Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIT Evrika Beach Club Hotel vs. Iberostar Sunny Beach Resort
Nie straszcie go tak tym Słonecznym Brzegiem. Jeżeli pierwsza część urlopu ma być spędzona w miejscu, gdzie dużo się dzieje to właśnie SB będzie świetnym wyborem. I w tym wypadku to prędzej Sveti Vlas zniechęcą do kolejnego pobytu, bo tam nic nie ma i nic się nie dzieje. Jedyny plus tej miejscówki jest taki, że... jest blisko Słonecznego Brzegu.
Odpowiedz
Jeżeli zdecyduje się na SB to bardzo dużo będzie zależało od wyboru właściwego hotelu. Bo jeżeli już jest swiadom wszelkich plusów i minusow samej miejscowości, to wybór hotelu jest sprawą najważniejszą. Wiadomo że szukanie miejscówki w kwietniu na wakacje to już znacznie za późno, zostały tylko najdroższe lub najgorsze. Wszystkie perełki już w styczniu pewnie porezerwowane. Wiadomo też że ten rok będzie rekordowy pod względem turystów z PL i nie tylko, więc wybór dobrego hotelu w SB w takiej sytuacji to naprawdę wyzwanie. Powodzenia, szczerze!

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Tata ma racje. My jak szukaliśmy oferty na lato 2016r to w styczniu były najlepsze perelki. Natomiast oferty na 2017rok - najlepsze były w sprzedaży juz 11.2016r- 95% wszystko wykupione.

Chcielismy ponownie pojechać w 2017r do Obzoru(Hotel Casablanca) ale oferta była już sprzedana we wrzesniu 2016(brak wolnego miejsca).
Odpowiedz
A to ma być miejscówka w samym centrum czy może być trochę na uboczu?
Bo całkiem fajny kompleks w Sozopolu, czyli mniej głośnego niż SB, ale jednak kurortu (przy okazji jest co zobaczyć) to Paradise Dune. Zdaje się, że to byłoby niezłe rozwiązanie dla Waszych wymagań- dobry standard, kilka basenów, wszystko na miejscu, restauracja, sklep, blisko plaża. Główny basen czyszczony codziennie wieczorem, animatorzy dla dzieci, itp. Rezerwując bezpośrednio w hotelu można też wykupić posiłki w restauracji. A wieczorem można podejść lub podjechać do centrum (jakoś około 1,5km). Nie znam cen bezpośrednich, bo my byliśmy tam przez Menadę, ale to jest opcja bez posiłków (chociaż prawdę mówiąc nie pytałem, może i da się przez nich załatwić). Cena była wtedy 55e/doba za apartament 4 osobowy.
Przykładowa oferta z bookingu, żeby stwierdzić czy się podoba: Paradise Dune

Inna, trochę słabsza ale pewnie też tańsza to South Pearl, nie mieszkałem ale "z daleka" mi się podobał
Na przykład: South Pearl
Odpowiedz
Royal Hotel Palace
@peter
Hotel Istion w okolicach Nea Potidea na Kassandrze (półwysep Chalkidiki).

To nie jest tak, że dopiero teraz się obudziłem i zacząłem szukać hotelu w SB. Hotel DIT Evrika był zarezerwowany w lutym i temat zapomniany. Ale nie sądziłem, że odezwą się 3 miesiące przed przyjazdem i zażądają zapłaty z góry - robiąc rezerwację na bookingu nie zwróciłem uwagę na pewne szczegóły, które w Polsce się nie mają miejsca. I w innych krajach jak Austria, Niemcy, Czechy, Węgry czy Chorwacja również... 

Ad rem. wszystko co jest na booking.com, hotels.com, trivago etc. znam i przeanalizowałem, z reguły to co mi odpowiada we wskazanym przeze mnie terminie jest już zajęte. W grze pozostają następujące obiekty oferujące bezpłatne odwołanie rezerwacji i brak przedpłaty (jak dla mnie jest to warunek konieczny):
- Primasol Sineva Park Święty Włas 3*- optymalny byłby siostrzany Sineva Beach, ale niestety nie ma możliwości rezerwacji
- Imperial Resort - niestety kiepska średnia na booking.com
- Planeta Hotel - jw.
- Hotel Alba
- Viand Hotel
- MPM Blue Pearl
- MPM Kalina Garden
- Royal Hotel Palace
Zastanawiam się na rezerwacją któregoś z nich, żeby nie zostać na lodzie, a ok. 10 dni przed planowanym wyjazdem poszukania czegoś bardziej satysfakcjonującego oczywiście licząc się z koniecznością uregulowania całej kwoty. Myślę, że portale travelrepublic tudzież bulgaria.directbooking.ro będą mogły coś mieć jeszcze na swoich stronach. Jeśli nie, to trudno, pozostaniemy przy czymś co wybiorę teraz dlatego zwracam się z pytaniem czy ktoś kojarzy któryś z powyżej wymienionych hoteli?
Odpowiedz
Te ww. to hotelowe giganty? Nigdy nie poznasz Bułgarii zatrzymując się w nich.
Odpowiedz
Jak widzę "Nea Potidea" to mnie się micha cieszy bo przypominają mi się fajne wakacje Smile Ale to nie było takie proste...
Mieliśmy w 2010r zarezerwowany przez booking hotel Coral w Obzorze dla 2 rodzin na sam początek lipca. Im bliżej było wyjazdu, tym prognozy pogody były gorsze. Najpierw pokazywało 3 dni deszczu, potem 5 dni deszczu, a na 3 dni przed wyjazdem 9 dni deszczu na 12 dni pobytu. No i co? Urlop zaklepany, co robić? Pobyt był chyba od wtorku a w niedzielę zdecydowaliśmy że nie jedziemy! Szybki telefon do hotelu, musiałem sprzedać ściemę żeby mi nie obciążyli karty za rezygnację, ale się udało. No i na 2 dni przed urlopem jesteśmy z ręką w nocniku, co robić? Na bookingu nie ma szans, wszystko zarezerwowane, zostały biura podróży. Jedyne biuro podróży otwarte wtedy u nas na wsi, to Neckermann w Galerii, pojechaliśmy tam z moim przyjacielem i zadaliśmy pani proste zadanie - wczasy z własnym dojazdem, tam gdzie nie pada, za 2 dni Smile A że plan był na wakacje niskobudżetowe, wyboru większego nie było. Wybór padł właśnie na Nea Potidea, apartamenty Potidea Golden Beach. Bardzo tanie, bo wychodziło coś ok 1000zł za nocleg dla 4 osób za 12 dni. Nie ma co wybrzydzać jedziemy! Nazajutrz zapakowani po dachy w naszych bolidach, żarcie, piwo (bo kolega pracował w jednym z browarów), leżaki, materace i wszystko to, co bierze się na wczasy budżetowe w drogim kraju Smile Jazda oczywiście bez noclegu, bo wtedy jeszcze miałem takie samobójcze zapędy, rano dojeżdżamy na miejsce, zaczyna padać... Idziemy do recepcji, a pani mówi "sorry, nie ma Waszych pokoi" Niemiecki neckermann zdublował rezerwacje i nasze pokoje zajęte przez jakichś Niemców. Pani mówi że zamiast 2 apartamentów z 2 sypialniami każdy, możemy dostać 4 dwójki... Masakra. Hotel też jakiś inny jak na zdjęciach, brudno, smutno, biednie, basen to jakiś żart, daleko do plaży, widok na sąsiedni budynek... Szybki telefon do rezydenta, okazuje się że pani nie ma bo jest na wycieczce z jakąś grupą. No i wtedy nasze dziewczyny nie wytrzymały, zaczęły się płacz i żale. Mnie też po całej tej podróży nerwy puściły, wykonałem telefon do Polski do Neckermanna, tonem nie znoszącym sprzeciwu zażądałem natychmiastowej reakcji. A że chyba mój ton naprawdę był stanowczy reakcja też była szybka. Za kilka minut oddzwoniła pani rezydent i zaproponowała nam inny hotel spełniający nasze warunki, ale jakieś 50km dalej na samym końcu Kassandry. Nazywał się Chrousso Village i nic o nim nie wiedzieliśmy, a czasy neta z komórki za granicą jeszcze nie nastąpiły. Stwierdziłem że drugi raz w kanał się nie dam wpuścić, muszę najpierw zobaczyć, zanim się zgodzę. Zostawiliśmy dzieci i kobity na plaży i jednym samochodem ruszyliśmy na rozeznanie. Jednak szybko okazało się że to nie jest takie proste, korek był chyba po sam koniec półwyspu, więc wiele nie myśląc zawróciliśmy po cały majdan, zadzwoniliśmy że się zgadzamy. Trudno, wszyscy mieli dość, będzie co będzie. Pod wieczór w końcu dotarliśmy... To co ujrzeliśmy właśnie wywołuje mój uśmiech do dzisiaj Smile Piękny, nowy hotel ****, w samym środku pięknego lasu, z jedną z piękniejszych plaż na jakich byłem. A co najlepsze, hotel okazał się być objęty w całości formułą All Incl! Dostaliśmy chyba najdroższe apartamenty (jedyne wolne) na samym środku kompleksu. To były na prawdę zajebiste wakacje! Był nawet bar All Incl na plaży z obsługą kelnerską! Nazajutrz przyjechała pani rezydent i podsunęła nam papiery do podpisania, że nie wniesiemy skargi na biuro. Na papierach była zaznaczona różnica pomiędzy naszą ceną w Nea Potidea, a Chrousso Village. Wynosiła ponad 7tys zł od rodziny... Miło z ich strony! Polskie piwo zrobiło furorę wśród obsługi hotelu i plaży, rozdawaliśmy je wszędzie i wszystkim, dlatego tez traktowali nas nieco inaczej przez cały pobyt. Zawsze czekały na nas najlepsze leżaki na plaży i na basenie, a barman przynosił nam do pokoju drinki Smile I tak wakacje za 1000zł w Nea Potidea zamieniły się w najbardziej wypasione wczasy na jakich byłem Smile Wszytkim od tamtej pory polecam Neckernanna, a po powrocie okazało się że w BG i na Bałkanach faktycznie lało przez pierwsza połowę lipca non stop, a u nas oprócz kilku kropelek pierwszego dnia, przez cały okres była niemiłosierna lampa...

teraz jest tam jeszcze trochę drożej... prawie 14 tys za 12 dni Smile masakra
https://www.booking.com/hotel/gr/chrouss...#hotelTmpl
Odpowiedz
mahum, warunki rezerwacji w BG sa nieco inne niż np. w Grecji, bardzo mało apartamentowców nie pobiera zaliczki, też to zauważyłem. Ale jeżeli bierzesz pod uwagę tylko te co nie biorą, to zostaje naprawdę mały wybór i to z tych z końca stawki.
Ventosa ma rację, poszukaj czegoś w Sozopolu, to piękne miejsce z ładnymi plażami (w tym Duni, gdzie jest pusto, lub plaża miejska gdzie jest tłum) do wyboru. Miasteczko jest tłoczne, ale inaczej jak w SB, to nie jest spęd małolatów z GB czy Rosji, którym wydaje się że wszystko mogą i nie zważają na nic. To cudne miasteczko z klimatem, nudzić się nie będziecie, a jest tam raptem kilkadziesiąt km na południe od SB. I nie szukaj na booking i tego typu portalach, tam trafia tylko część ofert. Spróbuj na http://www.holidaylettinginbulgaria.com/index_en.php chociaż i tam może być problem z terminami już teraz. Ja rezerwowałem jeszcze w sierpniu 2016 i wpłacałem 30% zaliczki. Biuro jest pewne i solidne. Pisz maila do Vanyi, coś Wam może znajdzie w interesującym Was terminie.
Odpowiedz
Gdybym jechał do Sozo, na Twoim miejscu szukałbym czegoś w tym stylu https://www.santamarina.bg/en/offers-and...ozopol/126
Duży kompleks, przy plaży, nudno nie będzie. Dla mnie zbyt tłoczno, ale z tego co piszesz Tobie powinien odpowiadać
Odpowiedz
ww. link jakby zainfekowany...
Odpowiedz