Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
W sumie najlepiej sięgnąć do źródła bułgarskiego, żeby uniknąć nieporozumień z policją.
Szczerze mówiąc odcinki autostrady Szumen - Warna nie za bardzo, pomijając wyjątki, nadaje się do szybkiej jazdy.
Odpowiedz
najlepiej patrzec na znaki ...
Odpowiedz
(12.08.2017 14:22:41)kalachol napisał(a): Szczerze mówiąc odcinki autostrady Szumen - Warna nie za bardzo, pomijając wyjątki, nadaje się do szybkiej jazdy.

W sumie nawierzchnia jest ok ale zależy co rozumiemy przez szybką jazdę.

Kilka dni temu wracaliśmy to praktycznie cały ten autostradowy  odcinek jechałem ca.140 km/h ( taka prędkość  bo box i rower na dachu-normalnie to 160-170 pomijając przepisy byłoby komfortowo  ) nie bardzo zwalniając na tych 70 tkach ( bo niby zły asfalt ) , nie było problemu z policją bo ich po prostu nie było.
W drodze do Bułgarii jechaliśmy tym kawałkiem była godzina ca 18 ta a w drodze powrotnej ca 6 rano.
 Jedyny patrol  był na ,,zwykłej '' drodze z Ruse do Shumen  w miejscowości chyb  Car...... ale to w drodze do Bulgarii.

W sumie Bułgarski odcinek -Ruse-Warna - bardzo fajna droga ,minimalizując ryzyko  wystarczy koniecznie jechać przepisowo przez raptem kilka miejscowości a tak to można się śmiało rozpędzać do prędkości autostradowych, zresztą wszyscy tam dość szybko jadą ( nawet autobus 120km/h  jechał nie bardzo się przejmując - no ale to godziny wczesno ranne)
U nas w drodze powrotnej  zeszło ca. 1 h 40 min na całość - za to potem o 7 rano  40  minut stania na granicy w Ruse.
Odpowiedz
Teraz sobie przypominam, jadac zSofii do Burgas rzeczywoscie takie znako byly.

A Panayot Volovo - Varna w kilku miejscach zmienona nawierzchnia wzgledem 2015
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
http://m.auto-swiat.pl/porady,sz24fm. Dzek to moze rejestrator sobie kupisz, chyba ze masz
Odpowiedz
Witam.Po dłuuuuuugiej nieobeności w Bułgarii własnie się wybieram do Sozopola.Mam pytanie czy SYGIC sprawdza się w Bułgarii? Zaznaczę że jestem nie zmotoryzowany i chodzi mi raczej o funkcje spacer.
Pozdrawiam.
Podróż nie zaczyna się w momencie, kiedy ruszamy w drogę, i nie kończy, kiedy dotarliśmy do mety.Zaczyna się dużo wcześniej i praktycznie nie kończy się nigdy, bo taśma pamięci kręci się w nas dalej, mimo że fizycznie dawno już nie ruszamy się z miejsca. Istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

Odpowiedz
Sprawdza się ale osobiście przetestowałem google maps i jest wg. mnie o tyle lepsza, że jest po prostu dużo obiektów dodanych których sygic po prostu nie ma.
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam.
Podróż nie zaczyna się w momencie, kiedy ruszamy w drogę, i nie kończy, kiedy dotarliśmy do mety.Zaczyna się dużo wcześniej i praktycznie nie kończy się nigdy, bo taśma pamięci kręci się w nas dalej, mimo że fizycznie dawno już nie ruszamy się z miejsca. Istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

Odpowiedz
My w Ruse widzieliśmy auto z Polski,które robiło aktualizację.
Odpowiedz
Po 6 kwietnia możliwe problemy ze starszymi GPS-ami (GPS Week Number Rollover).
Ale z artykułu wynika, że raczej dotyczy to bardzo starych urządzeń, sprzed 2010 roku.
LINK
Odpowiedz