieci, prywatna plaża bardziej oddalona od centrum i przede wszystkim nowszy, nowocześniejszy budynek (po chorwackich Bluesunach na razie mam dosyć hoteli z epoki późnego Gierka). Ale kij ma dwa końce, podobno nowa jest tylko część tego hotelu, reszta ma również swoje lata, a na zdjęciach zarówno jednego jak i drugiego widać jeszcze telewizory kineskopowe (oczywiście telewizor w Bułgarii nie jest mi do niczego potrzebny, a jedynie może wystawić świadectwo klasie hotelu). Co najciekawsze noty obydwu hoteli są bardzo zarówno na portalach rezerwacyjnych, jak i wakacyjnych są zbliżone do siebie i znajdują się w staninach bardzo wysokich jeśli chodzi o ocenę hotelu.

Stad pytanie do Was- może ktoś zna jeden albo najlepiej obydwa te hotele i potrafi powiedzieć, że np. DIT Evrika jest o klasę lepszy od Iberostar i warto zaryzykować i wpłacić 100% zaliczki?
A może jest zupełnie na odwrót Smile ?
Odpowiedz
Może Ci trochę zamącę, nie znam tych hoteli, ale jak ktoś żąda ode mnie 100% ceny przed zobaczeniem hotelu, jego usług, czystości, personelu itp. to po prostu z takich usług rezygnuję. Czasy "kartkowe" się daaawno skończyły żeby brać bo zabraknie.
Odpowiedz
Napewno jest standart bo ma ****.Właściciel jest bardzo bogaty ma jeszcze kilka hoteli w SB w tym Majestik Smile
Niewem w jakim terminie masz, ale w tym roku w Bułgarii będzie masakra w lipcu i sierpniu.
Ponieważ masz hotel na pierwsza linia, to oni praktycznie mają 100% sprzedane wszystko już.
Tak wogóle to nie moje klimaty- nie lubie molochów z ponad 600 pokoje a all tym bardziej.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Ja zawsze opinie sprawdzam na tripadvisor i tym razem również, nie zaglębiając się zbyt mocno w opinie, wyczytałam że najwiekszy plus zamienił się w najwiekszy minus, bo woda w basenie w aquaparku była lodowata mimo 31 stopni na zewnątrz... Na opinie innych trzeba i tak brać poprawkę, ale w każdej jest odrobina prawdy. A więc czytaj i analizuj ....
https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-...vince.html

https://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-...vince.html

Chyba ten Iberostar lepiej się zapowiada ...
Odpowiedz
(12.04.2017 18:00:31)mahum napisał(a): .......... wpłacić 100% zaliczki?

100% to już nie jest zaliczka tylko opłacenie całości - dla mnie to troszkę nie fair ze strony hotelu.
Odpowiedz
Ze strony hotelu wszystko OK. Pytanie - ilu naiwnych znajdą. Ja mailem potwierdzam, że przyjadę. 2 tygodnie przed planowanym pobytem wysyłam smsa i gra.
Odpowiedz
Wykonałem jedyny rozsądny w ruch w takiej sytuacji i DIT Evrika odwołałem, w miejsce tego pozostał ten Iberostar, a dodatkowo na kilka wcześniejszych dni zarezerwowałem Sol Luna Bay Resort w Obzorze (chciałem zarezerwować cieszący się trochę lepszymi opiniami hotel Miramar, niestety nie było miejsc w dogodnym dla mnie terminie).  Czyli zostaje Obzor i Słoneczny Brzeg.

Orientuje się ktoś jak wygląda ukształtowanie dna morskiego w tych miejscowościach, innymi słowy jak bezpieczne są to plaże dla rodzin z dziećmi niespecjalnie umiejącymi pływać? Gdzieś wyczytałem, że np. w Albenie dno opada bardzo wolno, natomiast w Złotych Piaskach wręcz przeciwnie, o 2 w/w miejscowościach tego typu informacji nie wyszukałem.
Odpowiedz
SB nie znam i unikam jak ognia takich miejsc, chyba że na spacer wieczorem po promenadzie 1 raz do roku. Za to do Obzoru mam sentyment, bardzo fajne miasteczko było na wakacje z dzieciakami. Oczywiście ostatnimi laty bardzo się rozroslo ale nadal dla mnie jest to znacznie lepszy wybór niż SB. Sol luna Bay jest poza miastem dość daleko od centrum. W samym obzorze plaże i wejście do morza super dla dzieci ale nie wiem jakie jest ukształtowanie dna tak daleko od miasta. Nigdy się nie interesowałem takimi molochami w BG więc nie pomogę.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Byliśmy w Obzorze  we wrześniu zeszłego roku - hotel Casablanca. Idac plaza często przechodziliśmy obok hotelu Sol Luna Bay.      Z zewnątrz slychac było dobiegające halasy z budynku hotelowego (jakby jakies rozrywki, konkursy były organizowane). Ludzi na plazy przy tym obiekcie nie widziałam, raczej basen był oblegany. Spotkalismy turystow, którzy miedzy sobą wymieniali informacje ze sa bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Z naszej obserwacji wejście do morza przy tym hotelu powinno być bezpieczne dla dzieci. Obejrzalam swoje zdjęcia z okolicy hotelu Sol Luna Bay, osoby które staly w morzu jakies 12 m od brzegu- można powiedzieć ze bylo płytko( ale tak było we wrześniu 2016). Poszlismy na spacer od strony ladu z naszego hotelu w strone hotelu Sol Luna Bay   i nam zajelo to 30 minut szybkim krokiem. Z hotelu Casablanca do centrum miasteczka jest jeszcze kawalek- tak jak pisal tata w poscie. Idąc do centrum często mijaliśmy stojącego busa(postoj busa jakies 70 metrow od glownej krzyżówki w Obzorze).               Za oplata przywozil i odwozil ludzi w tamta okolice- bilet 3 lewa. Musisz poczytać opinie o hotelu(i tak jak pisala myszabe w poscie trzeba brac poprawke i w każdej opinii jest ziarnko prawdy). Nikt Ci nie doradzi czy ten czy tamten hotel jest dobry, bo kazdemy podoba się co innego. Jedni będą zadowoleni a Ty możesz być rozczarowany. Trzeba czasem zaryzykować i samemu się przekonać czy było warto.
Odpowiedz
Według mnie w Obzorze jedną z najlepszych miejscówek jest Obzor Beach Resort, zarówno jeżeli chodzi o pokoje, widok z okna, plażę, baseny, infrastrukturę plażową, umiejscowienie. Pewnie już dawno tam miejsc nie ma i nie wiem jak się ma cenowo do Sol Luna Beach, ale gdybym był zainteresowany Obzorem to wybrałbym właśnie ten Apartamentowiec. Moja szefowa tam była w 2016 i była mega zadowolona. W 2015 była we Wlasie w jakimś wielkim Hotelu All Incl i mówiła że nie ma porównania in plus dla Obzoru.
Zresztą wczasy w BG z all to według mnie największy błąd, jaki można zrobić jadąc tam na wakacje.
Fajny jest też Hotel Aurora po drugiej stronie miasta, przy samej plaży, co prawda nie ma basenu, ale po co komu basen jak się mieszka praktycznie na plaży. No chyba że ktoś jedzie z dzieciakami, które muszą mieć basen, to wtedy zdecydowanie Obzor Beach Resort. Tyle że z Aurory do miasta to krótki spacerek, a z OBR to już spora wyprawa...
Odpowiedz