Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubezpieczenia turystyczne
Moim zdaniem 10 tyś euro to niska kwota. Jeżeli będziesz miał grypę to wystarczy. Jeżeli będziesz musiał położyć się do szpitala to już może być mało. Przy 4 dzieciach różnie bywa. Wiem bo leżałem z córką w szpitalu w BG, to nawet ci lewatywę zrobią jak masz złaaną rękę - żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy od ubezpieczalni.
Odpowiedz
Według mnie też mało.
Odpowiedz
a co z Ekuz?
 Ub. turystyczne kupuje po to żeby mieć transport medyczny do PL i ochronę w Serbii.
Odpowiedz
Ekuzem sobie głowy nie zawracam. Dobre ubezpieczenie to podstawa. Ekuz daje tylko podstawowe usługi.
Odpowiedz
EKUZ to tylko ubezpieczenie z nazwy
Odpowiedz
EKUZ jest dobry gdybyś miał nie daj Boże wypadek i leżał nieprzytomny w szpitalu, to za czynności ratujące życie nie wystawią Ci faktury

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Waham się pomiędzy WARTĄ a GENERALI. Macie jakieś doświadczenia z tymi ubezpieczycielami w zakresie turystyki.
Odpowiedz
Warta ma choroby przewlekłe w standardzie i bodajże zdarzenia po alko.
Odpowiedz
(26.06.2021 16:16:04)zbiq napisał(a): Waham się pomiędzy WARTĄ a GENERALI. Macie jakieś doświadczenia z tymi ubezpieczycielami w zakresie turystyki.
Od 2 lat jestesmy w Warcie( wczesniej przez pare lat bylismy w GENERALI) ze wzgledu, ze ma w standardzie(tak jak napisal Jacek) choroby przewlekle, a w GENERALI trzeba osobno zaplacici i to dosc sporo. Taniej wychodzi w Warcie. Warta tez ma w standardzie zdarzenia po alko i do jakiej kwoty jak Ci zginie bagaz podrozny.
Odpowiedz
Wczoraj wrócilem z Grecji. Mialem ubezpieczenie z Warti, ale nie chcialem go wykorzystać. Goscilem ichnego pogotowie na kilka godzyn z powodów żolądkowych, gdzie nawet nie chcely EKUZ. W moim przypadku bułgarski.
https://lh5.googleusercontent.com/p/AF1Q...-h240-k-no
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości