Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Bułgar w Poznaniu prowadzi szkołę rysunku a Staro Żelezare to wieś z której pochodzi co roku zabiera najlepszych absolwentów i malują
Staro Żelezare
5 lipca – 10 sierpnia 2017
Udział 10 młodych polskich plastyków w projekcie “Wioska Osobowości / Wioska Murali” we wsi Staro Żelezare
Inicjatorem projektu “Wioska Osobowości/Wioska Murali” jest Galeria “Ventzi” w Poznaniu. W ramach projektu młodzi polscy i bułgarscy plastycy tworzą w bułgarskiej wiosce Staro Żelezare murale przedstawiające mieszkańców wsi w towarzystwie znanych osób, najczęściej ze świata polityki. Projekt uzyskał światowy rozgłos za sprawą materiału przygotowanego przez Amerykańską Agencję Prasową. Tegoroczna edycja rozszerzy ilość murali, aby Staro Żelezare stało się jedną wielką galerią sztuki.
Polscy artyści stworzą na muralach postacie: Andrzeja Wajdy, Władysława Strzemińskiego, Katarzyny Kobro oraz Witkacego.
Jak ktoś ma po drodze - warto zagladnać !!!
https://www.facebook.com/PiriankovArtCenter/
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 870
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
Mój brat wrócił z Chorwacji . Nurkował i wyłowił najnowszy model iPhone gold nawet świecił

ale zaszyfrowany posłuży jako przycisk do papieru . Sprawdziłem w salonie zakupiony w stanach gwarancja rozszerzona do 2019 dostanie nówkę , może jakieś gwiazdy [emoji12]
Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
fajnie, że coś pozytywnego
Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 870
Reputacja:
34
I nas w domu 27 na dworze 22 mój patent na ochłodzenie . Może ktoś skorzysta . Dmucha aż miło . [emoji12]
Wysłane z mojego Neffos C5 przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...