Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała / Бяла
Tata, czyli nie wydawało mi się, że ten sacz "firmowy" jakiś taki mały był... Big Grin
Sprawdziliśmy szkembe w tej, którą nam pokazywałeś - była najlepsza z trzech, które jedliśmy w tym roku (najsłabsze w Ravdzie w Czuczurze, akceptowalne w Koszaracie. Reszta karty też wyglądała nietragicznie, był jakiś wybór.
Dziś obiadek w Czajce - drogawo (jak to w Czajce) - ale nam bardzo smakowało (sałatka z rapanów, pyszna zupa rybna, midi pane i pałamud).
Musimy obadać tą Ribkatę Big Grin
Odpowiedz
Ja jeszcze na spróbowałem szkembe ciorba nigdzie w tym roku, bo na kolację łazimy po 19 a o tej godzinie to nigdzie zup nie podają. Zobaczymy jak dzisiaj plaża miejska będzie wyglądała, bo wczoraj mocno ją zalało i nie wiem czy na Karadere nie pojedziemy. Jakbyśmy jednak zostali w mieście to też chcę iść w południe na szkembe do Kiparis w końcu.

Jak ponownie będziecie się wybierać do Czajki to dajcie znać, chętnie się dołączymy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
I tak. Plaża dzisiaj zalana więc trzeba będzie jutro ruszyć zwłoki na Karadere.
[Obrazek: 86f54e4784a553b427209a4e6702c792.jpg]
Byłem na lunchu w Kiparis, szkembe ciorba ok, małże z cebulką też. Dzieciaki zjadły plieszka ciorba i też była ok. Myślę że tutaj wrócimy jeszcze.

Odpowiedz
Piekny widok Smile
Odpowiedz
No, aż się nie chce człowiekowi z tego tarasu na plażę złazić. Na tarasie fotele, lezak, łóżko, parasol... I co najlepsze jest jeszcze drugi tarsik od sypialni z jeszcze ładniejszym widokiem. A teraz nocą do tego dochodzi głośny szum wzburzonego morza... eeeh... mógłbym tu zostać na bardzo długo.

Odpowiedz
ciekawe co w zimie będziesz robilSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
To prawda tata ten hotel jest wspaniale położony. W ubiegłym roku byliśmy u znajomych w Silver Beach, który ma taki sam widok.... Miodzio Smile
Odpowiedz
Zrob zdjecie z drugiego tarasu Smile
Odpowiedz
A propos zup w Białej - w Wodenicacie zupy tylko do 16 Big Grin
A widok z drugiego tarasu Taty - w nocy niby nie było wiele widać, ale i tak zazdraszczamy Big Grin
Odpowiedz
Bate, nie aż tak długo! Zdaję sobie sprawę że Biała to straszne zadupie i nie wytrzymał bym tutaj zbyt długo. Nie mam planów jak Jacky na emeryturę w takim miejscu, ale uwielbiam jak mnie usypia i budzi szum morza. Poranna kawa na takim tarasie mogła by trwać i trwać. Dzisiaj mają być burze i właśnie kombinujemy co ze sobą zrobić. Chyba Kalakria i Warna, może Dalboka, zależy czy będzie lało czy tylko burze. Różnie podają w prognozach.

Taras od sypialni
[Obrazek: 89ea6e921c5a0b215edb79480f16e717.jpg][Obrazek: 97f920133691b69ac115a0b70f7b4550.jpg]

Taras od salonu
[Obrazek: c6708f1fb0873d2f8a9222ad6dcec466.jpg][Obrazek: 3f5ca74f4702b72b3fa96073f130d85a.jpg][Obrazek: 5e0b301933e341c1c3c14a42f1dce383.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości