Liczba postów: 3,447
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Tak samo mogą ci wydać w euro, lub polyczą po 1,90
A paliwo w Luck oil jest naj-droższe- już przeplacilesz jak tankowalesz.
Po co kombinować-darmowa karta revolut i pobierasz kasy po kursie międzybankowym.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
25.07.2019 09:34:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.07.2019 09:38:09 przez wodzum.)
W kraju w którym jest walut inna niż euro resztę wypłacają w walucie lokalnej . Takie operacje robiliśmy na Wegrzech Rumuni i Bułgarii. W Polsce w hipermarketach reszta wypłacana również w zł
Na paragonie masz dwie kwoty w dwóch walutach, to nie wiem dla czego mieli by ci policzyć po 1,90 JAk obok masz kurs przelicznika euro
Co do paliwa to płaciliśmy ON 2,29 na lukoilu w Varnie. Również Burgas w okolicy było po 2,30 lub troszke wiecej. Jedynie w Nesebar na Petrol było 2,24 ale ta stacja nie miała wzięcia praktycznie nikt na niej nie tankował,
Liczba postów: 723
Reputacja:
73
Znalazłem papierowe 2 leva z poprzednich wyjazdów. Z tego co wiem zostały wycofane z obiegu ale mają funkcjonować do zużycia. Ktoś, coś wie bo nie chciałbym popełnić jakiejś gafy ?
Jak mogę to wydam jak nie, to pozostawię jako banknot kolekcjonerski ...
Reputacja:
216
Jak nie przyjmą zawsze można dać na tacy

Poważne-100% przyjmą wszędzie w Bułgarii
Liczba postów: 305
Liczba wątków: 0
Reputacja:
23
Maciek, info od bułgarskiego przyjaciela - dwójki obowiązują, można płacić, jak taka dwójka trafia do banku, to zostaje wtedy wycofana z obiegu.
Reputacja:
216
Ot taka ciekawostka z dzisiaj:
Bułgaria jest pierwszym panstwie na świecie w które rezerwy panstwowe w BTC przewiższają te w złocie
https://cryptodnes.bg/bulgaria-golyam-rezerv-bitcoin