Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubezpieczenia turystyczne
tak dla jasności - nie pracuję w branży ubezpieczeniowej Big Grin

żeby nie było, no Cool
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(13.07.2015 14:36:35)mierzey napisał(a): Wejdź na Axa Travel zacznij wypełniać. Po wybraniu kraju i daty kliknij kup online. Najedź sobie na znak zapytania po lewej stronie wybranego kraju (Bułgaria). Pojawi Ci się podpowiedź: "Jeżeli podróż planowana jest do kilku krajów - wybierz jeden z nich". I wszystko jasne Smile

Ooo, nie najechałem na ten znak zapytaniaSmile

A infolinia to mi się ostatnio źle kojarzy. Zgłaszając usterkę uszczelki lodówki BOSCH/SIEMENS zeszło mi z konta 20 zeta...
Dzięki
Odpowiedz
bazarel - na głównej stornie AXA T masz FAQ, tam są odpowiedzi na podstawowe pytania
ks. Tischner
Odpowiedz
(13.07.2015 14:20:37)bazarel napisał(a):
(12.07.2015 18:54:45)peter napisał(a): jesteś ubezpieczony od momentu przekroczenia granicy, co roku kupuję tę polisę

Witam Wszystkich!
Chciałbym dla spokoju duszy trochę rozwinąć zacytowane zdanie.
Podczas kalkulacji czy zamawiania ubezpieczenia online należy podać kraj docelowy podróży oraz jej termin.
Czy to oznacza, że jesteśmy objęci ubezpieczeniem od momentu przekroczenia granicy Polski bez uszczegóławiania ilości dni spędzonych podczas podróży czy w miejscu docelowym? Właśnie się zastanawiam czy nie spędzić kilku dni w Rumuni w drodze powrotnej, a co za tym idzie, czy będzie to wymagało "osobnego" ubezpieczenia. 

Użytkownik Marek i Buddy pisał, że ten kod promocyjny nie wszedł w Rumunii a domyślam się, że chodziło o pobyt w podróży.

Aby nie naciągać Cię na koszty rozmowy z infolinią pozwoliłem sobie zadzwonić do AXA ja mam "za darmo" więc nie ma problemu i tak:
To co koledzy piszą powyżej jest prawdą. Ubezpieczenie zaczyna obowiązywać z momentem przekroczenia granicy. Ale jest jedno ale - no pewnie się nikomu nie zdarzy ale ja o nie zapytałem. Jedziesz przez Słowację i przypomina Ci się, że nie wyłączyłeś ziemniaków czy żelazka i wracasz do Polski ubezpieczenie przestaje działać. Zaczyna znowu jak wyłączysz ziemniaki i przekroczysz znowu granicę. Tak samo jest jak wracasz w momencie przekroczenia Polskiej granicy w drodze powrotnej przestaje działać ubezpieczenie. Terytorium Polski jest wyłączone z działania ubezpieczenia. 
Kolejna rzecz jadąc do Bułgarii ubezpieczenie działa na terenie wszystkich krajów tranzytowych nawet jak zagościsz tam dłużej nawet kilka dni. Na moje pytanie a co jak będę chciał wyskoczyć na dwa dni do Turcji to lepiej od razu wpisać Turcję. Ogólna zasada najlepiej wpisać kraj który najdalej leży z danej grupy.
Odpowiedz
Sądzę, że trzeba wpisać najbardziej "egzotyczny kraj":
np Serbia (bo nie leży w Unii), a Turcja tym bardziej.
Możliwe że mogą być nieco zwiększone stawki na te kraje
Może niektóre TU mają tak, że wpisuje się kraj, w którym będziemy najdłużej przebywać.
Najlepiej dowiedzieć się więcej u nich przed podjęciem decyzji o zakupie.
Marcin
Odpowiedz
Bulgaricus, masz u mnie piwo !

bazarel - chyba dostałeś wyczerpujące info, tak więc jak zapomnisz wyłączyć ziemniaki... serio ,to musisz sam ocenić które ubezpieczenie jest dla ciebie najlepsze, u mnie jednym z kryteriów jest zakres usług za określoną cenę, ale nie kieruję się najtańszą ceną w myśl zasady " tanie mięso psy jedzą", wprost przeciwnie wole dołożyć te 50 zł i jechać z większym bezpieczeństwem, szczególnie jak się ma dwójkę HD ( skrót od ADHD), czyli moje dzieciaki
ks. Tischner
Odpowiedz
(13.07.2015 18:44:05)peter napisał(a): Bulgaricus, masz u mnie piwo !

bazarel - chyba dostałeś wyczerpujące info, tak więc jak zapomnisz wyłączyć ziemniaki... serio ,to musisz sam ocenić które ubezpieczenie jest dla ciebie najlepsze, u mnie jednym z kryteriów jest zakres usług za określoną cenę, ale nie kieruję się najtańszą ceną w myśl zasady " tanie mięso psy jedzą", wprost przeciwnie wole dołożyć te 50 zł i jechać z większym bezpieczeństwem, szczególnie jak się ma dwójkę HD ( skrót od ADHD), czyli moje dzieciaki

Wszyscy tylko piwko obiecują to te spotkanie w październiku trzeba chyba na 7 dni zorganizować bo tyle będę pił jak te wszystkie piwa zliczę. Smile
A tak na poważnie to do wszystkiego trzeba podchodzić z humorem nawet do ziemniaków ...Smile
Odpowiedz
ty już tu ziemniaków nie wskrzeszaj, wiesz, ze to temat kartoflany Smile

co października i 7 dni picia - cóż, nikt nie mówił, że życie jest lekkie
ks. Tischner
Odpowiedz
peter - sam mam dwójkę dzieciaków i odkąd dowiedziałem się, że Leon Eisenberg (twórca ADHD) na kilka miesięcy przed śmiercią przyznał, że to całe ADHD wymyślił (pewnie chodziło o leki), sam nie mam racjonalnego wytłumaczenia dziwnych zachowań swoich dzieci - zwłaszcza w podróżySmile Stąd pomysł, że jednak startuję na noc.

Wracając do tematu.
Bulgaricus - dzięki, że pofatygowałeś się dzwoniąc do AXA. Twoja odpowiedz w zasadzie wyczerpuje kwestię ubezpieczenia, w tym przypadku AXA.

I nie wkurzajcie się na takie osobniki jak ja, którzy w danym momencie, z braku czasu a nie lenistwa, po prostu info z forum traktują jako nadrzędne i jedyne.
Nie do końca planowałem w tym roku wyjazd do Bułgarii. Bałem się tak dalekiej podróży z dzieciakami, ale na szczęście zgadałem się z innymi rodzicami, którzy tez się bali i tak poszłoSmile
A tych przygotowań okazało się, że trochę jest..

Bułgarię znam z czasów kawalerki. Mieliśmy po 1000zł, jeden plecak i stare auto. Teraz to trochę bardziej skomplikowaneSmile
Odpowiedz
bazarel - nikt się nie wkurza na ciebie, właśnie to forum jest po to aby udzielać informacji, udanego wypoczynku
ks. Tischner
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości