Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Okazało się, że podczas poprzedniego kontaktu z BOK Orange, konsultant nieco minął się z prawdą udzielając mi informacji na temat ilości limitu danych w roamingu ( trzy numery na jednym koncie, w kraju z różnymi promocjami około 28 giga do podziału, rozmowy/sms/mms bez limitu ) miało być około 6 giga do podziału - kto pierwszy, ten lepszy. Faktycznie jest tak, że nr główny ma 5 giga, a pozostałe dwa po 1 giga.

Limit przysługujący w Orange jednoznacznie można sprawdzić wysyłając bezpłatnego smsa o treści: Ile pod nr 8095,
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
W Play (dla firm) - "Ceny w Strefie Euro: polaczenie glosowe do Polski i strefy Euro: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej, do strefy 1: 7 zl/min, do strefy 2: 10 zl/min, do strefy 3: 15 zl/min; SMS: 0,09 zl; MMS: 0,09 zl; odebranie polaczenia glosowego: bezplatne, odebranie polaczenia wideo: 1 zl/min. Transmisja danych: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej do limitu 0,37 GB, potem 0,04 zl/MB (taryf. co 1 kB)"
Odpowiedz
To widocznie operatorzy musieli dać "Roam Like At Home" tylko osobą prywatnym, a firmą nie Sad
W takim wypadku można skorzystac z byle jakiej karty prepaid np.
http://www.gwarancja.t-mobile.pl/
W przypadku gdy ktoś ma dual sim to b. dobre rozwiazanie Smile
Odpowiedz
(23.06.2017 09:16:52)Czarna napisał(a): W Play (dla firm) - "Ceny w Strefie Euro: polaczenie glosowe do Polski i strefy Euro: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej, do strefy 1: 7 zl/min, do strefy 2: 10 zl/min, do strefy 3: 15 zl/min; SMS: 0,09 zl; MMS: 0,09 zl; odebranie polaczenia glosowego: bezplatne, odebranie polaczenia wideo: 1 zl/min. Transmisja danych: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej do limitu 0,37 GB, potem 0,04 zl/MB (taryf. co 1 kB)"

Przecierz to ide w koszty Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(23.06.2017 09:16:52)Czarna napisał(a): W Play (dla firm) - "Ceny w Strefie Euro: polaczenie glosowe do Polski i strefy Euro: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej, do strefy 1: 7 zl/min, do strefy 2: 10 zl/min, do strefy 3: 15 zl/min; SMS: 0,09 zl; MMS: 0,09 zl; odebranie polaczenia glosowego: bezplatne, odebranie polaczenia wideo: 1 zl/min. Transmisja danych: zgodnie z warunkami Twojej oferty krajowej do limitu 0,37 GB, potem 0,04 zl/MB (taryf. co 1 kB)"

Dziwne to... też mam telefony w playu dla firm:
jeden tel. taryfa: FORMUŁA Unlimited 79,99 dla Firm (no limit netu w kraju) - dają darmowe 1,25 GB.
drugi tel. taryfa: FORMUŁA Unlimited 59,99 dla Firm (5GB netu w kraju) - dają darmowe 1,25 GB.
Marcin
Odpowiedz
Poradźcie, proszę bo mimo dokładnego przestudiowania tego wątku mam wat1pliwości.
Poradźcie, proszę bo mimo dokładnego przestudiowania tego wątku mam wątpliwości.
Co radzicie dla kogoś kto potrzebuje:
- internet przez wi – fi na laptopie
- przez np 30 dni
- podróżując po całym kraju i często zmieniając miejsce pobytu.
Nie rozmowy, sms ze smartfona tylko praca na laptopie. Niezależnie od pakietu operatora krajowego.
Z w/w wypowiedzi wynika mi ze trzeba się udać do Telenora. Czy tak ?
Odpowiedz
(19.06.2017 22:35:19)Saszka999 napisał(a): Plus.
Taryfa o tyle pewnie mniej popularna, że biznesowa (własna działalność).
Do 15.06 miałem tylko przychodzące rozmowy free (bez limitu) - reszta płatna wg cennika.

Wg SMSa, którego dostałem 16.06 podczas wizyty w DE: rozmowy wychodzące/przychodzące/SMSy/MMSy wysłane/odebrane - bez limitu (tak jak w kraju), internet - limit 3GB (też taki sam jak w kraju - ale to może być związane z kwotą abonamentu, bo pasuje. Oczywiście w roamingu MB schodzą z obu limitów), po przekroczeniu 4gr za 1MB.

Testowo wykonałem kilka rozmów i pociągnąłem kilka MB - wg bieżącego zużycia 0zł, więc wydaje się że faktycznie mam w pełni "Roam Like At Home" Cool

W ramach ciekawostki - w "zaprzyjaźnionej" korpo (również Plus, umowa negocjowana na kilka setek telefonów + tyleż SIM data) tylko rozmowy przychodzące free, inne rzeczy (rozmowy wychodzące, SMS, MMS, internet) po kilka groszy za min/szt/MB - bez żadnych darmowych limitów. Ale tu nie wiem, czy to było info "sprzed 14.06" czy może to już ostateczne stawki.

Dzisaj sprawdzałem w COKB w Plusie dla mojego przypadku. Umowa promocyjna dla firm, 10 numerów po 19,9zł netto każdy, w PL no limit i 30GB internetu na konto. Nie ma znaczenia ile jest internetu przyznanego w PL, tylko wysokość abonamentu BRUTTO, czyli w moim przypadku ok 25zł, więc pan potwierdził że przysługuje każdemu numerowi 1,5GB w EU, po wykorzystaniu 4gr za 1 MB. Rozmowy, SMSy i MMSy za darmo no limit.
Odpowiedz
W tym roku z pewną nieśmiałością odpaliłem mój Internet od TMobile i... działa Wink
W PL mam pakiet 2GB - mc. W BG mam podane info, że do wykorzystania na terenie UE jest 1.5 GB pakietu bezpłatnego w cyklu rozliczeniowym, co bardzo mi odpowiada, gdyż cykl mam od 2 dnia każdego miesiąca Smile
Także rozmowy przychodzące i wychodzące - bezpłatne w ramach mojego abonamentu.

pozdrawiam
Odpowiedz
Jak chcecie sprawdzić pakiet internetu w UE w Play, w waszej taryfie,
wystarczy wysłać SMS pod nr 115 o treści: R
Co ciekawe ja mam przy abonamencie ok. 35zł(formuła BIZBOX-dla firm) - 2,5 GB internetu w UE.
Żona, tel. firmowy nie wiem jaka taryfa, ale full internet w kraju - 0,03 GB !!! internetu w UE.
Tak, że warto sprawdzić.
Odpowiedz
(28.06.2017 22:41:27)ebyst napisał(a): ...wystarczy wysłać SMS pod nr 115 o treści: R
...
Konsultant mówił, że mam 1,25 GB, a z sms-a jw 4,94 GB Confused
Marcin
Odpowiedz