Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje MSZ - Polak za granicą
u, meldunek w MK? pierwsze słyszę. przy żądaniu meldunku dostaje się od razu kwitek przy wjeździe na granicy z miejscem na odpowiednie stempelki. u nas też obowiązek meldunkowy istnieje cały czas, bodajże powyżej 3 dni, a nikt tego i tak nie sprawdza. z papierkologii jakieś deklaracje celne czy coś pamiętam przy wjeździe, ale wypełniali tylko zagraniczni ale to dawno było i zakładam, że też już zniesione. za spanie płaciłem bez problemu w zielonych. przy wyjeździe tylko paszport i spadaj pan, stempel mam tylko wjazdowy. generalnie dżek, wal do tosho po info. on tam w miarę regularnie zajeżdża.
Odpowiedz
Sproket, ja jadę na DO. Jakbym brał paszport to bym się nie pytał o stempelek na granicy. Mi zresztą on do szczęścia nie potrzebny ale jak upierdliwy człek się trafi to 50€ szlag trafi.
Odpowiedz
Jechalem ostatnimi laty ze 3 razy, na granicy tylko DO.

Co do platnosci kantor lub karta, ale akurat w jednym sklepie w jakiejs dziurze mi dwa razy odrzucilo mimo ze chwile wczesniej w slepie obok normalnie placilem, euro nke chcieli mi przyjac.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
spoko. ode mnie przy wjeździe na granicy BG/MK chciał 50$ za nic a kumpla w ogóle nie chciał wpuścić, bo miał tylko 100$ przy sobie. większych wieśniaków jak tam na żadnej innej granicy w życiu nie spotkałem.
Odpowiedz
(13.06.2017 02:18:55)sproket napisał(a): spoko. ode mnie przy wjeździe na granicy BG/MK chciał 50$ za nic a kumpla w ogóle nie chciał wpuścić, bo miał tylko 100$ przy sobie. większych wieśniaków jak tam na żadnej innej granicy w życiu nie spotkałem.

Mieszkam tylko na 28 km od Macedonii, a ostatnio tam bilem w...1992 r.
Przypadek?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
niki, jadąc w drugą stronę ze skopje do sofii na granicy poczułem się wtedy jakbym wrócił do domu Big Grin i bardzo fajna pani pogranicznik z uśmiechem na twarzy po krótkiej pogawędce stempelek w paszport wbijała, o Cool
Odpowiedz
https://turystyka.wp.pl/coraz-wieksza-mo...151572609a
Odpowiedz
tu powtórzę prosbę z innego wątku, więćej informacji o mk, sprawy bezpieczeństwa i najlepszy dojazd do ochrydy
Odpowiedz
Tu masz trochę i na pewno będzie więcej.
Odpowiedz
Macedonia Północna otwiera się dla turystów:

https://www.gov.pl/web/macedoniapolnocna...-polnocnej
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości