Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubezpieczenia turystyczne
(25.06.2017 22:17:12)tata napisał(a): Nikt nie twierdzi że EKUZ jest zły, tylko nie obejmuje wszystkiego. Należy mieć EKUZ i dodatkowe ubezpieczenie, wtedy można jechać spokojnie.

Ale w tym (długim) wątku pojawiają się głosy jakoby EKUZ był zbędny gdy się ma dodatkowe ubezpieczenie.
I to jest nieprawda gdyż ubezpieczenie turystyczne jest właśnie dodatkowe.
Można się spotkać z odmową refundacji przez ubezpieczyciela kosztów poniesionych na usługi/leki należne za darmo z tytułu EKUZ.

@klakia dobrze napisała, choć może tym gronie nie jest to nowość...
Odpowiedz
(26.06.2017 13:45:39)lukkul napisał(a): Ja zawsze kupuje dodatkowe ubezpieczenie w PZMOT - dla członków klubu 25 zł kosztuje od osoby.

A coś bliżej o tym ubezpieczeniu? Czas, zakres, itp...
Odpowiedz
https://www.aig.pl/klienci-indywidualni/...kup-online

ciekawa oferta, mi wyszło 206zł za 4 osoby na 2 tygodnie a limity dużo wyższe , kod UL33MK

Limity jak w Axa XLarge a nawet lepiej , opcja poszukiwanie na morzu lub w górach do 6000EU , w axa chyba takiej opcji nie ma
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Fotka [Obrazek: 366551499eb61e88cad3fda19554981a.jpg]
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Dobra oferta ... choć droższa. Ja już wykupiłam wcześniej w AXA i mam nadzieję, że tego poszukiwania w górach nam nie będzie brakowało...
Odpowiedz
Oferta dla 1 osoby z Generali, pobyt 8 dniowy: koszty leczenia - 150.000zl, NW-50.000zl, OC-20.000zl. Koszt dla 1 osoby-44 zl. Oprocz ubezpieczenia dodatkowego -zawsze EKUZ.
Odpowiedz
Taka informacja: właśnie odebrałem z poczty karty EKUZ, skan wniosku wysłany pod koniec maja.
Data stempla na kopercie to 30.06, tak więc przy pomocy poczty trwa to około miesiąca.
---
na karcie data ważności 31.05, a są teraz na rok, czyli sama wysyłka trwa tyle czasu.
Odpowiedz
(10.07.2017 11:08:23)ventosa napisał(a): Taka informacja: właśnie odebrałem z poczty karty EKUZ, skan wniosku wysłany pod koniec maja.
Data stempla na kopercie to 30.06, tak więc przy pomocy poczty trwa to około miesiąca.
---
na karcie data ważności 31.05, a są teraz na rok, czyli sama wysyłka trwa tyle czasu.
Ktos z bulgaricusow tez długo czekal. My przed wyjazdem, zalatwilismy od reki. Trwalo to 5 minut, mało oczekujących. Tak się  przypadkiem zdarzylo.
Odpowiedz
Dzisiaj u mnie w mieście polazłem osobiście, kolejka ze 20 osób ale poszło w 30 minut
Odpowiedz
Ja wysłałem wniosek na maila do NFZ, za trzy dni karty miałem w skrzynce pocztowej Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości