Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sofia / Coфия
Znowu de ja vuSmile
Lotnisko Sofia the bestSmile
Samolot jeszcze nie wylądowal, a już czekają podstawione 3 autobusy i wózki na bagaż.
Po zapelneniu odrazu odjazd.
A tam:
czynne 5 stanowiska paszportowe + 3 bez ludzi(niestety tylko paszporty)- samoobslugowe Smile
metro- kilka kroków- prowadzi linia namalowana na podlodze
po wejsciu- po prawej stronie tuż tuż przed kasa biletowa- samoobslugowe automaty sprzedaż biletów-bajeczne proste intuatiwne w obsludze- w Rzeszowie chyba podobne w każdym autobusie są.Można placić-banknote, monety i bezkontaktowe karty- cena byletu- 1,60 lv.
Lot zawsze na czasie- ostatnie 5 lat wszystkie kolegów co odbieralem z lotniska- max po 15 min od lądowania na zewnątrz.
Mysza- da sie Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Dziękuję bardzo. Już wszystko wiem bateniki od dar.iva, która mi to sprawdziła kilka dni temu. Bilety autobusowe kupione, a dodatkowo jeszcze po korespondencji e-mailowej z Union Ivkoni umówiłam się z nimi na telefon z lotniska. Zgodzili się w razie czego nieodpłatnie przebukować bilety na kolejne połączenie, jeśli będziemy w kontakcie telefonicznym. Jedyne czego się obawiam, to ruch w sezonie na lotnisku i avtogarze. Niestety zakup on line wiąże się jeszcze z wymianą talonu z nr rezerwacji na bilety i dlatego przynajmniej jedna osoba musi być najpóźniej 15:15 na avtogarze... Będziemy jednak w środku tygodnia, więc z kolejnymi autobusami na wybrzeże nie powinno być problemu. Damy radę Smile Smile Smile
Odpowiedz
Historyczny pierwszy szczyt Donald Trump - Władimir Putin w Sofii

Data jest 1 kwietnia u podnóża Witosza

Historyczne pierwsze spotkanie „na szczycie” pomiędzy prezydentem USA Donald Trump i jego rosyjskim odpowiednikiem Władimirem Putinem odbędzie się 1 kwietnia w stolicy Bułgarii - Sofii. Łaskawym gospodarzem dostojnego Domu jest muzeum „figury woskowe”, która pojedzie do mieszkańców Sofii w kwietniu i maju w centrum „Raju”.

Muzeum odwiedza Sofię w kwietniu

W muzeum figur woskowych pokaże swój nowy eksponat - figura wosku Donald Trump

Sofia obywatele będą mogli podziwiać i krajowe faworyci - Todor Kolev Georgi Kaloyanchev Veljko Kanev, Kosta Tsonev, Kiril Gospodinov - "Bash master" George Partsalev - "Wujek Mancho" Newena Kokanowa, pierwsza dama bułgarskiego kina „George Georgiev - Getz, Petar Slabakov, a wiele gwiazd Hollywood, który punkt orientacyjny: Al Pacino, Robert De Niro i wielu innych.

więcej

Twórca „Retro”: Muzeum córką Kokanova płakał przed obejmując jej figurę woskową
Po raz pierwszy, można przedstawione na rysunku i Legenda serbskiego Goran Bregovic. Oczekuje się, że legendarny muzyk do odwiedzenia wystawy w dniu 7 kwietnia, gdy dostarczy spektakularny koncert w stolicy. Kolekcję uzupełniają więcej gigantów piłki nożnej, Messi i Ronaldo, a słabość nastolatków Dzhastin Biybar i Beyonce.

Postać prezydenta Stanów Zjednoczonych jest bez wątpienia najważniejszym punktem programu. Sofia mieszkańcy i goście mogą być pewni, że figury woskowe pokazane są jednymi z najlepszych na świecie.

Donald Trump i Władimir Putin czekają w centrum handlowym „Raj” - Muzeum „figury woskowe” od 1 kwietnia do 31 maja
Odpowiedz
[Obrazek: 0-02-05-d0272b3f126ac87f159a13f3c30803235bab95ed.jpg]

Widok na Witoshe z Infinity Tower.
Odpowiedz
(09.06.2016 11:32:54)sproket napisał(a): btw: jak będziesz szukał noclegu w sofii, to odradzam okolice bulwaru sliwnica i ływow most https://goo.gl/maps/1uokt31pmt92 to są szemrane okolice i miejscowy bardak

to teraz mam problem bo wlasnie tam mamy zarezerwowany hotel-czy zostawic rezerwacje czy te szukac cos innego ?
Odpowiedz
Ależ bez przesady!
Mieszkanie tu napewno bym nie wynajmowal, ale hotel=no problem.
Nawet Sz.P Admin w tamtym roku spal tu:

https://www.google.pl/maps/@42.7054604,2...312!8i6656

przy samim mostem z lwami i nie narzekal Smile
Odpowiedz
my mamy hotel po drugiej stronie mostu- Lion hotel
mam nadzieje ze bedzie dobrze
zalezalo nam na miejscu gdzie sie latwo dostaniemy a tu mamy stacje metra pod samym nosem oraz trawaje ktore nasze dziecko uwielbia a niestety nie ma ich na codzien Smile

A co ciekawego dla dzieci ( corka ma 6 lat) mozecie polecic w Sofii ? mamy 1,5 dnia na zwiedzanie
Planujemy odwiedzic Muzeiko ale moze jest jeszcze cos interesujacego
Odpowiedz
Jak wspomniał Bateniki spałem i żyję. Spory plus to faktycznie bliskość stacji i dworca. Nic przykrego się nie wydarzyło
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Polecam:
Zoo-park
https://www.google.bg/maps/@42.6580496,2...6656?hl=en
Odpowiedz
Sikornik może podpowiesz jakąś dobrą knajpę w okolicach Serdiki czy Centralna Avtogara...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości