Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaką walutę wziąć ze sobą?!
Za 1 PLN? Smile
Ten kurs to chyba do forinta
żart taki ........
Odpowiedz
(04.07.2015 23:39:10)Marek i Buddy napisał(a):
(03.07.2015 21:08:05)marb napisał(a): Pytanie dla tych co byli/są w tym sezonie w BG: po jakim kursie kantory na miejscu wymieniają złotówki na lewy?

Widziałem 1,86 do 1,91 max. Bank 1,93.

Marek! Ale to za 1€!
Odpowiedz
Kurs kantorowy złotego w czerwcu wynosił: 1PLN - 0,44 Lv
Odpowiedz
W banku wymienialem €uro po 1.95 leva , w kantorach w Balcziku za €uro placono 1.94 leva. Natomiast w sobote i niedziele kantory placily za €uro 1.90 leva.
Odpowiedz
(04.07.2015 23:39:10)Marek i Buddy napisał(a):
(03.07.2015 21:08:05)marb napisał(a): Pytanie dla tych co byli/są w tym sezonie w BG: po jakim kursie kantory na miejscu wymieniają złotówki na lewy?

Widziałem 1,86 do 1,91 max. Bank 1,93.

tak jak pisał poprzednik - kurs na lotnisku 1,88, w Rawdzie kantory 1,91, Bank w Rawdzie 1,93 (pewny bez opłaty manipulacyjnej), Neseber 1,95 do nawet 1,96 tylko trzeba było widzieć faceta rozsierdzonego do granic możliwości i bijącego pięściami w stół.
Prawdopodobnie nie wiedział o opłacie manipulacyjnej. Za gapowe trzeba płacić, jakby czytał forum to pewnie wiedziałby czym to pachnie.
Odpowiedz
Cytat:tak jak pisał poprzednik - kurs na lotnisku 1,88, w Rawdzie kantory 1,91, Bank w Rawdzie 1,93 (pewny bez opłaty manipulacyjnej), Neseber 1,95 do nawet 1,96 tylko trzeba było widzieć faceta rozsierdzonego do granic możliwości i bijącego pięściami w stół.
Prawdopodobnie nie wiedział o opłacie manipulacyjnej. Za gapowe trzeba płacić, jakby czytał forum to pewnie wiedziałby czym to pachnie.

W Nesebarze grasuje konik o ksywie Stefan. W sumie starszy gość. Polakowi nie wymieniono 100$, bo banknot był naderwany, ale chęć wymiany zaproponował konik, który wymienił dolce. ale na stare, ponoć wycofane banknoty. Konik zniknął jak kamfora. Chwilę później facetowi nie przyjęła kasy jakaś babina ze straganu. No i całą transakcję zakończyła żona Polaka drąc się na niego w niebogłosy na cały regulator. Baby ze straganów mówiły między sobą: Stefan. Chyba to imię, ale jakieś raczej rzadkie na Bałkanach.
Odpowiedz
Moze Stefczu ? W Varnie tez sa " osoby " ktore placa po 2 leva za €uro ? Uwaga mina !
Odpowiedz
Będąc w Neseberze widziałem kilku koników chodzących po ulicach i namawiających do wymiany po lepszym kursie. Nie wiem czy mieli prawdziwe pieniądze czy wycofane już z obiegu. Nie miałem odwagi u nich wymieniać. Gdy zapytałem Bułgara gdzie mogę wymienić pieniądze wskazał mi bank i powiedział, żeby absolutnie nie wymieniać u koników bo oszukują.

Też proponowali po 2 leva za Euraka
Odpowiedz
(12.07.2015 10:09:21)Bulgaricus napisał(a): Będąc w Neseberze widziałem kilku koników chodzących po ulicach i namawiających do wymiany po lepszym kursie. Nie wiem czy mieli prawdziwe pieniądze czy wycofane już z obiegu. Nie miałem odwagi u nich wymieniać. Gdy zapytałem Bułgara gdzie mogę wymienić pieniądze wskazał mi bank i powiedział, żeby absolutnie nie wymieniać u koników bo oszukują.

W Varnie zaczepiaja turystow pokazujac duzy plik pieniedzy. Bron Boze nigdy nie wymieniac u nich nic gdyz zrobia walek lub dadza stare levy , czyli 1 nowy lev to 1000 starych leva. W kantorach nalezy zwracac na napis 0 % COMMISION.
Odpowiedz
(12.07.2015 11:29:36)leon1406 napisał(a):
(12.07.2015 10:09:21)Bulgaricus napisał(a): Będąc w Neseberze widziałem kilku koników chodzących po ulicach i namawiających do wymiany po lepszym kursie. Nie wiem czy mieli prawdziwe pieniądze czy wycofane już z obiegu. Nie miałem odwagi u nich wymieniać. Gdy zapytałem Bułgara gdzie mogę wymienić pieniądze wskazał mi bank i powiedział, żeby absolutnie nie wymieniać u koników bo oszukują.

W Varnie zaczepiaja turystow pokazujac duzy plik pieniedzy. Bron Boze nigdy nie wymieniac u nich nic gdyz zrobia walek lub dadza stare levy , czyli 1 nowy lev to 1000 starych leva. W kantorach nalezy zwracac na napis 0 % COMMISION.

No mi w głowie utkwili najbardziej panowie w Nesseberze. Może dlatego, że ich było największe skupisko w jednym miejscu - blisko siebie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości