Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
O tak, z posiadaczem oddzielnego konta revolut spędzam wakacje od kilkudziesięciu lat[emoji3] jeździmy sobie razem od czasu gdy nie było jeszcze tego typu usług, ba nie było w naszym kraju powszechnie dostępnych kart bankomatowych, że o licznych kartach kredytowych z litości nie będę wspominał[emoji39]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Jak nie masz drugiej osoby z revolutem albo wykorzystaliście limit wypłat to mozesz tak jak ja używać tandemu Curve z Revolutem. W Curve podpinasz Revoluta z zanzaczeniem ze jest karta w walucie lokalnej np w Bułgarii lew. Masz wtedy 10 darmowych wypłat z bankomatu, że ograniczeniem kwoty darmowej kwoty. Potem płacisz jakąś drobna prowizję.
Jak potrzebujesz często robić male/średnie wypłaty z bankomatów to jak znalazł.

Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Dzięki za wyjaśnienie, nie robię na wczasach kilkunastu wypłat z bankomatów, raczej kilka[emoji6] tak że w moim przypadku niewiele powinno się zmienić[emoji16]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Revolut poinformował, że w ciągu ostatnich tygodni aktywował uzyskaną na Litwie licencję bankową w kolejnych dziesięciu krajach, w tym w Bułgarii.
Bułgarscy klienci R. mogą zmienić swoje rachunki płatnicze w Revolucie na konta bankowe i tym samym zostaną objęci systemem gwarancji depozytów.
Fintech obiecuje, że w najbliższym czasie zaproponuje na tych rynkach klasyczne produkty bankowe, jak kredyt konsumencki czy karty kredytowe, z których już dzisiaj mogą korzystać wybrani klienci w Polsce i na Litwie.
Reszta tutaj
Odpowiedz
Bezsens w Bg i Unii.
Odpowiedz
Nie chwytam co może być bezsensownego w zmianie rachunku na bankowy z gwarancją depozytu, ale co kto lubi.

Mam za to pytanie - czy dla rezydentów BG Revolut udostępnia krajowy numer konta do przelewów?
Bo w Polsce właśnie zlikwidował i jest problem z przelaniem złotówek na swoje konto w R.
Oczywiście kartą nadal można zasilać.
Odpowiedz
(14.04.2021 00:14:44)aekzal napisał(a): Bezsens w Bg i Unii.

O co kaman?
Odpowiedz
To będzie dobra alternatywa w Bułgaria na tle dopotopnich monopolistów bankowich.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Wakacje tuż tuż. Dzisiaj sobie zainstalowalem jeszcze jedna alternatywa:

Mobilne konto N26.
info:
https://rekinfinansow.pl/konto-n26/
Hej! Zarejestruj się w N26 za pomocą mojego kodu polecającego i zobacz, jak łatwa może być bankowość. Użyj nikolayg3414. https://n26.com/r/nikolayg3414
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Mam i używam N26 ale w naszym przypadku mało użyteczne bo masz podwójne przewalutowanie. Najpierw z złotówek na Euro a potem z euro na lewy bo konto N26 jest prowadzone tylko w euro. N26 to niemiecki bank z Berlina.
N26 do wyjazdów do krajów gdzie waluta jest euro się przydaje, ale i tak musisz gdzie to euro kupic czyli np kantorze internetowym albo w Revolucie i potem zrobić przelew tych euro na konto w N26.

Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości