Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kursy Leva na wybrzeżu
W Bułgarii jest sztywny (państwowy) kurs Leva/euro w przybliżeniu 1.95 leva za 1 euro. Natomiast jak ktoś uruchamia sobie kantor to po to żeby zarabiać... na tych co wymieniają pieniądze, dlatego w różnych miejscach cena sprzedaży walut jest różna. Tak trzeba sprawdzać w kantorze jaki jest kurs waluty, którą chcemy wymienić, no chyba że komuś jest wszystko jedno Big Grin
Odpowiedz
Ktoś wie czy w Primorsku znajdę jakieś sprawdzone punkt do wymiany walut? Nocleg w hotelu Perla Beach a nie widzę by mieli tam kantor (przynajmniej w ofercie wycieczki nie ma).
Na start kupiłem trochę waluty we Wrocławiu po 2,31 jednak przy większej ilości np. 500E wychodzi ok. 140PLN straty przy zakupie w Polsce.
Odpowiedz
Bylismy w tym hotelu w 2015r. Obok hotelu jest kantor Korona(sieciowka). Jakl wyjdziesz z hotelu glownym wejsciem, kieruj sie w lewo, przejdziesz pare krokowi dojdziedz do kantoru (jest przy chodniku). W nim bezpiecznie dokonasz wymiany. W Primorsku jest wiele punktow tego kantoru. Moze ktos Ci doradzi inny punkt- gdzie dokonywali wymiany.
Odpowiedz
Będąc trzy razy w Primorsku, dwa razy ('16 i '17) wymieniałem w......... Sozopolu cosik nieco lepsze kursy były. Chciałem nawet wrzucić z Googla namiar, ale patrzam, a tam zdjęcie z czerwca 2015 i na tablicy 1,91. My zwykle jeździmy przełom lipca/sierpnia, może wtedy jest większa konkurencja.

W Primorsku sprawdź jeszcze w Plamenie na końcu ul. Oazis.
pozdrawiam Smile

HU:  03? - 10; 14
BG: 11;12;13;15;16;17.
PL: 20;22.
E: 18;19;26
AL i MK: 21
MNE: 23
MNE, AL, MK: 24
P: 25
Odpowiedz
W Primorsku byłem kilka razy i zawsze pieniądze wymieniałem w UniCredit Bulbank, który mieści się na ulicy 3 marca. W powyższym banku zawsze był najlepszy kurs euro.
Pozdrawiam
Odpowiedz
(24.06.2018 21:40:08)Bogdan napisał(a): W Primorsku byłem kilka razy i zawsze pieniądze wymieniałem w UniCredit Bulbank, który mieści się na ulicy 3 marca. W powyższym banku zawsze był najlepszy kurs euro.
Pozdrawiam

A pamiętasz jaki?
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Odpowiedz
o ile pamięć mnie nie myli to było 1,93 lewa za 1 Euro, natomiast w kantorach królował kurs 1,91.
pozdrawiam
Odpowiedz
Jak ktoś jedzie autem to warto w dowolnym banku po drodze wymienić EURO po kursie 1,95
Im bliżej morza tym gorszy kurs Sad
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
dokładnie, już nie raz o tym było pisane
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Dziś w Burgas kurs w kantorach 1.94

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz