Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Najważniejsze, że na navi starczy pakietu. Na miejscu WI-Fi i styka.
Komuś kto więcej potrzebuje to dokupi. KOszt minimalny także nie ma o co kruszyć kopii. Choć operatorzy poza ORANGE zachowali się zbyt asekuracyjnie. Ale to już inna kwestia.
Odpowiedz
Zagrożą im karami to szybko zmienią zdanie. Rozmawiałem z opiekunem w plusie, na razie to jest takie sondowanie reakcji. Moim zdaniem 15.06 wszyscy operatorzy będą mieli już podobne oferty, ale czas pokaże.
Odpowiedz
Zgadzam się tata, jednak na tym przykładzie dokładnie widać kto i gdzie ma swoich abonentów. To coś na zasadzie a nuż się uda, nikt krzyku nie podniesie i sobie fajnie dorobimy.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Wiesz co, co do Plusa to się nie dziwię, polska firma i polski właściciel, więc myślenie pewnie takie jak przytoczyłeś wyżej - cwaniaczek polaczek, ale T-mobile? Firma międzynarodowa z renomą...
Odpowiedz
(17.05.2017 15:06:38)wojtekpl napisał(a): Zgadzam się tata, jednak na tym przykładzie dokładnie widać kto i gdzie ma swoich abonentów. To coś na zasadzie a nuż się uda, nikt krzyku nie podniesie i sobie fajnie dorobimy.
Niestety dla klientów, o to chodzi w tym całym byznesie, bo jak np. t-mobile ma podobno 5 mln. klientów to jak statystycznie każdy dopłaci za usługę dodatkowo chociaż 1 pln/miesiąc to sobie mozna policzyć o jakich pieniądzach rozmawiamy.
Kilka lat temu nju (Orange) rozbiło rynek, mozna się tam przenieść i korzystać z nielimitowanych rozmów na komórki i stacjonarne + kilkanaście GB transferu, bez podpisywania długoletniej umowy, jak się nie spodoba to miesięczne wypowiedzenie i zmiana op. Podobne oferty teraz są w Virgin, T-Mobile, Red Bull itp.
Jeżeli ktoś nie prowadzi firmy i nie potrzebuje nowego telefonu, to dzięki konkurencji po co przepłacać?
Pod koniec zeszłego roku przedłużałem abonament na jeden z fonów, oczywiście na 2 lata, w tym roku pojawiła się już właśnie u mojego op. bardzo podobna oferta. Z tym że na abonament mam nielimitowane rozmowy i 2 gb internetu za 40 pln, a w nowej taryfie te same rozmowy + 10 gb są za 25 pln.
No i patrz pierwsze zdanie Big Grin
Odpowiedz
Ja tam sobie nie krzywduję - ze swoim opem jestem praktycznie od początku jego istnienia (pamięta ktoś reklamę: łączy nas jedna Idea ?) i praktycznie zawsze udawało się dopasować rozsądną ofertę, za rozsądne pieniądze, oczywiście w porównaniu do tego, co inni oferowali w danym momencie.

Tak, dla porównania: podpisywałem w zeszłym roku - coś koło czerwca, na 20 miesięcy: trzy numery, bez limitu komórki, stacjonarne, sms, mms i 30 giga neta wspólne, za 71 zł. Uważam, że wtedy była to dla mnie bdb. oferta. Nie roztrząsam jak jest teraz, być może jest coś lepiej (pewnie jest); zobaczymy za jakieś 6-7 miesięcy.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Tak to też jest dobre wyjście Wink
sry za ot
Odpowiedz
A internet dla Bułgarów?
Jak operatorzy bułgarscy spełnili zalecenia Komisji Europejskiej?
Jakie wprowadzili cenniki roamingowe?
Albo inaczej - jeśli Polak i Bułgar spotkają się na Węgrzech to który z nich będzie miał niższe ceny usług roamingowych?
Odpowiedz
Powinni mieć takie same - według zaleceń Unijnych Smile
Odpowiedz
Poczekajmy do wakacji bo na razie tylko spekulujemy a firmy mają jeszcze czas na dostosowanie się do nowego prawa. Jakby nie było będzie taniej!
Odpowiedz