Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
No dobra - chcę zamknąć starą kartę którą rzekomo zablokowałem, ale w aplikacji nie  ma w żadnym menu ustawień karty...

może pozostaje już tylko z Revolutem gadać (z obsługą klienta)?
Odpowiedz
Jak nie ma jak jest [emoji16]
W widoku karty mam:
Dodaj do GPay
Zablokuj
Kod PIN
Ustawienia
Może musisz odblokować by ustawiać...

Tapatalkiem klepane na telefonie
Odpowiedz
(13.07.2020 20:12:29)bateniki napisał(a): W każdim banku hyba jak zgubisz karta sie placi taksa.
Przed koronawirusem było za darmo. Teraz jak im obroty spadły to musisz zapłacić.

Wysłane z V30

(13.07.2020 23:38:52)Masodi napisał(a): No dobra - chcę zamknąć starą kartę którą rzekomo zablokowałem, ale w aplikacji nie  ma w żadnym menu ustawień karty...

może pozostaje już tylko z Revolutem gadać (z obsługą klienta)?
Widok karty. Potem ustawienia. Potem zamknij kartę.

Wysłane z V30
Odpowiedz
(14.07.2020 05:56:42)Slavekk napisał(a): W widoku karty (...)

Widok karty uzyskuje się po naciśnięciu ikony z symbolem karty na dole ekranu.
MSPANC *)

Mogłem
S
Powstrzymać
Ale
Nie
Chciałem
Big Grin
Odpowiedz
No to się wyjaśniam:
Po zablokowaniu karty całe to menu znika. Stąd moje dopytywania. Jest jedynie możliwość wyrobienia karty płatnej lub opcja/link: Masz już kartę? Podłącz ją tutaj. i tutaj po kliknięciu mogę jak mniemam przywrócić również całe menu. Jest jeden problem... trzeba podać numer katy. Jak jej nie posiadam to jest trudno o numer tej karty. Muszę pomyśleć czy gdzieś indziej (dokumenty, przelewy) cały ten numer moge zdobyć.
Odpowiedz
Po co kombinować?
Napisz do nich prosto:
Zgubilem karta.
Chce nowa.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(14.07.2020 08:30:39)Masodi napisał(a): No to się wyjaśniam:
Po zablokowaniu karty całe to menu znika. Stąd moje dopytywania. Jest jedynie możliwość wyrobienia karty płatnej lub opcja/link: Masz już kartę? Podłącz ją tutaj. i tutaj po kliknięciu mogę jak mniemam przywrócić również całe menu. Jest jeden problem... trzeba podać numer katy. Jak jej nie posiadam to jest trudno o numer tej karty. Muszę pomyśleć czy gdzieś indziej (dokumenty, przelewy) cały ten numer moge zdobyć.

..."karty płatnej" czy karty do konta płatnego (Metal itp.)?
To pierwsze jest oczywiste (bo zgubiłeś), tego drugiego nie chcesz, jak rozumiem...
Opcję "masz już kartę" wykorzystasz, kiedy ci ją w końcu przyślą, ale teraz jest bezużyteczna.
W R. można wielokrotnie zablokowywać i odblokowywać kartę.
Niektórzy tak robią i odblokowują tylko na wyjazd.
Moja rada:
1. Odblokuj
2. Pojawi się pozycja "ustawienia" dla tej karty
3. Zamknij kartę
4. Zamów nową.
Odpowiedz
Slavekk, tylko tak jak pisałem, aby odblokować muszę podać numer tej karty a gdy nie mam karty bo zginęła ani nigdzie nie zapisałem numeru/nie zrobiłem zdjęcia karty to numeru nie ma jak zdobyć...
Odpowiedz
U mnie wszystkie 3 karty w Revolut są permanentno zablokowane.
Jak już stoje w kolejki przy kasie są odblokowane i po zaplaty odrazu blokowane.
Wyjasniam:
1.karta fiziczna do placenia i pobierania gotówki z bankomatu
2.karta virualna do placenia w internecie takie "poważne" firmy jak booking, iventim i inne netflixi.
3.karta virtualna -jednorazowego użytku- do reszta podejrzanich chinskich sklepach Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(14.07.2020 10:27:03)Masodi napisał(a): Slavekk, tylko tak jak pisałem, aby odblokować muszę podać numer tej karty

(14.07.2020 12:12:11)bateniki napisał(a): U mnie wszystkie 3 karty w Revolut są permanentno zablokowane.
Jak już stoje w kolejki przy kasie są odblokowane i po zaplaty odrazu blokowane.

Czy tylko ja tu widzę sprzeczność?
Chyba @bate odblokowuje nie podając numeru, bo jak?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości