Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciekawostki
Sliwowica to nie wódka. Oczywiście ona ma smak. Wódka to spirytus z wodą i jeżeli uznamy że spirytus ma smak, to się zgodzę. Generalnie chodzi o to że ja nie potrafię "smakować" wódki, nie widzę w jej piciu przyjemności jak np w przypadku whisky albo brandy.
Mam kolegę w pracy, który twierdzi że uwielbia smak wódki, no ale to były policjant Smile Ja sobie nie wyobrażam delektować się lykiem wódki i trzymać ją długo w ustach jak to jest w przypadku innych alkoholi. Ale ja dziwny jestem...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Eeeee w tej łąckiej jest 70% spirytusu (mówię o oryginalnej z Łącka), ale masz racje, wódka czysta ma smak właśnie etanolu, dobrze wydestylowana ma mały posmak tegoż  Wink
A można przecież po chrześcijańsku, wziąć 2 kilo cukru, 1 kilo gruszek, beragamutek i 5 litry wody i wtedy i sumienie jest i smak ... Big Grin
Odpowiedz
Swiatowy gazet na stoiskach w Bulgarii - Fidget Spinner http://nt.interia.pl/news-fidget-spinner...Id,2406677
Odpowiedz
A ja coś takiego. Polecamy[Obrazek: cb587b444859c362ebbd52df366a92bf.jpg]

Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Mam oba gatunki w domu
[Obrazek: 8577966_kotvspies.jpg]
Odpowiedz
Dobre Smile Też mam oba gatunki .
Odpowiedz
(17.06.2017 23:39:54)tata napisał(a): Sliwowica to nie wódka. ...
Jak nie jak tak
https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C3%B3dka

.....aby móc legalnie nazywać napój alkoholowy wódką musi on zawierać minimum 37,5% alkoholu...

i tego się trzymajmy Big Grin
Marcin
Odpowiedz
Ciekawe czy jak byś dał komuś do spróbowania sliwowicy nie pokazując flaszki, to czy by powiedział "Ale nie dobra ta wódka" czy "Ale paskudny ten bimber"?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
E tam, śliwowicy nie pomyli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
W Polsce zasadniczo na każdy "twardy" alkochol sie mówi wódkaSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz