Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sozopoł / Созопол
(23.08.2018 21:49:42)E.W napisał(a): mam pytanie utraciłem moje źródło  Domasznej Rakiji w Sozopolu jakieś podpowiedzi ?? PROSZĘ

Może post #199 w tym wątku Ci pomoże.
Odpowiedz
post 192
Obok Sozopol Pearls Hotel Hotel
Dokładnie koło stacji CPN a raczej za nią jest niebieska brama, a za nią 3 wilczury. Jest też dzwonek którym trzeba zadzwonić i przychodzi sympatyczny Pan który woła pieski i nas wpuszcza do środka. Tam ma całą aparaturę i przepyszną rakiję. A ta brama jest w głębi. My w tym roku niestety musieliśmy odpuścić Bułgarię, ale takiej domasznej to byśmy się napili Smile
Odpowiedz
Witam serdecznie.
Mam pytanie i prośbę zarazem,gdzie w Sozopolu można kupić czubrice i szareną sól w wiekszych opakowaniach. W sklepach trafilem tylko małe. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Podróż nie zaczyna się w momencie, kiedy ruszamy w drogę, i nie kończy, kiedy dotarliśmy do mety.Zaczyna się dużo wcześniej i praktycznie nie kończy się nigdy, bo taśma pamięci kręci się w nas dalej, mimo że fizycznie dawno już nie ruszamy się z miejsca. Istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

Odpowiedz
Na targu przy porcie. Tam masz wszystko i w dobrych cenach
Odpowiedz
(27.08.2018 09:03:24)teresa napisał(a): Na targu przy porcie. Tam masz wszystko i w dobrych cenach

Dokładnie, tam są kramy z alkoholem, owoce-warzywa i przyprawy w dużych i małych opakowaniach
Odpowiedz
(27.08.2018 10:08:18)E.W napisał(a): dżek  czy hurtownia w tym roku jeszcze działa ??  i sklepik ARO ?

Hurtownia działa, sklepik chyba też jeżeli masz na myśli ten na prawo od razu po wejściu.
Odpowiedz
tak ten po prawo  dzięki za info.
Odpowiedz
Dziękuję bardzo. Jutro pójdę po przyprawy
Pozdrawiam serdecznie.
Podróż nie zaczyna się w momencie, kiedy ruszamy w drogę, i nie kończy, kiedy dotarliśmy do mety.Zaczyna się dużo wcześniej i praktycznie nie kończy się nigdy, bo taśma pamięci kręci się w nas dalej, mimo że fizycznie dawno już nie ruszamy się z miejsca. Istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej.

Odpowiedz
Witam czubrica i szareną sól kupiona w dużych opakowaniach łącznie 4,5 lewa
Odpowiedz
No to po 7 latach szybciutki weekend w Sozopolu Smile

PS: A co se stało ze starym forum .... nio nic w takim razie pierwszy mój post Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości