Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort
Dostałem taką odpowiedź z hotelu Tiara Beach: Unfortunately we do not have any available rooms for requested periods. Please, try to booking via Thomas Cook.
I właśnie, kolejny portal plus jeszcze https://bulgaria.directbooking.ro/search...l=&ff=null
Praktycznie wszystkie lepsze hotele będące w atrakcyjnych cenach można rezerwować przez różne mniej znane portale. Niestety wszystkie spina jeden fakt: konieczność uiszczenia 100% przedpłaty. Nawet jeśli jest możliwość bezpłatnego anulowania rezerwacji. Dla mnie to jest chore, kto na tym traci? Wiadomo, turyści, a zyskują jedynie banksterzy. Niestety przez ogólnie znane portale typu booking czy hotels.com można zarezerwować w Bułgarii bez przedpłaty (i to 100%) albo bardzo drogie albo kiepskie hotele. Ewentualnie wybrane hotele na min. 7 nocy, jak wspomniany w temacie Iberostar. Dosyć słabo to wszystko wygląda.

Jeśli chodzi o Słoneczny Brzeg, to w grze pozostają obecnie hotele Royal Hotel Palace (trochę drogawy), MPM Blue Pearl, MPM Kalina Garden (raczej starszy obiekt dodatkowo położony w nieciekawym miejscu + walki o posiłki jak wyczytałem w necie), Hotel Longoza (raczej starszy obiekt) i niestety obiekty raczej drugiego sortu, jeśli chodzi o ich oceny: Imperial Resort (wygląda dobrze, ale z czego wynika tak słaba średnia ocen na booking.com?), Planeta Hotel, Hotel Alba, Viand Hotel, MPM Arsena Nesebyr. Może ktoś zna któryś z tych obiektów i byłby w stanie wyrazić swoją opinię lub oczywiście zaproponował jakąś alternatywę w postaci innego hotelu w Słonecznym Brzegu? Kilka warunków koniecznych: czysty pokój, przyzwoity basen, jakieś atrakcje dla dzieci i najlepiej AI z dobrym wyżywieniem.
To będą pierwsze wakacje z reszty mojego życia, więc chciałbym spędzić je w przyzwoitym miejscuSmile
Odpowiedz
Dlaczego się uparles na ten SB?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Powodów jest kilka:
- będziemy pierwszy i najprawdopodobniej ostatni raz w Bułgarii, więc chcemy kilka dni pobyć w jednym z najbardziej znanych kurortów
- później jedziemy do Grecji na całkowite odludzie, więc chcemy trochę kontrastu
- moje kobiety nie darowałyby mi całego pobytu spędzonego gdzieś, gdzie nic się nie dzieje
- koniecznie chcę zwiedzić Nesebyr i nie jechać do niego przez pół wybrzeża, a najlepiej to pójść pieszo lub podjechać jakimś autobusem
- ze Słonecznego Brzegu dotrę szybciej do Grecji niż np. ze Złotych Piasków
Odpowiedz
Jak pojedziecie do SB to faktycznie pewnie będzie to Wasz ostatni raz w BG. Sam region jest ok, naokoło jest kilka fajnych miasteczek ale nie sam SB. To jest oczywiście tylko moje zdanie. Pewnie gdybym miał 20 lat to też bym wybrał SB, impreza przez całą noc, tłumy ludzi, drożyzna, słabe restauracje, dziki tłum na plaży. Ja też nie lubię mieszkać na zadupiu bo to żadna przyjemność ale wszystko ma swoje granice. SB to przegięcie w drugą stronę, a można to przecież jakoś wypośrodkować. Zastanów się jeszcze raz nad Obzorem. I nie bierz hotelu all inclusive. Wspomnisz moje słowa.

Odpowiedz
Obzorem rozpoczynamy nasz urlop, później zjeżdżamy na południe.

Znalazłem jakiś nowy hotel, który jest na pierwszym miejscu rodzinnych hoteli w Bułgarii wg holodaycheck: http://aquanevis.bg/en/the-hotel ale niestety nie widać ani cen ani możliwości rezerwacji, na maila na razie też jeszcze nie odpowiedzieli.
Zacząłem zastanawiać się nad PrimaSol Sineva Park w miejscowości Sveti Vlas, hotel wygląda na przyzwoity ale miejscowość jest chyba nieciekawa.
Odpowiedz
Sveti Vlas jest tak samo nieciekawy jak Sopot, ale to kwestia podejścia.
Trudno tu radzić komuś kto wie, że do Bułgarii więcej nie pojedzie, bo to forum dla tych, co tam raczej wracają.
Pozdrawiam, Hary.
Odpowiedz
Jeżeli zależy Ci na zwiedzaniu Nesebyru i AI to min. tu są wolne pokoje
https://www.booking.com/hotel/bg/nesseba...#hotelTmpl
Odpowiedz
Zwróciłem uwagę na ten hotel, ale jest zbyt drogi, ponad 1000 zł/dobę w moim terminie. Tyle nie zapłacę.

Ps. Dużo osób uważa, że Jurata i właśnie Sopot to jedyne ciekawe miejscowości na naszym wybrzeżu.
Odpowiedz
mahum z ciekawości to gdzie w Grecji ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Byłem 1 raz w Sweti Wlas i nie wspominam tego dobrze, może źle trafiłem. To było dla mnie właśnie zadupie. Hotel nazywał się panorama marina freya. Plaży brak, chodnika do miasteczka brak wszędzie trzeba samochodem samo miasteczko nie jest nad morzem tylko wyżej ponad drogą. Ale to był bodajże 2011r może się coś zmieniło.

Odpowiedz