Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nie wiedzac czego sie spodziewa
Wybieramy sie do Bulgarii po raz pierwszy, choc po Europie podrozujemy juz od paru ladnych lat
zawsze wyjazdy organizujemy sami, tak samo bedzie tym razem
Szczerze nie wiem czego sie spodziewac
Czy pokochamy Bulgarie czy tez stanie sie nam ona obca
Po raz pierwszy spotykam kraj ktory ma tyle sprzecznych opinii w necie
jedni sie nia zachwycaja , inni narzekaja na wszystko
jestem swiadoma ze wiele informacji trzeba przefiltrowac i nie brac pod rozwage
chcemy zobaczyc jak najwiecej , nie tylko wybrzeze ale troszke w wglebi kraju
nasza wyprawa w skladzie 2+1 (jezdziemy z 6 latka)
bedzie przebiegac nastepujaco:

ladujemy w Sofii gdzie zatrzymujemy sie na 2 dni
nastepnie odbieramy samochod aby przedostac sie do Albeny (7 dni)
po drodze chcemy zobaczyc Wielkie Tarnowo
bedac w Albenie planujemy odwiedzic:
Balchik, 
przyladek Kaliakra,
plaze Bolata 
klasztor skalny Aladza
muzeum retro

pozniej przenosimy sie do Sozopola gdzie spedzimy kolejne 6 dni
tu w planach:
Sozopol, 
Nessbar
zamek Ravadino
Beglik-Tash
Muzeum Soli
Ropotamo

kolejny etap naszej podrozy to Plodiv gdzie zabawimy 1 dzien 
i klastor Rylski ktory planujemy zwiedzic w drodze do Sofii skad mamy lot powrotny

to tak w skrocie nasze plany czy uda sie wszystko zobaczyc okaze sie po powrocie, a moze lista bedzie modyfikowana podczas naszego pobytu  

wszystko sie jeszcze okaze

wyruszamy juz w najblizsza sobote 
Odpowiedz
Szerokiej drogi!!!
Zawsze można liczyć na bulgaricus.pl
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Miłego pobytu..
Odpowiedz
Udanego pobytu! Sami wyrobicie sobie opinie o Bułgarii :-) Patrząc po kierunkach, które wybraliście, myślę, że będzie to opinia pozytywna. My też jesteśmy w Bułgarii pierwszy raz, też wybraliśmy Sozopol i ... zakochaliśmy się! :-) Przepiękne widoki, cudny kolor morza, przepyszna kuchnia bułgarska... czego chcieć więcej? Ci, którzy tak narzekają na wszystko chyba byli nie w tej samej Bułgarii ;-) pozdrawiam!
Odpowiedz
dziekuje,

Nie ukrywam ze forum jest kopalnia wiedzy o Bulgarii
Krusza brzmi bardzo optymistycznie, w tej chwili najbardziej brakuje mi slonca i ciepla a tego nie powinno zzabraknac w Bulgarii ( tak mysle i mam nadzieje ze tak bedie)
jezeli do tego dojdzie dobra kuchnia, przepiekne widoki i wieczorne dlugie spacery to powinno byc dobrze
w kazdym razie z jakiegos powodu zaswital mi pomysl aby wybrac ten kierunek
Odpowiedz
generalnie są gusta i guściki Smile zależy, kto co lubi Smile my z mężem kochamy Bułgarię, ale wybieramy już od kilku lat małą miejscowość, bo nie lubimy tłoku i zgiełku Smile nasza ulubiona nadmorska miejscówka to Achtopol Smile udanego urlopu
Podróżować to żyć
H.Ch. Andersen
Odpowiedz
powiem tak, macie ambitny plan - i to dobrze

jak po takiej pigule wrażeń BG Wam się nie spodoba to już nic tego nie zmieni, życzę aby jednak tak się nie stało
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Jak będziecie jechać z Sofii nad morze, odbijcie na moment z trasy w Kaspichan i podjedźcie do Madary. Dużo wam to czasu nie zajmie, a naprawdę warto Smile
Odpowiedz
Peter lubie zwiedzac i poznawac nowe miejsca- sporo niestety z listy zostalo wykreslone gdyz ogranicza nas czas i poniekad dziecko ( musimy tez uwglednic czas dla jej szalenstw w wodzie )
chcialabym zobaczyc Etar, Grabowo, Shipke ale wowczas sam przejazd ze stolicy trwal by kilka dni, bedziemy miec powod aby wrocic jeszcze ra, mam nadzieje ze pokocham Bulgarie tak samo jak Wlochy

Mastika_fan czy chodzi ci o jezdzca z Madary czy jest cos innego wartego uwagi ?
Odpowiedz
Jeździec, jeźdźcem, dochodzą jeszcze przepiękne formy skalne Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości