Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w Bułgarii.
Pewnie tak. Poza tym możesz korzystać ze swojego pakietu internetu do wysokości limitu bez ograniczeń prędkości a po przekroczeniu z mniejszą prędkością. Mi 3,3 gb, które mam na UE w zupełności wystarczyło.
Odpowiedz
A oprocz tego wszędzie masz darmowe wi fiSmile)))

https://travelbulgarianews.bg/resorts-varna-free-wi-fi/
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
to darmowe wifi to rzeczywiście działa?
Odpowiedz
Wczoraj sprawdzalem w gminie-nie dziala, ale ma dzialać na przyszli rok.
Te 30 000 leva to tylko kasa uwzględniona w budgetcie, ale droga urzędnicza do realizacja świetnego pomyslu jest długa i kręta.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
UPC akurat w bułgarii nie ma, ale za to jest w kilku krajach tranzytowych. mam włączone upc wi-free i wielkie bardzo było moje zdziwienie, gdy w pensjonacie w klużu mój tablet zalogował się automatycznie do sieci. w innych punktach miasta też nie ma z tym problemu. jak byłem poprzednio, to jeszcze nie było takiej możliwości, żeby wi-free działało w ramach tego samego międzynarodowego providera za granicą. podejrzewam, że oprócz rumunii tak samo będzie działać w czechach, austrii, na słowacji i na węgrzech. jeżeli podobny typ usługi jest też oferowany przez innych operatorów, to też całkiem prawdopodobne, że "polski" internet będzie działać poza krajem w ramach abonamentu. jeśli takowy globalny dostawca prowadzi działalność również w bułgarii, to temat netu, przynajmniej na mieście, jest w zasadzie rozwiązany i nie trzeba będzie korzystać z roamingu danych. na coś się jednak przydaje ta globalizacja Wink
Odpowiedz
Podpowiadam również w tym temacie rzecz dla wielu oczywistą lecz może komuś to pomoże:

W 90% restauracji, knajpek, caffe barów w całym kraju jest dostępne wifi, tylko trzeba obsługę poprosić o aktualne hasło.
Odpowiedz
coraz częściej spotykam się z tym, że lokal ma dwie sieci wi-fi. po otwarciu okna z wykrywaniem sieci bardzo często widzę jedną szyfrowaną dla swoich i drugą ogólnodostępną bez hasła
Odpowiedz
Ale taka sieć to też niebezpieczeństwo związane np. z korzystaniem z bankowości internetowej.
Odpowiedz
Dlatego, jeżeli wchodzę na konto bankowe, korzystam ze swojego Internetu.
Odpowiedz
dżek, jak ktoś nie posiada instynktu samozachowawczego, to już nie mój problem Wink do potwierdzeń i kodów w bankowości internetowej powinno się w zasadzie używać innego numeru telefonu niż ten, z którego się korzysta przy połączeniu, jak i najbardziej prymitywnego urządzenia, jakie się w domu znajdzie. do odebrania sms z banku to i 20-letnia nokia 3310 wystarczy. na rynku są prepaidy ważne bezterminowo. uzupełniasz konto po zakupie za minimalną wymaganą kwotę pozwalającą nie uzupełniać konta w przyszłości, załóżmy za 2 dyszki, i masz spokój na parę lat, ot Wink
Odpowiedz