Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
I kolejna edycja ich akcji - tym razem dają po 40 zł.
Zaproszona osoba musi założyć konto, zweryfikować swoją tożsamość, dodać pieniądze na konto za pomocą karty lub przelewu, zamówić fizyczną kartę, dokonać płatności kartą.
Mój link: https://revolut.com/referral/rafa77i7!a10121
jest ważny do 05.12.2019 r.
Odpowiedz
Revolut się tłumaczy [emoji16]
Właśnie mi przysłali maila z dodatkowymi wyjaśnieniami ws. prywatności.
Jak podali:
- informacje dla biur kredytowych dotyczą użytkowników z Wlk. Brytanii
- przekazywane innych danych można w aplikacji wyłączyć
Nie potwierdziła się też plotka, że ustawienia apki się resetują po aktualizacji - u mnie od pierwszego ustawienia było już kilka aktualizacji i "trzyma" bez zmian

Wysłane Tapatalkiem
Odpowiedz
Chciałem być sprytny, pewnie jak sporo innych użytkowników Revoluta, i przy rejestracji przesłałem prawo jazdy.
No to teraz po Brexicie trzeba będzie dodać dane z dowodu i dzięki temu będą mieli dwa moje dokumenty Tongue
Odpowiedz
Revolut rewelacyjnie się sprawdza w BG. Od kilkunastu lat mieszkam w BG przez miesiące letnie i to rewelacyjne rozwiązanie. Bardzo przydatne także przez jazdę tranzytem przez RO i H . Głównie korzystałem przy transakcjach bezgotówkowych. W BG płaci nie kartami niemal wszędzie i nie ma wielkiej w tym różnicy miedzy PL a BG. warto jedynie pamietać , że ze względów kursowych - lepiej sobie wymienić EUR/PLN na BGN (lewa) w czasie tygodnia. W weekendy , kurs (ze względu na zamknięte rynki finansowe) jest około 2% mniej korzystny. REVOLUT TO BARDZO DOBRE ROZWIĄZANIE JESLI KTOŚ TU PRZYJEŻDŻA na krótki urlop , nie chce przepłacać i tracić czasu w kantorach. Smile
Odpowiedz
Nie tylko w BG, wypłacałem z bankomatu na Słowacji drobne w tygodniu, średni kurs euro w tym dniu 4,18 PLN i tak samo policzył revolut[emoji16]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Mam pytanie dość laiczne. Czy przy posiadaniu karty revolut posiada się rachunek coś na kształt bankowego, z którego można robić przelewy? Np. opłata za hotel czy mandatSmile Czy jest to tylko forma rachunku do karty walutowej? Czy mogę robić przelew z innego banku z euro i zasilić kartę reovolut w ten sposób?
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Odpowiedz
Już wiem że się posiada Big Grin nawet 2 konta. Jedno do płatności krajowych, drugie do zagranicznych, mówię o wersji STANDARD. Na pierwszej stronie aplikacji, na dole po lewej stronie masz zakładkę "Konta". Naciskasz "Szczegóły" i masz Odbiorcę (Imię nazwisko) i nr. konta polskiego (LOKALNY przelew). Do przelewów transgranicznych, naciskasz SWIFT i masz Odbiorcę, IBAN (konto chyba w W. Brytanii - GB) i BIC banku. Masz tam jeszcze 3 tajemnicze inforamacje Cool
Odpowiedz
Jak naj-bardziej. Masz prawie pelnowartosciowego banku w kieszeni Smile.
Naj-prosty sposob doladowania konta revolut jest za pomocy karty z banku gdzie dostajesz pobory.
Chyba że dostajesz kase bezpośrednio od pracodawca na revolut Smile

W tej chwili wlaśnie zrobilem przelew /czynsz/ dla syna w Rzeszowie.
Czynnosci jakie wykonalem:
1.Z konta bulgarskiego sobie doladowalem konto BGN na revolut za pomocy karty UKBB
2.Wymienilem potrzebnej kwoty w PLN
3.Wykonalem przelew szablonem wpisując kwota i aktualny miesiąc.
4.Komunikat- przelew dotrze w czwartek.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Dzięki wielkie za pomoc.
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Hiszpania-Gibraltar/2026 Kreta
Odpowiedz
Dowiedziałem się z tego wątku wiele ciekawych informacji! Dzięki !
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości