Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
A już myślałam, ze jak piszesz w blogosferze... No nic - poczekam grzecznie na kolejne wpisy ;-)
Odpowiedz

Nowe wpisy przygotowywałem - miało być o sanatoriach w Bułgarii - wybierałem się do Sandanski.
Bo w kraju Prowislanskim czasy oczekiwania są wieloletnie. Przynajmniej w moim regionie.
Póki co otrzymałem ciekawszą ofertę krajową - mowa o półkomercji.
Więc wziąłem początkowo na wstrzymanie.
Ale ponieważ trochę materiału się zebrało, więc jeśli znajdę zainteresowanie - to podzielę się zbiorami.

to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz
Na mnie możesz liczyć ;-)
Odpowiedz

Póki co kuruję się nad Bałtykiem a teraz w Zatoce Puckiej woda cieplejsza aniżeli w Morzu Czarnym.

"Zazdraszczam" planowo wybierającym się planowo do Bułgarii.

Zostawiłem sobie na drugą połowę sierpnia wolne okienko i korci mnie aby pojechać do BG.
Przygotowałem sobie pewien zmiksowany projekt.

Być może będzie to improwizacja realizowana w ostatniej chwili i korygowana na trasie.

Bo zawsze zaczynałem od SK, potem do Bratanków i Romków...

Na taką praktykę mogę jechać bez map, mam nawigację w swojej kijance ale może być nawet nieużywana.

I pomyśleć, że jeszcze ponad 23 lata temu jechałem z mapą papierową ale za dnia kierowałem się satelitą zwanym Słońcem ...

Kto wie, czy nie będzie to podróż pod tytułem " Pożegnanie z Bułgarią " ?

Odpowiedz
Z tą woda to raczej cieplejsza w czarnym. Podczas naszego pobytu 20-22st.C. Bałtyk nawet latem takiej temperatury nie oferuje.
Co do twojego pobytu chętnie poczytam. Sam oczekuje na sanatorium i jestem na liście z numerem 26tys kilka Sad .
Odpowiedz
(02.06.2018 22:09:11)aekzal napisał(a): Z tą woda to raczej cieplejsza w czarnym. Podczas naszego pobytu 20-22st.C. Bałtyk nawet latem takiej temperatury nie oferuje.
Co do twojego pobytu chętnie poczytam. Sam oczekuje na sanatorium i jestem na liście z numerem 26tys kilka  Sad .

Tym razem cieplejsza jest w Zatoce Puckiej.
Prawie jak w sierpniu w Czarnomorcu.

Na relację zapraszam do niekonkurencyjnego forum za zezwoleniem administracji ...

Odpowiedz
Super relacja.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Relacja z sanatorium pierwsza klasa, jak zawsze.
Ale nie wierzę, że w sierpniu mogłaby być ostatnia podróż do BG?! Jak nie Bułgaria to co???
Odpowiedz

Czynimy się z marylą coraz wygodniejsi.
Jej - dwa lata temu brakowało w studio klimy.
Ja - jeszcze mogę walczyć z wolantem ale kierowanie autkiem staje się utrudnieniem wobec szansy nic nie robienia podczas jazdy a raczej lotu za piramidy.
Ciągnie mnie do BG.
Skoro dałem radę pociągnąć w 6 i pół godziny z Redenowa do Pucka zaliczając ponad 500 km to i dałbym radę jadąc na raty do BG.
Mam tyle po drodze miejscowości ( np. Brasov ), które obiecywałem sobie zwiedzić i odkładałem ad caleanadas grecas.
Pytanie zasadnicze - czy zwycięży wygodnictwo czy dawane sobie obietnice ?

Odpowiedz
Tak w naszym przypadku jak na razie nie przymierzamy się do podróżowania samochodem poza granice naszego kraju.
Zdecydowanie wygodniej samolotem, tylko pytanie co potem na miejscu. jesteśmy wtedy uzależnieni od transportu publicznego ewentualnie wynajmu samochodu. Nasza rodzinka i znajomi korzystamy z transportu publicznego.
Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów. Relacja z sanatorium jest świetna.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości