Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
https://www.cashless.pl/9451-revolut-pod...ien-2021-r
Od 23 kwietnia zmiana niektórych warunków, np dalej wypłata w bankomacie 800 PLN/miesiąc będzie darmowa, pod warunkiem że nie przekroczymy 5 wypłat[emoji45] Czyli podróż przez 5 różnych państw i w nich drobne wypłaty, a potem prowizja

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(18.02.2021 20:33:10)igi123 napisał(a): https://www.cashless.pl/9451-revolut-pod...ien-2021-r
Od 23 kwietnia zmiana niektórych warunków, np dalej wypłata w bankomacie 800 PLN/miesiąc będzie darmowa, pod warunkiem że nie przekroczymy 5 wypłat[emoji45] Czyli podróż przez 5 różnych państw i w nich  drobne wypłaty, a potem prowizja

Można też planować urlop na przełomie miesięcy..
Odpowiedz
Można też poświęcić się i zapłacić 2% prowizji lub 5 PLN za dodatkowe wypłaty[emoji39]

Odpowiedz
Tak jest! To są takie "problemi", na które sie nie zwraca uwaga Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Albo wyrobić drugą kartę!
Odpowiedz
(19.02.2021 08:59:43)dżek napisał(a): Albo wyrobić drugą kartę!

..np. CURVE Big Grin
Odpowiedz
(19.02.2021 00:45:19)bart11 napisał(a):
(18.02.2021 20:33:10)igi123 napisał(a): https://www.cashless.pl/9451-revolut-pod...ien-2021-r
Od 23 kwietnia zmiana niektórych warunków, np dalej wypłata w bankomacie 800 PLN/miesiąc będzie darmowa, pod warunkiem że nie przekroczymy 5 wypłat[emoji45] Czyli podróż przez 5 różnych państw i w nich  drobne wypłaty, a potem prowizja

Można też planować urlop na przełomie miesięcy..

To nie takie proste.
Np. dla wymian walut limity są miesięczne, ale miesiąc jest liczony od dnia wyznaczonego dla każdego użytkownika indywidualnie.
To jest chyba po prostu dzień założenia konta w R. Tak przynajmniej jest u mnie.
Jeśli dla wypłat z bankomatów  jest tak samo to też każdy ma inny "miesiąc"
Zgadzam się z przedpiszcami, że to nie jest bolesne ograniczenie.

Łatwiej jest ominąć limity wymian walut, bo to właśnie są limity wymian, a nie transakcji.
Możemy się w miesiącu poprzedzającym wyjazd zaopatrzyć w potrzebne waluty i wtedy podczas wyjazdu płacimy z posiadanych środków, nie naruszając bieżącego limitu.

Do tego darmowa karta Curve podwoi nam limity R.
Prawie:
- 200 GBP limit bankomatów
- 500 GBP limit wymian
Nic tylko jechać. Big Grin
Odpowiedz
Ja używam jako podstawową kartę Curie. Dodatkowo revo uzywam jak wyczerpałem kwote darmowej wyplaty z bankomatu.
Poza tym ludzie z którymi jeżdżę także maja swoje karty revo lub curve i to w zupełności wystarcza.
Jeśli są to państwa z euro to używam N26 do płatności oraz wypłat z bankomatów.
Dziwne kraje z Azji środkowej to generalnie KK visa z Getinu z przewalutowaniem po kursie organizacji płatniczej bo MC tam nie działa. Przewalutowanie jest w bardzo dobrym kursie tylko nieznacznie gorszym niż revi czy Curie.
Taki zestaw załatwią wszystko.

Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
U mnie bidy nie będzie, bo mam 2 karty revolut, używam głównie do transakcji bezgotówkowych [emoji4] i do bezproblemowych wypłat po drodze [emoji39] Stosuje tzw. mixa bo euro w gotówce też zabieram na wakacje, kupuje głównie w kantorze internetowym Alior i wypłacam w placówce banku[emoji16]

Odpowiedz
"mam 2 karty revolut" zapewne oznacza że masz ty i inny posiadacz oddzielnego konta. Bo 2 karty do tego samego konta raczej limitów nie zmieniają

BTW - R. ostatnio mi zaproponował kartę kredytową. Zapewne nie naruszałaby limitów konta. Ale nie chciałem kolejnej kredytowki. Teraz KK Santandera służy do zasilania R. a KK Citi do płatności przez Curve.

Tapatalkiem klepane na telefonie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości