Liczba postów: 368
Liczba wątków: 1
Reputacja:
36
Tydzień temu jak pisałem, na granicy Słowackiej w Zwardoń i Komarno nie było żywego pogranicznika. Nikogo nie interesowało kto i w ile godzin wjeżdża/wyjeżdża na Słowacje. Pytanie brzmi czy przez ten tydzień coś się zmieniło pod tym względem.
Jutro robimy jedno dniowy plażing w Sarafovo. Będę potwierdzał te pustki na plaży i cieplutką wodę....
Liczba postów: 1,875
Liczba wątków: 0
Reputacja:
74
Tak mi się wydaje, że tutaj i na fb więcej jest paniki i podnoszonych różnych, nieaktualnych już obowiązków itp niż w rzeczywistości.
Dobrze powiedział Peter, masz obawy, to zamiast bać się przez cały urlop zostań w domu, a chcesz jechać to jedź.
Ja wystartowałem w sobotę ok 16.00. z okolic Warszawy na Chyżne, potem na Sahy na Słowacji i Szeged na Węgrzech. W związku z tym, że chciałem głosować, to niestety przez Kalotinę na Sofię (przyjazd o 16-17tej do Sofii) i wreszcie nocleg w Błagojewgradzie (po raz kolejny serdeczne podziękowania dla Bateniki i Tosho za nieocenioną pomoc i miłe spotkanie na miejscu). Dzisiaj przez Kulatę i zanim ponownie do Bułgarii, to 2-3 dni na plaży w Kavala.
Przejazd nie różnił się czymkolwiek od poprzednich lat. Na granicach żadnych dodatkowych obostrzeń (Bateniki wspomniał, że od 1 lipca wymagany będzie w Grecji kod QR miejsca przeznaczenia).
Co do maseczek, to tak jak u nas, obostrzenia są, lecz niektórzy się stosują inni nie. Mówię na razie tylko o stacjach benzynowych i przydrożnych knajpach
Liczba postów: 1,875
Reputacja:
74
Ja tylko jeszcze dopiszę do mego postu o tym baniu się, żeby ktoś mnie źle nie zrozumiał.
Każdy ma prawo do obaw, a jeżeli pojechać i przez cały czas się stresować, to już lepiej ogródkiem się zająć w tym roku i przynajmniej psychicznie odpocząć. U mnie też nie wszyscy pojechali. My z Miśką tak, chociaż też się zastanawiała.
Liczba postów: 853
Reputacja:
56
Jacku, popieram Cię. Czekamy w Bułgarii.
Liczba postów: 3,452
Liczba wątków: 1
Reputacja:
216
Jacek, jak w tym roku na RODOS, to na przyszły - TASOS
"In vino veritas, in aqua sanitas"