Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
To ty bilesz w lepszej sytuacij bo mialesz eurasi

Ja swoja nauczka mialem z 10 lat temu w Plewen na stacja ECO z karty Toyotabank.
Pierwszy dzien delegacij w Bułgarii- cala kasa na delegacij dostalem przelewem właśne na tej karcie.
Kupe czasu spędzone na infolinii i decizja- jest wszystko ok, tylko następna tranzakcja musi być na POS terminalu w...Polsce

Wybrnelem tej sytuacij tak- dobrze że internet dzialal

Znalazlem znajemego z Polski i mu przelalem calą kwote na jego rachunek, a on wybral kase z bankomatu.
Od tamtego czasu tych plastików mam z 5 szt. w systemah V PAY, VISA,MASTERCARD, debetowe i kreditowe, polskie i bułgarskie.Prawda że tam oplaty są, ale mam śwęty spokój że zawsze na bęzyna lub inne plyni kasa będe
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 2
Reputacja:
59
Nie do końca to tak działa. Dziś (20 lipca) leżę sobie na plaży a tu dzwonią z mBank-u.
-Czy w tej chwili wypłaca pan pieniądze z bankomatu na terenie Bułgarii w mieście (tu pada nazwa miasta, którego i tak nie zapamiętałem)?
Odpowiadam, że nie bo od 2 godzin, leżę na plaży.
- A czy ma Pan przy Sobie kartę bankomatową mBank-u?
Odpowiadam, że tak.
- Pana konto zostało wyczyszczone, zostało wykonanych kilka wypłat na jednakowe kwoty w odstępie 1 minuty.
- Proponujemy zastrzeżenie karty i złożenie reklamacji oraz powiadomienie Policji.
W związku z takimi sytuacjami, wolę niech bank ma moje pieniądze w opiece i jak trzeba dzwoni i blokuje co trzeba.
Na marginesie karty debetowej użyłem na terenie BG, dwa razy, raz na stacji benzynowej a raz w bankomacie przy poczcie w Sv. Vlas.
Wiadomo gdzie szukać sprawców.
Liczba postów: 1,035
Liczba wątków: 0
Reputacja:
18
Jak to było w reklamie jednego z Banków? "ale za to obejmuje Cię saszeta"? Ja chyba jednak wolę saszetę, od kilku lat biorę głównie gotówkę, na karcie mam max 200 Euro żeby mniej bolało w razie "W". Karty trzeba mieć, takie czasy, ale trzeba strasznie uważać...
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
20.07.2017 12:42:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2017 12:42:51 przez gregorex.)
wojak999
Napisz na jakiej stacji i gdzie?
Liczba postów: 2,242
Liczba wątków: 1
Reputacja:
44
W ing, pewnie w innych tez, można trzymać na OKO, na głównym tylko drobne a przed transakcja lub wyplata robić szybki przelew przez apke.
Gorzej jak zeskanują aliorówke.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 2
Reputacja:
59
Stacja OMV w Ruse ( trzecia stacja w kolejności) na drodze nr E70.