Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Jeszcze się będzie działo....
"Komisja Europejska dla money.pl: roamingowe cenniki polskich operatorów mogą być niezgodne z rozporządzeniem"
Reszta tutaj
Bierzemy popkorn i patrzymy...Wink
Odpowiedz
Mam to samo nju z tym, że neta sie uzbierało 39 GB na 2 telefony/miesiąc. To mówisz, że ok. 1,5 gb będzie w Unii gratis - super to mi rozwiązuje sprawe Big Grin
Odpowiedz
Igi to sobie poużywamy .... neta Smile
Odpowiedz
Od 15 czerwca tego roku obywatele Unii mają mieć możliwość swobodnego rozmawiania we wszystkich krajach Wspólnoty i umożliwiła zniesienie opłat za roaming - zdecydowała Bruksela. Operatorzy na polskim rynku już dostosowali swoje cenniki do nowych wymogów UE. Orange Polska przebiło wszystkich.

Jeśli klienci pomarańczowego telekomu posiadają abonament z nielimitowanymi usługami, będą mogli swobodnie i bez ograniczeń rozmawiać, SMS-ować czy korzystać z transmisji danych także za granicą, bez obaw o dodatkowe koszty.
Roaming w Orange
Foto: Orange Roaming w Orange
Orange usuwa 100 proc. opłat za roaming

- Oferta roamingowa Orange Polska jest zgodna z unijnym rozporządzeniem i odzwierciedla intencję regulatorów, zgodnie z którą klienci powinni skorzystać z usług na warunkach krajowych, według zasady Roam Like At Home. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu rozwiązaniu nasi klienci będą mogli jeszcze swobodniej korzystać z naszych usług w podróżach służbowych czy podczas wakacji – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange.
REKLAMA

Klienci, którzy nie korzystają z nielimitowanych ofert abonamentowych, będą rozliczani wg stawek krajowych. Jeśli klient posiada pakiet minut w ramach abonamentu, będzie go mógł wykorzystać również na rozmowy w roamingu w krajach UE oraz w Norwegii, Islandii i Liechtensteinie. Po wykorzystaniu pakietu zapłaci za połączenia według tej samej stawki w kraju i w roamingu.

Klienci prepaid zapłacą za połączenia, SMS-y, transfer danych i MMS zgodnie z cennikiem, który obowiązuje w Polsce. Jeśli chodzi o transmisję danych, będą korzystać w roamingu z jednej stawki - 10 gr za 1 MB.
Pozdrawiam i szerokości Kris
Odpowiedz
Kris raczej mało, który operator daje nielimitowany net i dlatego większość będzie miała jakiś pakiet do wykorzystania. Tak jak ja pisałem jak jest u mojego operatora w moim abonamencie.
Odpowiedz
Faktycznie wszędzie chwalą ORANGE, że dali super pakiet.
Tymczasem na ich stronie:                Roaming
Tylko w Orange od 15 czerwca:
Roaming w Unii Europejskiej bez dodatkowych opłat:
- Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi sieciami stacjonarnymi i komórkowymi w UE
- Nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci komórkowych w UE
- 1 GB internetu w UE, po wykorzystaniu - opłata jak w kraju (0,04 zł/1 MB)
Odpowiedz
Cóż przed chwilą rozmawiałem z konsultantem w innej sprawie, zagadnięty o roaming po 15.06. stwierdził, że w moim przypadku limit na neta to 5 giga miesięcznie, więc luz Smile

Zobaczymy jak będzie w praktyce.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Nie rozumiem po co wam aż tyle internetu jest potrzebny jadąc na urlopie?
Na codzień korzystam z 2 dostawców optycznego internetu- VIVACOM- 8 BGN-20 Mb abonament i GCN- 11 BGN za 30 Mb -prepaid.
Do tego mam mobilen internet na pendrive też VIVACOM-5 BGN- 750MB do laptopa.
i na ostatnim mejscu mam internet w komórce- też w abonamencie- do skorzystania w przyslowiowym lesie czy góri gdzie niema WI-FI, co praktycznie sie zdarza bardzo rzadko Smile
==========================================================
więcej optymizmu!
jest dobrze- będzie liepej Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Nie mówię, że potrzeba, mówię ile "dostałem" od operatora.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
(16.05.2017 17:38:36)bateniki napisał(a): Na codzień korzystam z 2 dostawców optycznego internetu- VIVACOM- 8 BGN-20 Mb abonament i GCN- 11 BGN za 30 Mb -prepaid.

Bateniki, ale 20Mb i 30Mb to jest prędkość a nie ilość.

A tu jest artykuł o tym co kto dał i za ile
Odpowiedz