Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Беглик Таш - Beglik Tash
[Obrazek: sham_beglik.jpg]

Ktoś był w Beglik Tasz nazywane bułgarskim Stonehenge ? Wie ktoś jak dojechać transportem zbiorowym?
Odpowiedz
Do Primorsko autobusemSmile
Potem masz 5-6 km do pokonania.
pieszo, rowerem lub ...

taksówka
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
@galina88 mam dla Ciebie złą informację ale tam nie ma transportu zbiorowego. Możesz dostać się tam drogą znajdującą się na końcu północnej plaży "Perła" w Primorsku (tam gdzie znajduje się willa Żiwkowa). Droga prowadzi cały czas pod górę około 2 km można ją pokonać rowerem lub autem.
Pozdrawiam
Odpowiedz
My podjechalismy autem. Później trochę na nogach
Odpowiedz
Można w Primorsku wypożyczyć rower i dalej wzdłuż płazy asfaltową drogą pod górę w stronę Willi Ziwkowa. Fajna wycieczka a szczegółów szukaj u mnie na blogu w 2015 roku i wcześniej. Inna alternatywa to jogging albo taxi z Primorska.
Odpowiedz
Nie ma zbiorowego, trzeba autkiem i trochę pieszo; lub rowerkiem na miejsce Smile
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Można też taksówką, ale w-g mnie przereklamowane, zwykłe głazy narzutowe (może o ciekawej konfiguracji) z dorobioną historią  Big Grin
Byłem widziałem i niech tak zostanie Smile
Odpowiedz
A co powiesz o sztuczne zrobionym w Anglii - Stonehenge lub w Turcij miasto Troja -specialno dla turystówSmile

https://www.youtube.com/watch?v=SsX8Zst9nVs
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Ja obstawiam rower z Primorsko. Nie zajelo dlugo, tylko problem z malymi muszkami do ktorych sie nalykalismy ze zamiast obiadu wystarczylo :-D
W tym roku chyba pora znowu sie wybrac!
Odpowiedz
będę nocował w Sozopolu. Ktoś wie jak od Sozopola podjechać ? Nie mam auta Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości