Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Wystarczyło że go trochę postraszyłem Smile

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Znaczy nie zarejestrował się jeszcze na forum, ale czyta Smile
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Ma sentyment do Bułgarii Smile

.....Pierwsze pieniądze zarobił w czasach PRL. W 1977 r. wraz z dwoma kolegami wyjechał do Bułgarii. Ale po drodze zmienili plany. Zgłosili w konsulacie w Bukareszcie zaginięcie dowodów osobistych i dostali tymczasowe paszporty z adnotacją „na wszystkie kraje świata”. Najpierw trafili do Austrii, potem RFN.....

http://mowimyjak.se.pl/styl-zycia/gwiazd...41175.html
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Dla zainteresowanych tabela z opłatami za roaming na terenie UE dla wszystkich operatorów Oplata roamingowa na terenie UE
Odpowiedz
info dla klientów plusa. Mi przysługuje 2,6 GB darmowego internetu.
Odpowiedz
Plus.
Taryfa o tyle pewnie mniej popularna, że biznesowa (własna działalność).
Do 15.06 miałem tylko przychodzące rozmowy free (bez limitu) - reszta płatna wg cennika.

Wg SMSa, którego dostałem 16.06 podczas wizyty w DE: rozmowy wychodzące/przychodzące/SMSy/MMSy wysłane/odebrane - bez limitu (tak jak w kraju), internet - limit 3GB (też taki sam jak w kraju - ale to może być związane z kwotą abonamentu, bo pasuje. Oczywiście w roamingu MB schodzą z obu limitów), po przekroczeniu 4gr za 1MB.

Testowo wykonałem kilka rozmów i pociągnąłem kilka MB - wg bieżącego zużycia 0zł, więc wydaje się że faktycznie mam w pełni "Roam Like At Home" Cool

W ramach ciekawostki - w "zaprzyjaźnionej" korpo (również Plus, umowa negocjowana na kilka setek telefonów + tyleż SIM data) tylko rozmowy przychodzące free, inne rzeczy (rozmowy wychodzące, SMS, MMS, internet) po kilka groszy za min/szt/MB - bez żadnych darmowych limitów. Ale tu nie wiem, czy to było info "sprzed 14.06" czy może to już ostateczne stawki.
Odpowiedz
A na stacjonarne w plusie też za free?
Odpowiedz
Mój maz dostal sms z Plusa przed wyjazdem- maksymalne opłaty(z Vat)w Bulgaria. Polaczenia do Polski i lokalne:0.54/min, odebrane:0.05zl/min. Sms wyslany: 0.30zl/szt. MMS wyslany i odebrany: do 100kb 0.65zl/szt, 101 kb i więcej 1.00zl/szt. Internet: 1.00zl/MB
Odpowiedz
Dżek, w kraju od początku tej taryfy miałem w kraju wszystko "bez limitu" free (oczywiście poza internetem i numerami premium). Baaardzo rzadko dzwonię na stacjonarne, ale ten SMS od plusa nie różnicował tu na "w sieci/poza/stacjonarne", więc zakładam że również w roamingu mam "bez limitu free" na/z stacjonarnych. A czemu pytasz? Wydawało mi się, że (w kraju) wszystkie "bezlimity" w plusie dotyczyły również stacjonarnych?
Odpowiedz
Uwaga na Orange w taryfach negocjowalnych dla firm. Przed wyjazdem dokładnie sprawdźcie swoją ofertę. Właśnie sprawdziłem bieżące zużycie. Będąc w BG naliczyli mi opłaty roamingowe praktycznie za wszystko oprócz połączeń przychodzących. 0 MB na dane. Za każdy MB naliczyło 3gr. Rozmawiałem z konsulentem. Potwierdził, że tylko rozmowy przychodzące są z 0 zł. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Orange nie do końca jest OK !
Odpowiedz