25-06-2019,19:51:27
Arabela fajna fotka z plaży (morze cudowne)- piekny widok [emoji4]
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Primorsko / Приморско
|
25-06-2019,19:51:27
Arabela fajna fotka z plaży (morze cudowne)- piekny widok [emoji4]
Starata Czeszma to moja ulubiona knajpa ale w Białej... No właśnie jeszcze nigdy wcześniej nie przewinęła się ta nazwa jeśli chodzi o mehany w Primorsku... Był ktoś ?
25-06-2019,22:26:06
Tak marjet naprzeciwko akwaparku i obok Dworca autobusowego.Duzo promocji ceny przystepne
Pozdrawiam serdecznie
Tak market naprzeciwko akwaparku i obok Dworca autobusowego.Duzo promocji ceny przystepne
Pozdrawiam serdecznie
Starata Czeszma byłem kilka ładnych lat temu, to była topowa knajpa, nie wiem jak teraz [emoji39]
Wysłane przy użyciu Tapatalka Механа Старата Чешма ul. "Strandzha" 35, 8180 Tsentar, Primorsko, Bułgaria https://maps.app.goo.gl/hqvwPqAGZkJs4JwD8 Wysłane przy użyciu Tapatalka
27-06-2019,22:51:54
No więc Starata Czeszma zaliczona i nie wiem jak oni liczą, ale za tarator, rosół z mięsną wkładka i pyszne udko z kurczaka z ryżem w sosie zapłaciliśmy "aż" 5,59 lewa
![]() Dziś byliśmy też na polecane w komentarzach Mohito w Cuba Libre. Dobry drink za 7 lewa. Wcześniej wybraliśmy się do Willi Żiwkowa drogą w cieniu, powrót plażą, znów fale. Parasole za betonowym mostem na Północnej po 6 lewa, tak na plażach są po 5. Sama Perla faktycznie najdroższa: ![]() Restauracja chyba dopiero się otwiera, nikt nie obsługiwał, ale stoliki stoją. ![]() Od niej poszliśmy na plażę z mnóstwem muszelek. Unikamy komercji, lubimy dzikie tereny. ![]() ![]() Dalej jakaś była dziwna na wpół opuszczona miejscówka ze starym kempingiem, psem i śpiącym człowiekiem na hamaku, to zeszliśmy w dół plaży. Woda przy skałach po ostatniej ulewie mętna, ale z drugiej już przejrzysta. ![]() ![]() Willa oczywiście ogrodzona znakami z zakazem wstępu. ![]() W planach jeszcze mamy wypożyczenie rowerów do pobliskiego tam Beglik Tash w polecanej wypożyczalni koło hotelu Grand Primorsko. Tydzień zleciał, a jeszcze tyle w planach w tym cudownym mieście ![]() Jutro kurs na Masel Nos.
28-06-2019,14:27:37
Beglik Tash ma swój urok w dzień, ale jeszcze lepiej wygląda wieczorem/nocą gdy jest pokaz obrzędu Traków z wykorzystaniem światła i dźwięku. Poszukajcie ogłoszeń/plakatów rozwieszonych w całym miasteczku. Na ten pokaz zawoziły i przywoziły busy z pod Muzeum Primorska za 2 lewa/osoba. Nie pamiętam w jakie dni to się odbywało - prawdopodobnie to były weekendy.
(https://www.google.pl/maps/@42.2677471,2...312!8i6656)
28-06-2019,15:13:43
W soboty co 2 tygodnie. Przynajmniej tak było w tamtym roku
30-06-2019,13:33:46
Póki co, nie ma żadnych inscenizacji.
Wczoraj byliśmy w muzeum i Pani nas skierowała na busa ulicę obok. Wyjeżdża codziennie, ale dopiero o 18:30 w dwie strony, jest nawet przy przystanku informacja, tylko my ślepi byli ![]() Muzeum ciekawe. ![]() ![]()
30-06-2019,16:34:11
Przystanek jest na przeciwko Muzeum, obok skweru z placem zabaw.
Spektakl na Begliktasz będzie tylko 27.07 o 21.00. Za to 10.08, też na Begliktasz Opera Burgas przedstawi Normę. Szykuje się wielkie widowisko-przyjeżdża orkiestra, najlepsi soliści, w sumie ekipa 100 osobowa. Bilety można kupić w Centrum Informacji Turystycznej w Община (obok sceny). Ceny za bilet bez miejsca siedzącego 10 lv, za miejsca siedzące po 20 i 40 lv ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|