Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ważne daty
11.07.2015r. 72. rocznica „Krwawej Niedzieli” na Wołyniu

Wczoraj była 72 rocznica "Krwawej Niedzieli" na Wołyniu!Był to to dzień najbardziej krwawy dla Polskiej ludności wtedy tam żyjącej. "Nie" dla poprawności politycznej! "Nie" dla niepamięci!

/Chciałem wszystkim przypomnieć o tej rocznicy już wczoraj! Ale komp mi się nie chciał włączyć/
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Oj Arka bo w mój czuły punkt uderzyłeś....... Jak słyszę o braciach ukraińcach to.... wspominam dziadka, który w jakimś dziwnym Wojsku bo Polskim służył. Pod dziwnym jakimś Generałem Świerczewskim i opowiadał co widział. Zawsze mówił źle o Wehrmacht'cie, ale co mówił o Ukraińcach, UPA, SS „Galizien” (po ukraińsku „Hałyczyna”)..... i mam w d....pie poprawność polityczną. Amen.
Odpowiedz
Mierzey

W TV to chyba o tej rocznicy ni pary puścili! Przeglądałem sajty rządowe i na żadną informację o tej dacie się nie napatoczyłem! No szlag mnie trafi zaraz!!! Mierzey! Rozumiemy się całkowicie!
Odpowiedz
(12.07.2015 23:17:03)arka napisał(a): Mierzey

W TV to chyba o tej rocznicy ni pary puścili! Przeglądałem sajty rządowe i na żadną informację o tej dacie się nie napatoczyłem! No szlag mnie trafi zaraz!!! Mierzey! Rozumiemy się całkowicie!

bo w tv świętują 20 rocznicę mega dania dupy przez holendrów w srebrenicy
Odpowiedz
(12.07.2015 23:24:20)sproket napisał(a):
(12.07.2015 23:17:03)arka napisał(a): Mierzey

bo w tv świętują 20 rocznicę mega dania dupy przez holendrów w srebrenicy

No właśnie! Tylko o Srebrenicy w tym dniu t.j. 11.07.
A o naszej rocznicy ni pary z pyska! Rzygać się chce! 
Odpowiedz
Bo tak jak napisałeś: to nie jest poprawne politycznie. Tylko ja ich nie...... lubię. I Mainstreamowe media regulujące w tym kraju rzeczywistością mogą mnie .... cmoknąć. Na szczęście mój syn (Twój pewnie też) o "braciach" Ukraińcach ma zdanie wyrobione.
Odpowiedz
Nie możecie pisać, że wszyscy Ukraińcy to...... Ja też mam swoje zdanie na temat tego co robili Ukraińcy np. Polakom na Wołyniu. Ale oni mordowali również swoich Ukraińskich braci. My jako naród też nie jesteśmy czyści, może nasze zbrodnie nie były tak wielkie i "spektakularne", ale były. I tak na szybko:
Jedwabne, Kielce, Świętoszów, Dubinki, Strzałków, Dąbie, Pikulice, Wadowice, Świnoujście, Wąsosz, Pawłokoma, Radziłów i wiele innych.
Pamiętajcie wojna deprawuje i demoralizuje ludzi. Każdy naród ma coś na sumieniu. I nie bronię tutaj Ukraińców, którzy wymordowali tysiące niewinnych Polaków. Ale mordowali nas również Niemcy i Rosjanie.
To, że oni mordowali to nie znaczy, że wszyscy Ukraińcy to bandyci, tak jak nie wszyscy Polacy to pijacy.
Odpowiedz
(12.07.2015 23:28:46)mierzey napisał(a): Bo tak jak napisałeś: to nie jest poprawne politycznie. Tylko ja ich nie...... lubię. I Mainstreamowe media regulujące w tym kraju rzeczywistością mogą mnie .... cmoknąć. Na szczęście mój syn (Twój pewnie też) o "braciach" Ukraińcach ma zdanie wyrobione.

Po tym co się dzieje ówcześnie tam to trudno się nie zgodzić ...... No cóż  
Odpowiedz
(12.07.2015 23:28:46)mierzey napisał(a): Bo tak jak napisałeś: to nie jest poprawne politycznie. Tylko ja ich nie...... lubię. I Mainstreamowe media regulujące w tym kraju rzeczywistością mogą mnie .... cmoknąć. Na szczęście mój syn (Twój pewnie też) o "braciach" Ukraińcach ma zdanie wyrobione.

własne zdanie wyrabia się przez syntezę. i tych mainstreamowych, i tych kanapowych. dlatego ogląda/czyta się na temat jednego czegoś w miarę mozliwości z jak najwiekszej ilości punktów widzenia, najlepiej w paru językach i ogarniając przy tym, co źródłem własnym, a co agencyjnym powtarzanym i przerabianym kopiuj/wklej. takie "po nitce do kłębka" dzielone przez "ewolucję plotki". i cały czas trzeba pamiętać o tym, że świat zdecydowanie nie jest czarno-biały i w takich sprawach nigdy nie ma opcji 'tak-nie', czy 'zero-jeden'...
Odpowiedz
Wszystko racja. Tylko nie powiem co mnie chce trafić jak polski polityk jedzie na majdan i do ludzi, wśród których powiewa mnóstwo flag UPA mówi bracia Ukraińcy. Reszta idiotów mu wtóruje. Może poczyta trochę np. to lub inne z wyższej półki opracowania. Dla mnie to policzek. Tak samo jakby pojechał do Niemiec i mówił o braciach Niemcach na jakimś zlocie neonazistów.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości