Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciekawostki
Do 3 szklanki, potem można i wodąm polewaćSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(17.06.2017 14:33:18)tata napisał(a): A wódka w ogóle ma smak?

Nieważny smak.
Ważne żeby sponiewierało...Wink
Odpowiedz
No właśnie do tego dążę. Wódkę pijam, a i owszem, ale przyjemności podczas picia tego alkoholu nie mam. Co innego bourbon, czerwone wino, dobre piwo. Efekt na końcu podobny ale za to dochodzenie do tego efektu przyjemne!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
I właśnie tu jest pies pogrzebanySmile
Dlaczego pijesz vodka jak ci niesmakuje?
Zauważylem że w Polsce niema zwiczaju zapytać sie gosci co lubia wypić i wszyskim solidarne nalewają wódki Sad
Co gorsza jak pierwszy raz zobaczylem tego procedero bylem w szoku, a mianowice gospodarz wyciąga z barku powiedzme dobrego konjaczku i polewa wszystkim obecnym po kielichu i tak do opróżnienia flachy.Potem wyciaga kolejnego lyskacza, dżina,nalewki babuny i inne wyroby wójka Henka Smile
Na końcu -oczewiscie lampka szampana i tak wszysci ugotowani i nie wiedzą czy to im właśnie szampan nie zaszkodzylSmile
========================================================================
Taka impra w bulgarskim domu przebiega tak:
Po przewitaniu gospodarz wymienia wszystkie alkochole które dysponuje i goscie określają co kto będzie pyl.
W idealnym przypadku wszystki goscie piją to samo-gospodarz polewa wszystkim do szklanki, biąrąc pod uwagi zastrzeżen- czy ktoś bierze leki, jest kierowca itd.
W ekstremalnym wariancie może być tak 1 gosc=1 flaszka innego rodzaju.
I znowu -domakin otwiera i polewa TYLKO pierwszej szklaneczki i zostawia flaszka do dyspozycij goscia.
I jest generalna zasada-
każdy pie to co lubi
i we wlasciwe dla siebie tempo.
Oczewiscie tu opisalem takie typowe chodzenie w gosci.
Są takie inne sytuacje życiowe że czlowiek chce sie po prostu narąbać i mu wszystko jedno z kim i z czym.
Prawda leży zawsze po środku.
Nazdrowie Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
I za to też lubię Bułgarię. Nie to co u nas. Pytanie:ze mną się nie napiszesz??I już jest problem.
Odpowiedz
Jakoś wódki łatwo sprawdzić. komu sawoy whisky zamarzł ?? Wódka złej jakości zamarza bo jest robiona z koncentratu

Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Wódkę pijam właśnie z tego powodu który opisałes. Przychodzisz do kogoś na imprezę gość wyciąga wódę i dawaj! Taki polski zwyczaj... w domu z własnej nieprzymuszonej woli nigdy. Albo opcja numer 2, mam bardzo podły nastrój, potrzebuje szybko zresetować dysk, kupuje flachę i jadę do kumpla. Dawno już tak nie robiłem, kilka lat wstecz częściej. Odzwyczailem się od wódki, za to jestem maniakiem czerwonego wina. Na zdrowie!

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
widocznie jestem nietypowy,
czy rodzinnie czy towarzysko jest "kto co pije?" i tego się trzymamy. No chyba, że konkretnie umawiamy się na piffko, wódeczkę, czy kawę, to wtedy wiadomo.
Są jeszcze inne opcje w domu np. skończyło się to, więc proponujemy czy może być tamto, może być nie ma sprawy, nie, to też się nikt nie boi powiedzieć.
No i trzecia opcja, z wiekiem coraz rzadziej stosowana, pijemy co kto lubi, a potem co jeszcze zostało
Odpowiedz
Wódka ma smak. Kupcie kilka różnych gatunków i popróbujcie. Popijajcie wodą. Szczyny faktycznie zamarzną.
Ja dziś taką spożywałem, bez rewelacji. [Obrazek: 0efa63c4a2949041b011716049a08873.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Ma smak Big Grin Jak ktoś sobie przypomni, pić bardzo zamrożone
[Obrazek: 8557855_sliw2.jpg]
Odpowiedz