Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
O, ja też będę w tym hoteluSmile Kiedy będziecie? 
Jest dużo opinii na TripAdvisor, ale to hotel sieciowy i część komentarzy i zdjęć dotyczy droższego hotelu Perła Beach. Np. w naszym hotelu raczej TV nie są płaskie, ale nie po to tam jadę Wink Z chęcią się też dowiem z forum, a na pewno napiszę pod koniec czerwca jak było. Obecnie widzę też, że ceny z BP strasznie podskoczyły i cieszę się, że na samym początku zarezerwowaliśmy, bo Bułgaria wciągnęła po tegorocznym pobycie w Sozo.
Przy okazji może ktoś napisać, gdzie dokładnie na ul. Iglica jest ten punkt informacyjny/wycieczkowy prowadzony przez Romę - Polkę?
Odpowiedz
Punkt informacyjny jest mniej więcej w połowie drogi. W ciągu punktów handlowych. Jest widoczny,bo na nim są zdjęcia i propozycje wycieczek. Jest też informacja w języku polskim. Jeden spacer i znajdziesz bez trudu
Odpowiedz
Biała budka na rogu ulic Iglika i Ropotamo to jeden z dwóch punktów informacji turystycznej w Primorsku. To swego rodzaju agencja turystyczna oferująca wycieczki i kwatery prowadzona przez Polkę - jej córka Marianna jest tłumaczem i pilotem na wycieczkach. Natomiast oficjalna informacja turystyczna jest w Urzędzie Miasta Primorsko - od strony ulicy Ropotamo, albo patrząc od 3 Mart po lewej stronie głównego wejścia do urzędu.
Odpowiedz
Arabela79 o hotelu Perla Plaza z oponii zamieszczonych na portalach nic sie nie dowiesz. Tak jak stwierdzilas po ich przeczytaniu dotycza w duzej wiekszosci Hotelu Perla Luxury i Perla Beach. Do sieciowki jak to okreslilas naleza Perla Plaza, Perla Beach, Perla Luxury, Perla Royal i Perla Sun- ten sam wlasciciel. My bylismy w dwoch hotelach: Perla Beach w 2015 i w tym roku mielismy wykupiony pobyt w Perla Sun, a przeniesli nas do Perla Royal. Najlepiej pojechac i wyciagnac wlasne wnioski, a pozniej o nich napisac. Na opiniach z internetu my nie bazujemy, oczywiscie czytamy, sa rozne- ryzykujemy. Do tej pory bylismy zadowoleni ze swoich wyborow.
Jak znajdziesz czas to zajrzyj(oprocz tych punkow informacyjnych, o ktorych pisala Beata) rowniez do Muzeum w Primorsku- naprawde warto. O nim wczesniej rozpisywaly sie  Beata i Darina. Miejsce fantastyczne, nas oczarowalo, ludzie pracujacy tam bardzo zangazowani w swoja prace - naprawde warto.
Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedzi. Własnie chodziłam po tej ulicy Google Map i nie widzialam punktu info, teraz będzie łatwiej znaleźć.
Oczywiście, ze muzeum odwiedzimy, widziłam na zdjęciu na forum, że stamtąd odjeżdżają busy do Beglik TashSmile No i może w ciągu 2 tygodni się trafi nam tamtejsza wieczorna inscenizacja.
Brak auta i bariera językowa, stąd te pytania. Bo jeszcze fajnie by było dostać się z loklalnym przewodnikiem do skansenu w Pismenovo.
A czy Ropotamo można zwiedzić też z lądu, zamiast tych łodzi? Oglądałam filmik https://www.youtube.com/watch?v=KAouHjkwHfc gdzie są poprowadzone pomosty - platformy obserwacyjne na rzece.
Odpowiedz
Witam wszystkich.
Czy może ktoś był w takich domkach o nazwie Uzundzhata Villas? Jest to troszkę za drogą główną gdzieś na górce.
Może podzielicie się wrażeniami z pobytu, czy jest daleko do centrum miasta. Wklejam lokalizację.
https://www.google.com/maps/place/Uzundzhata+Villas/@42.2701159,27.7394534,14.75z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x0:0xd26c453f774cfe2a!2sUzundzhata+Villas!8m2!3d42.2740639!4d27.7335692!3m4!1s0x0:0xd26c453f774cfe2a!8m2!3d42.2740639!4d27.7335692
Odpowiedz
Cześc, kolego
Ja bilem w tamtym roku 2 dni w Guest House Villa Rose na samym początku tej zony willowej.
Jak jestesz z autem-gorąco polecam.Swietna miejscówka, własciciel Ivan fajny gosc.Caly strych jest jeden welky taras z kuchnia i wszystkie sprzęty do samoobslugi.
No problem z parkowaniu.codziene możesz jechać gdzie wam sie podoba plaża-pólnocna, poludniowa, czy ...Sinemorska kosa Smile
Na piechota można pójsc do swietnej knajpki w lesie 10-15 min spacer.Jak sie uprzesz do plaża też Smile

W tym żóltym budinku na tarasie z banerem bilisme:

https://www.google.com/maps/@42.2757053,27.739135,3a,15y,196.56h,90.09t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0VpncU7laX5D1WQtWRAAkg!2e0!7i13312!8i6656
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Dziękuje serdecznie za odpowiedź. Oczywiście jedziemy autem. Czy możesz podpowiedzieć gdzie można podjechać na fajne plaże, zależy mi na miejscu gdzie będę mógł posnurkować. Może podasz namiary na fajne knajpki godne polecenia, jakie miejsca ciekawe można tam zwiedzić. Tak jak pisałem jedziemy autem, także kilometry nie maja znaczenia, oczywiście głową.
Odpowiedz
Przeczytaj ten wątek.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Jak ktoś ma Instagram, to polecam obserwowanie konta Primorsko City, regularnie udostępniają ciekawe ujęcia okolic, imprez z ciekawym opisem historii miasta.
A jak ktoś nie ma, to mają taką stronkę/aplikacje:
https://m.vk.com/primorskocity
Odpowiedz