Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
Na iPhone jest wszystko pl. Od jakiegoś czasu jeżdżę na niej w tle dla testów i fotoradarów i działa ok, a dodatków liczę że stacjonarki sa wprowadzone dla całej Europy, ale jak jest nie wiem. Co do wyznaczania trasy to przeważnie trzeba brać odcinki do 500 km bo się wykracza serwer. Nawet jak wyznaczy trasę powyżej 500km to przy probie wyznaczania trasy alternatywnej się sypie. Generalnie polecam sobie potestować. Ja mam zamiar mieć ja w tle bez wyznaczania trasy po wyjechaniu z Polski.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Waze ma limit do 1000 km i 1000 segmentów dlatego przy ustalaniu dłuższych tras się zatnie. Tak jak przez serbie nie łapał zawiexhy tak przez Rumunię przy dalekiej trasie tak.

Co do ustawienia głosu, mi wszystko działa w porządku m.
Odpowiedz
(23.06.2017 15:26:12)bzyq_74 napisał(a): Widać że też na Węgrzech i na Słowacji powinno być w miarę świeże info.
Może @bateniki / orlin wiedzą co Bułgarscy kierowcy preferują do komunikacji?

Ja osobiscie korzystam tylko z GARMIN z dożywotna aktualizacja.
czasamy jak jest problem to sie posilkuje z google maps od telefonu.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(23.06.2017 15:53:00)rafal.jurusik napisał(a): Na iPhone jest wszystko pl. Od jakiegoś czasu jeżdżę na niej w tle dla testów i fotoradarów i działa ok, a dodatków liczę że stacjonarki sa wprowadzone dla całej Europy, ale jak jest nie wiem. Co do wyznaczania trasy to przeważnie trzeba brać odcinki do 500 km bo się wykracza serwer. Nawet jak wyznaczy trasę powyżej 500km to przy probie wyznaczania trasy alternatywnej się sypie. Generalnie polecam sobie potestować. Ja mam zamiar mieć ja w tle bez wyznaczania trasy po wyjechaniu z Polski.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Potwierdzam. U mnie na "jabłku" też jest po polskiemu. Testuję już jakiś czas w PL i najprawdopodobniej będę z niej korzystał na wyjeździe.
Odpowiedz
Ja przed wyjazdem tesuję Google Maps na UE i Sygic`a na resztę państw. GM przyda się podczas chodzenia po mieście. W tamty roku miałem Maps Me w trybie offline ale chyba mi się nie przyda teraz. Do Sygica wgrałem mapy.
Miałem lekkiego zgryza z ładowarką samochodową bo dopiero trzecia kupiona ładuje (2,1 A) telefon mimo wyświetlanego komunikatu o wolnym ładowaniu i kupnie oryginalnej ładowarki.
Odpowiedz
Jadąc z waze w Rumunii / na Węgrzech otrzymamy aktualne info (sporo informacji duże miasta i główne trasy)
Na bocznych drogach może być nieco gorzej.
Poniższe mapki on-line:

Rumunia:
http://www.waze.ro/hartalive.php
Węgry:
https://www.waze.com/hu/livemap
Marcin
Odpowiedz
Odnośnie waze:
Bardzo przydatna w Rumunii - mogę śmiało stwierdzić żę to ichni Yanosik.
Ostrzegało przed każdą policją, korkami, robotami drogowymi i innymi zagrożeniami.
W Bułgarii i na Węgrzech też były ostrzeżenia, ale żadsze.
Marcin
Odpowiedz
W Sygic brak możliwości znalezienia (lub jest ich za mało) obiektów typu zamek, bar, restauracja. W Macedonii szukając dojazdu do Góry Vodno i do restauracji dwukrotnie użyłem Google Maps i navi doprowadziła do celu lecz kosztowało mnie 4 MB ichniego internetu.
Odpowiedz
(08.08.2017 08:10:46)bzyq_74 napisał(a): Odnośnie waze:
Bardzo przydatna w Rumunii - mogę śmiało stwierdzić żę to ichni Yanosik.
Ostrzegało przed każdą policją, korkami, robotami drogowymi i innymi zagrożeniami.
W Bułgarii i na Węgrzech też były ostrzeżenia, ale żadsze.
Dokładnie kolego. Pomimo że jechałem na tomtom to na telefonie miałem w Rumunii ważę do ostrzegania i natężenia ruchu.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

Waze oczywiście. Ach ten słownik [WINKING FACE]

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
A cos yanosiko podobnego na Slowacje i Serbie? Co prawda mam zamiar cisnąć w miare zgodnie z przepisami jednak lepiej wiedzec że sie szykują misiaczkiWink. Znacie może jakąs apke która pokazuje jakie są ograniczenia na danym odcinku trasy na żywo?
Odpowiedz