Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy
Każdy kto ma BG sim karta.
=====================
Narazie są opracowywane oba 2 systemi.
Wprowadzona zostanie pilotowo na ta linia.
Jak dobrze pójdzie to wprowadzą masowo.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Czy ktoś podpowie jak dostać się z Burgas do Achtopol ?? Do tej pory jeździlismy autem, a teraz będziemy podróżować samolotem. Swego czasu korzystaliśmy z autobusów, ale jadących w drugą stronę - Rawda, Słoneczny Brzeg, a jak wyglądają połączenia z Achtopol (w sezonie) i z którego dworca odjeżdżają.
Podróżować to żyć
H.Ch. Andersen
Odpowiedz
Z dworca autobusowego odjeżdżają busy. Teraz, poza sezonem, jeździ ich mało. Rozkład na sezon pojawi się najpewniej z początkiem czerwca. Widziałem parę razy autobusy pod lotniskiem, które miały trasę do Rezova (czyli przez Ahtopol), ale ceny mieli zgoła amerykańskie Big Grin .

Tak jak myślałem. Obecnie z Dworca Południowego odchodzą dwa busy dziennie, dodatkowy bus jeździ wieczorem przed dniami wolnymi. Z ciekawości zerknąłem na połączenia z Sofii i obecnie żaden autobus nie jeździ do Ahtopol. W sezonie są minimum dwa dziennie. Przypomnij się w czerwcu, to Ci wygrzebię rozkład na sezon.
Odpowiedz
(14.03.2017 13:36:21)monisiek.76 napisał(a): Czy ktoś podpowie jak dostać się z Burgas do Achtopol ?? Do tej pory jeździlismy autem, a teraz będziemy podróżować samolotem. Swego czasu korzystaliśmy z autobusów, ale jadących w drugą stronę - Rawda, Słoneczny Brzeg, a jak wyglądają połączenia z Achtopol (w sezonie) i z którego dworca odjeżdżają.
Na teraz mozna się dostać tak
https://www.tsarevo.info/obshtestveni-us...ol-burgas/
W sezonie powinno być więcej busów
Odpowiedz
dzięki, chłopaki Smile mam nadzieję, że w sezonie będzie więcej połączeńSmile czyli generalnie, z dworca południowego odjeżdżają Smile jeszcze raz bardzo dziękuję
Podróżować to żyć
H.Ch. Andersen
Odpowiedz
jest to jakaś alternatywa dla tych, którzy mają problem z dojazdem do miejscowości w której będą wypoczywać

i tak - z Burgas do Sinemorca za 8 osób, w dwie strony podróż wyniesie 130 euro, czyli 65 w jedną stronę, nic innego mi nie pozostaje jak skorzystać

http://www.ekotaxiburgas.com/transfers-burgas-airport/
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
się przypominam Wink czy oprócz tego, co w tym rozkładzie: http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=394 jakieś jeszcze (i skąd) odjeżdżają autobusy do Achtopol (z Burgas oczywiście); trochę mało tych połączeń i patrząc tylko na ten rozkład może się okazać, że ze 3 godziny trzeba będzie poczekać na busa Sad ??
Podróżować to żyć
H.Ch. Andersen
Odpowiedz
Zobacz sobie tutaj - może jakąś opcję łączoną wybierzesz np. z Sozopola, czy Primorska - gdzie z Burgas bez problemu i częściej kursują busy.
http://www.bgrazpisanie.com/bg/%D0%B0%D0...0%BE%D0%BB
Odpowiedz
Achtopol to zadupie i nie może być co godzyna autobusSmile
=======================================
Z drugej stronie jest mnóstwo przelotowe, które w okresie letnym startują z różne częsci Bułgarii i zmierzają na poludniowe wybrzeże.
Trzeba prosto być na tym dworcu i lapać pierwsze lepsze co sie nawinie w twoim kierunku.

Powodzenia!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Sfociłam trochę rozkładów jazdy autobusów z dworca autobusowego Stara Zagora
[Obrazek: 148c1d8356a81510c9014c6ece1d065d.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

[Obrazek: 9fdac513c62dae28217f432e41fb7da8.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

[Obrazek: 4ce22416dfd45affdcad73f276633f1a.jpg]
[Obrazek: d54a2890c24b0993ed40d57a5d2a1979.jpg]
[Obrazek: e5987e9e85308f0bf3cdf9c49f37db5a.jpg]
[Obrazek: 366c8bef49255c40d3611f5a0abfcf35.jpg]