Liczba postów: 3,831
Liczba wątków: 1
Reputacja:
154
Można też poświęcić się i zapłacić 2% prowizji lub 5 PLN za dodatkowe wypłaty[emoji39]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 3,447
Reputacja:
216
Tak jest! To są takie "problemi", na które sie nie zwraca uwaga
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Liczba postów: 14,443
Liczba wątków: 28
Reputacja:
407
Albo wyrobić drugą kartę!
Liczba postów: 86
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Ja używam jako podstawową kartę Curie. Dodatkowo revo uzywam jak wyczerpałem kwote darmowej wyplaty z bankomatu.
Poza tym ludzie z którymi jeżdżę także maja swoje karty revo lub curve i to w zupełności wystarcza.
Jeśli są to państwa z euro to używam N26 do płatności oraz wypłat z bankomatów.
Dziwne kraje z Azji środkowej to generalnie KK visa z Getinu z przewalutowaniem po kursie organizacji płatniczej bo MC tam nie działa. Przewalutowanie jest w bardzo dobrym kursie tylko nieznacznie gorszym niż revi czy Curie.
Taki zestaw załatwią wszystko.
Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 3,831
Reputacja:
154
U mnie bidy nie będzie, bo mam 2 karty revolut, używam głównie do transakcji bezgotówkowych [emoji4] i do bezproblemowych wypłat po drodze [emoji39] Stosuje tzw. mixa bo euro w gotówce też zabieram na wakacje, kupuje głównie w kantorze internetowym Alior i wypłacam w placówce banku[emoji16]
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Liczba postów: 1,091
Liczba wątków: 7
Reputacja:
95
"mam 2 karty revolut" zapewne oznacza że masz ty i inny posiadacz oddzielnego konta. Bo 2 karty do tego samego konta raczej limitów nie zmieniają
BTW - R. ostatnio mi zaproponował kartę kredytową. Zapewne nie naruszałaby limitów konta. Ale nie chciałem kolejnej kredytowki. Teraz KK Santandera służy do zasilania R. a KK Citi do płatności przez Curve.
Tapatalkiem klepane na telefonie