Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Теż mielisme Sad ale splacone w zlotówkah
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(01.06.2019 07:23:37)Tamtam napisał(a): Przelewy z R we frankach szwajcarskich na konta bankowe poza Szwajcarią sa od wczoraj platne.

Nie tyle "są płatne" co "mogą być płatne"
Revolut nadal wysyła przelewy za darmo, ale bank przyjmujący CHF może mieć taką właśnie taryfę prowizji, że za przelew z opcją SHA pobierze opłatę.
tutaj artykuł w Cashless jest to objaśnione.
Tak na szybko to Alior Kantor nie pobiera...
Odpowiedz
Ten limit 800zł dotyczy tylko wypłat z bankomatu czy też przy płaceniu bezgotówkowym kartą?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BUŁGARIA 2008,2009,2010,2011,2012,2013,2014,2016,2017,2018,2019
Odpowiedz
Tylko wypłaty z bankomatów.
Odpowiedz
ciagle  problemy z kursamii i limitami, nie prościej zalozyc konto w banku z zubrem,  nie  pochwalam ich innych uslug ale akurat rozliczenia walutowe  po lepszym kursie  niz w revolut to mamy w dowolnej najtanszej karcie
Odpowiedz
problemów nie ma, limity są stałe i można zapamiętać. Czy najprostsza karta w żubrze lepsza ? ja akurat żubrem się nie posługuję (testowałem już revolut na wyjazdach w porównaniu z innymi kartami i wychodził mi na +), ale kumpel testował i wybrał revolut.
Może masz jakieś konkretne przykłady z danego dnia ?

a tak przy okazji, czy zrezygnowali z przesyłania przy logowaniu smsów ? bo mi już teraz nie przychodzą
Odpowiedz
Wolffer, pisalem o tym we wrzesniu 2017 - watek - karty platnicze str 22, wyplaty z bankomatu, prawda ze z bulbank  po 2,17 i  po 2,18.  Rok pozniej bardzo podobnie w 2017 karta maestro debit, w 2018 visa debit,  revolut moze i dobry dla osob ktore zycie spedzaja w podrozy, pozdrawia. i jescze jedno  wtedy euro bylo  ponad 4.3
Odpowiedz
a, to sorki, zajrzę, w sumie finanse zmienne są, a mnie trudno się do czegoś przekonać, a potem odzwyczaić Big Grin Big Grin
Odpowiedz
i w bulbank 0 prowizji,  teraz  w visa debet 0 prowizji   za wszystkie bankomaty ale  zawsze staram sie  szukac banku  z  grupy  unicredit
szerokości
Odpowiedz
Nie wiem jak w tym roku wychodzi przelicznik na lewa kartą żubra, natomiast w Gruzji wypłata z bankomatu wyszła lepiej jak z rewolut.
Żubr 1,37 za lari a rewolut 1,39.
Tak więc nie do końca taki lux. Nadmieniam wypłaty tego samego dnia z tego samego bankomatu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości