Аpka Revolut to naj-bardziej genialny wynalazek dla mnie ostatnich 20 lat w obszarze bankowosci.
Pobieranie kasy z bankomatu to rzecz której wogóle mnie nie interesuje.Na Bułgaria mam karta Unikredit Bulbank
na Polski kilka polskich kart.Teraz praktycznie wszędzie sie da zaplacic kartą, czasamy w czasie podróży to pobieram jakiesz drobne kwoty lokalnej waluty na wydatki.
Dla mnie to narzędzie dla transferu kasy blyskawicznej z "ominiencie" systemu bankowosci.
Zarobki mam w BGN, a 80% wydatki mam w PLN- 3 dzieci studentów w Polsce, dom i etc.
Dla mnie przez tradycionalny sposob przez bank wychodzylo bardzo niewygodne-za drogo i za wolno.
Naj-szybko to zrobilem w ten sposob że 2 dzieci mieli też karty bułgarskie i nie bilo problemu online przeżucać im kasy
Ale problem byl w Polsce- wbrew pozorów co pisza, że klienty tego samego banku UNIKREDYT w calej Europie mają bezprowizijne pobieranie z bankomatów- g***o prawda- PKO zdzieral 9 BGN za każde wybieranie kasy z bankomatu.
A teraz mam lux- wszyscy mają revolut-dostaje sms z prośba o kasy-2 klika i już po wszystkim