Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolut
Ponieważ kolega @Tamtam nie rozjaśnił, przeprowadziłem rozpoznanie bojem.
Przelew z Revolut (konto użytkownika zarejestrowane w Polsce) do innego banku w Polsce, 100 PLN dotarło w całości.

Przy okazji - Aion Bank umie obciążyć kartę Revolut (bez prowizji)
Więc w sytuacji opisanej przez @Tamtam zamiast robić przelew z XXX do Polski w PLN należy obciążyć tymi PLN kartę Revolut na rzecz Aiona i z Aiona bezpłatnie przelać PLN tam gdzie trzeba Big Grin

Przy okazji 2 - Revolut przelew ustawiony w dniu X na dzień X+1 wysłał w dniu X+1 o godz. 12:52 i przelew dotarł do Aiona w dniu X+2 o godz. 10:30
Heart
Odpowiedz
Revolut Stays czyli NOCLEGI - konkurencja dla Booking.
Można już w aplikacji R. zamawiać noclegi
Nie sprawdzałem co oferują w Bułgarii, ale na razie oferta skromna.
Wabikiem ma być 7,5% natychmiastowego zwrotu zapłaconej kwoty na konto (10% dla kont Metal)
Warto sprawdzać i tutaj - na jednym szybkim strzale w Polsce mam w B. hotel za 285 zł a w R. ten sam termin i hotel za 235zł minus te 7,5%
Odpowiedz
A jak to jest z przelewami w EUR z kraju EU na subkonto w Revolut (otwartym w Polsce) prowadzone w EUR? Gdy ktoś przeleje mi 100€ to ja dostaję 100€?
Odpowiedz
Jak zrobisz przelew SEPA to dojdzie bez oplat.

Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
To są unijne regulacje.
Odbiorca dostaje pełna kwotę przelewu.
Nadawca płaci swojemu bankowi tyle samo, ile mu płaci za przelew krajowy.
Odpowiedz
W odwrotnej stronie dziala tak samo. Z konta revolut zasilam karty N26 i vivid w Niemczash. Cala kwota , bez oplat.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Chyba jakaś akcja promocyjna - już dawno nie widziałem u nich takiej. W apce mam reflinka na 60 zł:

Cytat:Skorzystaj z mojego linku i zarejestruj się. Zgarniesz 60 PLN, jeśli do 16 listopada 2021 roku zamówisz kartę i dokonasz przy jej użyciu trzech zakupów (na min. 15 zł każdy). Pamiętaj, że musisz spełnić wszystkie warunki przed wskazanym terminem, dlatego w oczekiwaniu na kartę fizyczną możesz używać karty wirtualnej. https://revolut.com/referral/rafa77i7!NOV1AGG

Poza tym ciekawe... bo chyba niewiadome, jest, że

Cytat:Jakie opłaty pobierane są przy zamówieniu karty?
Przy zamówieniu karty możemy Cię obciążyć dwoma różnymi rodzajami opłat: za dostawę i za kartę.
Opłata za dostawę
Opłata za dostawę jest pobierana w celu pokrycia kosztów dostawy Twojej karty. Wysokość tej opłaty będzie się różniła w zależności od sposobu dostawy, planu i kraju docelowego. Wysokość opłaty za dostawę wyświetli się zaraz po wybraniu wzoru karty i sposobu dostawy. Użytkownicy planów Premium i Metal mogą skorzystać z bezpłatnej dostawy.
Opłata za kartę
Opłata za kartę jest pobierana w celu pokrycia kosztów jej produkcji. Opłata ta zostanie naliczona po przekroczeniu obowiązującego dla danego planu limitu bezpłatnych kart lub w przypadku zamówienia karty z limitowanej edycji.
W przypadku wymiany karty, w zależności od jej okoliczności, może zostać naliczona opłata za dostawę.
https://www.revolut.com/pl-PL/help/dokon...eniu-karty
Odpowiedz
Czy zauważyliście ostatnio problemy z doładowaniem revoluta kartą? W moim przypadku Santander - ostatnio doładowałem kilka stów na revolut i zdziwiłem się że pieniądze nie pojawiły się od razu (tak jak zazwyczaj to było). Myślałem że to aplikacja się zawiesiła. Po kilku godzinach środki pojawiły się na koncie. Dzisiaj ponownie chciałem doładować revoluta kartą Santander i przetwarzanie trwało ok 10 min. po czym dostałem info: Odrzucona (skontaktuj się ze swoim bankiem).

Limitów na karcie Santander nie mam żadnych, środki na koncie są.

A może jest jakaś alternatywa dla revolut?
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz
U mnie takiego problemu nie zauważylem. Sprobuj doladować innimy kartamy, może problem jest w Santander?
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(23.03.2022 11:59:37)bateniki napisał(a): U mnie takiego problemu nie zauważylem. Sprobuj doladować innimy kartamy, może problem jest w Santander?

No prawdopodobnie coś jest nie tak na linii Santander - Revolut, bo inne płatności działają bez problemów. Doładować musiałem na około jako wpłata z GooglePay (do której podpięta jest ta sama karta Santandera). Ale chyba muszę się zabezpieczyć na wakacje i wezmę ZEN, bo z tego co czytałem to chyba najlepszy i bezproblemowy w ostatnich czasach
Primorsko [2024/2022/2021/2020/2018/2016/2015/2008]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości