Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ważne daty
(13.07.2015 10:34:05)mierzey napisał(a): Wszystko racja. Tylko nie powiem co mnie chce trafić jak polski polityk jedzie na majdan i do ludzi, wśród których powiewa mnóstwo flag UPA mówi bracia Ukraińcy. Reszta idiotów mu wtóruje. Może poczyta trochę np. to lub inne z wyższej półki opracowania. Dla mnie to policzek. Tak samo jakby pojechał do Niemiec i mówił o braciach Niemcach na jakimś zlocie neonazistów.

no nie tak samo. polityka polega na robieniu rzeczy przekładalnych na słupki popularności. jakby za wizyty na marszach NPD można było zarobić kilka procent, to by jeździli Wink a tak to 1 zyskają, ale 10 stracą. nie kalkuluje się. ot zwykła matematyka Wink
Odpowiedz
(13.07.2015 00:05:05)Bulgaricus napisał(a): Nie możecie pisać, że wszyscy Ukraińcy to...... Ja też mam swoje zdanie na temat tego co robili Ukraińcy np. Polakom na Wołyniu. Ale oni mordowali również swoich Ukraińskich braci. My jako naród też nie jesteśmy czyści, może nasze zbrodnie nie były tak wielkie i "spektakularne", ale były. I tak na szybko:
Jedwabne, Kielce, Świętoszów, Dubinki, Strzałków, Dąbie, Pikulice, Wadowice, Świnoujście, Wąsosz, Pawłokoma, Radziłów i wiele innych.
Pamiętajcie wojna deprawuje i demoralizuje ludzi. Każdy naród ma coś na sumieniu. I nie bronię tutaj Ukraińców, którzy wymordowali tysiące niewinnych Polaków. Ale mordowali nas również Niemcy i Rosjanie.
To, że oni mordowali to nie znaczy, że wszyscy Ukraińcy to bandyci, tak jak nie wszyscy Polacy to pijacy.

No pewnie,że nie wszyscy, ale wywyższenie zbrodniarzy w obecnym czasie na pomniki już wykopało chyba rowek pomiędzy Polakami i Ukraińcami. 
Niemcy wyciągnęli wnioski już jakiś czas temu co do drugiej wojny św.chociaż zaczynają sobie swoje tyłki wybielać. Wojacy od Szwejka też coś tam mają na sumieniu i to konkretnie. My też mamy na sumieniu ale zaczynamy to przerabiać. No nic to ...
Mimo wszystko nie umiem zrozumieć takiej skali sadyzmu co do naszych Rodaków i brak refleksji co tych wydarzeń Tam! A minęło już tyle lat?! Może My Polacy powinniśmy uznać,że wielki głód spowodowany terorem stalinowskim na Ukrainie,że to było coś dobrego?!?! Przecież tow.JW tępił przy tym faszystowskie bandy UPA! ... /Skoro swastyka,sierp i młot jest prawem zakazany to nie kumam czemu nie zakazać też wszystkiego co związane jest z propagandą UPA-OUN na terenie Polski/ 

Chciałem przypomnieć tylko datę o której nasi rządcy nie chcą pamiętać. Była już kiedyś raz pogadanka na starym Bulgaricusie na temat Wołynia!

Kresy
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Arka, chcesz szukać źródeł sadyzmu, szukaj ich w XVII wieku. Mówię to na chłodno, oddzielając mój osobisty stosunek.
Na starym forum zakończyliśmy tę dyskusję w odpowiednim miejscu. Tutaj proponuje to samo. Szanując ofiary i pamiętając tę datę. Może tak być? Zaręczam Ci, że rządzący nie przeglądają naszego HP, żebyśmy ich historii uczyli.
Odpowiedz
(13.07.2015 18:54:49)mastika_fan napisał(a): Arka, chcesz szukać źródeł sadyzmu, szukaj ich w XVII wieku. Mówię to na chłodno, oddzielając mój osobisty stosunek.
Na starym forum zakończyliśmy tę dyskusję w odpowiednim miejscu. Tutaj proponuje to samo. Szanując ofiary i pamiętając tę datę. Może tak być? Zaręczam Ci, że rządzący nie przeglądają naszego HP, żebyśmy ich historii uczyli.

Ja też tak sobie na chłodno  .... 

Właściwie na "To" tzw pytanie nie znajdę odpowiedzi. Pewnie żródła sadyzmu znalazł bym znacznie wcześniej niż XVII wiek.
Myślę,że nie jest niczym złym upamiętniać takie daty wraz z opisem wydarzeń zwłaszcza,że czarno-czerwony kolor za naszą wschodnią granicą zaczyna mieć się coraz lepiej.  
Odpowiedz
Również uważam, że nie jest czymś złym upamiętnianie takich dat. Daleko mi do tego.
Odpowiedz
Wiedziałem, że w końcu znajdę Smile Nasi kibice to ogólnie nie za ciekawe towarzystwo. Tylko, że jak się napierdzielają to jest w TV sporo szumu, ale jak dwa nienawidzące się kluby, (kibice) robią coś takiego:

Panowie, prosiłem. Zdjęcie poleciało ze względu na transparent Legionistów (sam wiernie kibicuję). Jest różnica pomiędzy "pamiętamy" a "nie będzie litości" . mastika_fan

To media sza, nie ma, nie było bandyci. Ale często patrioci. Siedzę trochę w tym i wierzcie to nie pierwsza tego typu akcja.
Odpowiedz
16 Lipca 1903 – Rozpoczęto budowę szlaku turystycznego Orla Perć w Tatrach.
Odpowiedz
(16.07.2015 22:26:55)arka napisał(a): 16 Lipca 1903 – Rozpoczęto budowę szlaku turystycznego Orla Perć w Tatrach.

Moge się pochwalić tutaj że ten szlak wyznaczył mój krajan z Wiśnicza ksiądz Gadowski 
Odpowiedz
Nikt nie pamiętał, że dwa dni temu była 605 rocznica Bitwy pod Grunwaldem gdzie Król Jagiełło skopał dupkę Wielkiemu Mistrzowi Zakonu Krzyżackiego Urlichowi von Jungingenowi i jego kumplom facetom w płaszczach z krzyżem na plecach.
Odpowiedz
za dwa dni 19.07 jest Międzynarodowy Dzień Czerwonego Kapturka, serio
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości