Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Te przedziału jeszcze wystarczają. Ja mam swoją kartę, żona drugą i jest aż nadto. Ale jak będą tak zjeżdżać w dół to...
Odpowiedz
Ja sie poważnie zastanawiam na rahunek firmowy w R.
ktoś już to ma?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
apropo tego czy wystarczy, czy nie, to nie ma co się spierać, bo każda sytuacja jest indywidualna. Np ja poprzednio zbierałem co miesiąc, a teraz wydałem resztki w styczniu i lutym, a potem euro poszło w górę, więc nie kupowałem, no a wakacje staram się mieć 3 tygodniowe, a na kartę mogę liczyć tylko swoją, więc już się delikatny problem pojawia.

Po prostu Revolut nabrał już trochę klientów, sytuacja finansowa ogólnie nie jest najlepsza (moje konto tzw oszczędnościowe w Alior zjechało do 0 proc Big Grin Big Grin ), więc kwestia wyboru i szukania nowych rozwiązań. Chociaż nawet przy wydatkach tylko wakacyjnych mniejszych lub większych, te 0,5 proc nie będzie chyba stanowić większego problemu.

bateniki, a o co chodzi z tym firmowym Huh
Odpowiedz
Teraz korzystam jako osoba fiziczna.Mam firma bułgarska i teraz mam konto w Unikredit co zdzierają co miesiąc kolo 40 zł oplaty, a może i więcaj. Od jakiego czasu my wysilaja propozicje za darmowe konto firmowe, które dla mego mikro przedsiębiorstwe wystarczy.W Polsce to dziala jużwcześniej :
https://www.revolut.com/pl-PL/business/nasze-plany
Odpowiedz
No tak, ale jest różnica pomiędzy założeniem drugiego konta dla firmy w R. (przy pozostawieniu dotychczasowego konta w "normalnym" banku), a przeniesieniem się całkowicie do R.
ZTCP u nas był taki problem, że konta w Revolut nie można było wpisać na białą listę do celów podatkowych.
A to oznacza, że nie mogło to być konto podstawowe firmy, z którego rozlicza się podatki.
Odpowiedz
Poza tym systemy antyfraudowe w Revo nie sa idealne i mylą sie blokując konto. jak masz tylko to konto to firma jest załatwiona. Odblokowanie potrafi zająć tygodnie.

Wysłane z V30
Odpowiedz
Slavekk, w Bułgarii niema czegosz takiego jak "biala lista", istotne jest że ma bułgarskiego IBAN-a Smile

Tamtam, 2+ lata używam R. i jeszcze my sie nie zdarzyla żadna blokada!Konto dla funkciowanie firmy ma takie znaczenie w moim przypadku jak ciemna strona księżycu na pogoda w Bułgarii Smile

Pozdrawiam!
Odpowiedz
(17.06.2020 07:18:19)Tamtam napisał(a): Poza tym systemy antyfraudowe w Revo nie sa idealne i mylą sie blokując konto. jak masz tylko to konto to firma jest załatwiona. Odblokowanie potrafi zająć tygodnie.

Pytanie, czy to są informacje aktualne dziś, bo chyba z rok temu zmieniali coś w tej dziedzinie i nie słyszałem o takich problemach na bieżąco.
Natomiast doniesienia, że "kiedyś" ktoś miał kłopoty się powtarzają...
Odpowiedz
(17.06.2020 11:04:53)Slavekk napisał(a):
(17.06.2020 07:18:19)Tamtam napisał(a): Poza tym systemy antyfraudowe w Revo nie sa idealne i mylą sie blokując konto. jak masz tylko to konto to firma jest załatwiona. Odblokowanie potrafi zająć tygodnie.

Pytanie, czy to są informacje aktualne dziś, bo chyba z rok temu zmieniali coś w tej dziedzinie i nie słyszałem o takich problemach na bieżąco.
Natomiast doniesienia, że "kiedyś" ktoś miał kłopoty się powtarzają...

Miałem z Revolut 3 razy spięcie:
1. Kasa nie przyszła na czas (w sensie deklarowanych 3 dni)....przyszła po intrerwencji
2. Zablokowane moje konto ( nie wiem dlaczego) - kazali zrobić foto dowodu osobistego + foto mojej mordy ( trafiło że byłem w BG i wino wchodziło dobrze )...odblokowali po 5 minutach.

3. Revolut miał problem skąd mam hajs - więc szybko mu wysłałem dochody w UK i temat załatwiony

Obecnie nie mam problemów bo nie wydaję z R dużo hajsu...do 1 tyś miesięcznie ( ale przez to że doładowuję z podpiętej karty której fizycznie nie mam - bardzo to wygodne ), Dzisiaj widziałem komunikat na telefonie że chcą jakieś potwierdzenia znowu ( wprowadzenie karty czy coś takiego) . kliknąłem...przekierowało do głównego konta revoluta i śladu nie ma po tej informacji, Więc nie wiem o co kaman.
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz
Blokują konta, kaza wysyłać skany faktur potwierdzajace przelewy itp.
Także jak masz firme i nagle Ci zablokują konto to słabo....

Wysłane z V30
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości