Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
Arabela fajna fotka z plaży (morze cudowne)- piekny widok [emoji4]

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Starata Czeszma to moja ulubiona knajpa ale w Białej... No właśnie jeszcze nigdy wcześniej nie przewinęła się ta nazwa jeśli chodzi o mehany w Primorsku... Był ktoś ?
Odpowiedz
Tak marjet naprzeciwko akwaparku i obok Dworca autobusowego.Duzo promocji ceny przystepne
Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
Tak market naprzeciwko akwaparku i obok Dworca autobusowego.Duzo promocji ceny przystepne
Pozdrawiam serdecznie
Odpowiedz
Starata Czeszma byłem kilka ładnych lat temu, to była topowa knajpa, nie wiem jak teraz [emoji39]

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Механа Старата Чешма
ul. "Strandzha" 35, 8180 Tsentar, Primorsko, Bułgaria
https://maps.app.goo.gl/hqvwPqAGZkJs4JwD8

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
No więc Starata Czeszma zaliczona i nie wiem jak oni liczą, ale za tarator, rosół z mięsną wkładka i pyszne udko z kurczaka z ryżem w sosie zapłaciliśmy "aż" 5,59 lewa Smile  W nocy wszystkie stoliki zajęte przez Bulgarow, więc to ich pewna rekomendacja.
Dziś byliśmy też na polecane w komentarzach Mohito w Cuba Libre. Dobry drink za 7 lewa. 
Wcześniej wybraliśmy się do Willi Żiwkowa drogą w cieniu, powrót plażą, znów fale. 
Parasole za betonowym mostem na Północnej po 6 lewa, tak na plażach są po 5.
Sama Perla faktycznie najdroższa:
[Obrazek: b8ae602664c71e5fgen.jpg]

Restauracja chyba dopiero się otwiera, nikt nie obsługiwał, ale stoliki stoją. 
[Obrazek: 85256fa979ac5051gen.jpg]

Od niej poszliśmy na plażę z mnóstwem muszelek. 
Unikamy komercji, lubimy dzikie tereny.
[Obrazek: e83b54a7244db8edgen.jpg]

[Obrazek: ee6cdbe0fbac7aa8gen.jpg]
Dalej jakaś była dziwna na wpół opuszczona miejscówka ze starym kempingiem, psem i śpiącym człowiekiem na hamaku, to zeszliśmy w dół plaży. Woda przy skałach po ostatniej ulewie mętna, ale z drugiej już przejrzysta. 
[Obrazek: 87b592a918d351c0gen.jpg]

[Obrazek: 353a62c4b176e198gen.jpg]

Willa oczywiście ogrodzona znakami z zakazem wstępu.
[Obrazek: a2b5f72991a5f5a8gen.jpg]
W planach jeszcze mamy wypożyczenie rowerów do pobliskiego tam Beglik Tash w polecanej wypożyczalni koło hotelu Grand Primorsko. 
Tydzień zleciał, a jeszcze tyle w planach w tym cudownym mieście Smile 
Jutro kurs na Masel Nos. 
Odpowiedz
Beglik Tash ma swój urok w dzień, ale jeszcze lepiej wygląda wieczorem/nocą gdy jest pokaz obrzędu Traków z wykorzystaniem światła i dźwięku. Poszukajcie ogłoszeń/plakatów rozwieszonych w całym miasteczku. Na ten pokaz zawoziły i przywoziły busy z pod Muzeum Primorska za 2 lewa/osoba. Nie pamiętam w jakie dni to się odbywało - prawdopodobnie to były weekendy.

(https://www.google.pl/maps/@42.2677471,2...312!8i6656)
Odpowiedz
W soboty co 2 tygodnie. Przynajmniej tak było w tamtym roku
Odpowiedz
Póki co, nie ma żadnych inscenizacji.
Wczoraj byliśmy w muzeum i Pani nas skierowała na busa ulicę obok. 
Wyjeżdża codziennie, ale dopiero o 18:30 w dwie strony, jest nawet przy przystanku informacja, tylko my ślepi byli Smile
Muzeum ciekawe.
[Obrazek: bc5c49784bf5a61dgen.jpg]
[Obrazek: 5666286190dad73cgen.jpg]
Odpowiedz
Przystanek jest na przeciwko Muzeum, obok skweru z placem zabaw.
Spektakl na Begliktasz będzie tylko 27.07 o 21.00.
Za to 10.08, też na Begliktasz Opera Burgas przedstawi Normę. Szykuje się wielkie widowisko-przyjeżdża orkiestra, najlepsi soliści, w sumie ekipa 100 osobowa. Bilety można kupić w Centrum Informacji Turystycznej w Община (obok sceny). Ceny za bilet bez miejsca siedzącego 10 lv, za miejsca siedzące po 20 i 40 lv[Obrazek: 4154791121053a04b4894b994b58296d.jpg]

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Kwatery Primorsko
Link umieszczony za zgodą Administracji Forum
Odpowiedz