Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała / Бяла
Rekin Wink
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
Jadłem akułe w tej budce, nie powala. Za to midi pane i czernokop, tak.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
w tej budzie tez widzialem kilka razy morskie slimaki (te w tych duzych kilkicentymetrowych muszlach), ale byly "zywe" po chyba 4L/kg..ktos wie jak to przyrzadzic??
Odpowiedz
Morskie ślimaki czyli Rapany
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
Rapany super. Mnie przynajmniej smakują w każdej postaci
Odpowiedz
hmmm..ale macie jakis przepis na nie? nigdy ich nie widzialem w menu w zadnej knajpie (a przynajmniej nie kojaze)...jedynie "na zywo" w morzu no i pierwszy raz w tej budzie ale jeszcze zywe Wink
Odpowiedz
Ładnych kilkanaście lat temu widziałem jak jeden fachowiec wyjmował te ślimaki ze skorupki, otóż brał duży zamach i ładował takie w skorupkach o mokry piasek, a ślimak ze środka mu sam wyskakiwał  Big Grin Potem widziałem jak wkładał muszle do mrowiska i na drugi dzień miał wyczyszczone  Tongue Co potem było z samym ślimakiem tego niestety już nie wiem, na campingu byli goście co wrzucali je po prostu do wrzątku i potem wykręcali, sam tak nie robiłem i to taka ciekawostka raczej  Wink
Odpowiedz
Rapanow w budzie nie widziałem były caca, skumbria, popczeta, czernokop, midi, krewetki, akuła, kalmary, watos.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Rapany w formie sałaty. Rapany w panierce... Właśnie pierwszy raz jadłam rapany kilka lat temu w czajce w Białej. W tym roku w Achtopolu w Eskadzie na maselku..
Odpowiedz
byłem tydzień w białej pomiędzy 16 a 23 sierpnia, czy tam zawsze jest duża fala, dla mnie to nie problem ale małe dzieciaki były spanikowane
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości